معاون راهداري سازمان راهداري مطرح كرد

آغاز پويش «شيش دونگ برانيم» با هدف كاهش ۳۰ درصدي تلفات جاده‌اي

۱۴۰۳/۱۲/۲۰ - ۰۱:۳۲:۵۴
|
کد خبر: ۳۳۶۹۷۱

درحالي كه چند وقتي است پويش «نه به تصادف» به‌ منظور كاهش تصادفات جاده‌اي و ارتقاي فرهنگ ايمني راه‌اندازي شده است، معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي از آغاز به كار پويشي جديد تحت عنوان«شيش دونگ برانيم» خبرداد كه به‌منظور كاهش ۲۰ تا ۳۰درصدي تلفات جاده‌اي طراحي شده است.

درحالي كه چند وقتي است پويش «نه به تصادف» به‌ منظور كاهش تصادفات جاده‌اي و ارتقاي فرهنگ ايمني راه‌اندازي شده است، معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي از آغاز به كار پويشي جديد تحت عنوان«شيش دونگ برانيم» خبرداد كه به‌منظور كاهش ۲۰ تا ۳۰درصدي تلفات جاده‌اي طراحي شده است. مهران قرباني در گفت‌وگو با ايرنا درباره اين پويش گفت:

در راستاي اجراي هرچه بهتر«شيش دونگ برانيم»، مادران و سرنشينان نقش خطيري داشته و در كنار آن بايد به ارتقاي برخي رفتارها بپردازيم. او اظهار كرد: سازمان راهداري باتوجه به طيف وسيعي از وظايف، براي طرح نوروزي نيز سلسله اقداماتي را در نظر گرفته است كه از جمله اين اقدامات، ايمن‌سازي راه‌ها براي حفظ جان هم‌وطنان در سفرهاي نوروزي است. او ادامه‌داد: همچنين احياي خط‌كشي راه‌ها، نصب تابلوهاي اخطاري و انتظامي در شبكه راه‌ها و ترميم رويه راه‌ها با رفع ناهمواري و چاله‌هاي مخاطره‌انگيز و غيره را در برنامه دارد. به گفته قرباني در اين راستا، آماده‌سازي و مهيا شدن سيستم حمل و نقل عمومي، ناوگان اتوبوسي، ميني‌بوسي و سواري كرايه، آماده‌سازي مجتمع‌هاي خدمات رفاهي و پايانه‌هاي مرزي در دستور كار است تا سفري ايمن براي هموطنان داشته باشيم. معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي بيان‌ كرد: از شروع طرح نوروزي در ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردين ماه، ۱۴۰۴ مقرر شده مجتمع‌هاي خدمات رفاهي در هر استان در چند ايستگاه‌، پويش ارتقاي رفتار رانندگان و سرنشينان وضعيت نقليه را در قالب پويش سراسري «نه به تصادف» و عبارت «شيش دونگ برانيم» در دستور كار داشته باشند.

 

لزوم ارتقاي برخي رفتارها  براي كاهش تصادفات

او اظهار كرد: بررسي‌هاي ما نشان مي‌دهد در سفرهاي گروهي به‌ويژه در ايام نوروز در قالب رفتارهاي انساني بايد دو موضوع را ارتقا دهيم تا در كاهش تصادفات موثر بيفتد؛ موضوع نخست به شخص راننده برمي‌گردد كه خودش فكر مي‌كند آمادگي لازم را براي طي مسير دارد. قرباني ادامه داد: اما با پديده‌اي به نام «لحظاتي از عدم حضور ذهن» و ايجاد «حواس‌پرتي لحظه‌اي» از تصميم‌گيري مناسب فاصله مي‌‌گيرد؛ به اين منظور ما واژه «شيش دونگ برانيم» را انتخاب كرديم تا اثرگذاري لازم را در مخاطبان داشته باشد. معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي گفت: در قالب اين عبارت مهارت‌هاي شش‌گانه‌اي هست كه اگر رانندگان آن مهارت‌ها را در خود تمرين كرده يا ارتقا دهند، از حواس‌پرتي، خمودگي و خواب‌آلودگي مي‌توانند فاصله بگيرند. او اظهار كرد: همچنين تكنيك‌هايي در قالب اين مهارت‌هاي شش‌گانه از جمله مهرباني و عدم قضاوت رفتار رانندگان يا لجبازي در طول سفر آموزش داده مي‌شود. قرباني ادامه‌داد: به اين منظور در قالب كليپ‌هايي كه در دست تهيه است، پوسترها‌ و بروشورهايي كه تهيه شده، به دنبال آن هستيم تا به اشاعه اين تكنيك‌ها و رفتارها در فضاي مجازي، صدا و سيما و ايستگاه‌هاي ثابت در استان‌ها بپردازيم.معاون راهداري سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي اظهار كرد: ۵۰درصد يك سفر ايمن خانوادگي و گروهي، به رفتار سرنشينان به ويژه فرد كنار راننده به مثابه يك كمك خلبان باز مي‌گردد. قرباني با اشاره به دو نقش همراهان، يادآور شد: يك نقش، «نقش منفي» است كه با سكوت در برابر رفتارهاي اشتباه رانندگان اتفاق مي‌افتد. ما در قالب اين پويش مي‌خواهيم مطرح كنيم كه جان افراد شيرين است و نبايد به راننده اجازه داد كه جان خود و ساير سرنشينان را به خطر بيندازد.