رييس‌جمهور:

به جاي تغيير افراد بايد راه‌حل مشكلات را پيدا كرد

۱۴۰۳/۱۲/۱۸ - ۰۰:۲۴:۰۳
|
کد خبر: ۳۳۶۶۵۱

رييس‌جمهور در جريان سفر به شرق استان تهران تاكيد كرد كه راه‌حل مشكلات فعلي از تغيير افراد نيست بلكه بايد اصلاح سازوكارها و اجراي قوانين به درستي در دستور كار قرار گيرد. اميد ما به نخبگان است.

رييس‌جمهور در جريان سفر به شرق استان تهران تاكيد كرد كه راه‌حل مشكلات فعلي از تغيير افراد نيست بلكه بايد اصلاح سازوكارها و اجراي قوانين به درستي در دستور كار قرار گيرد. اميد ما به نخبگان است.

مسعود پزشكيان در سومين مرحله از پنجمين دور سفرهاي استاني خود، پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ به شهرستان‌هاي پرديس، فيروزكوه و دماوند سفر كرد و در نشست فناوران و نخبگان دانش بنيان شرق استان تهران خطاب به حاضران در اين جلسه با اشاره به پيشنهادات مطرح شده، گفت: هر كسي كه بتواند از راه كارشناسانه و علمي در زمينه رفع ناترازي‌ها كمك كند دستش را مي‌بوسيم.

وي با بيان اينكه «براي حل مشكلات صدها راه وجود دارد«، گفت: براي رفع مشكلات نيازمند افرادي هستيم كه علم، مهارت و انگيزه كافي براي انجام كارها داشته باشند. با كمبود چنين انسان‌هايي روبه‌رو هستيم.

وي افزود: ساختار اداري كشور از نظر مديريتي فريز شده است و طبق روال اداري افراد از صبح تا ظهر كار مي‌كنند و ياد گرفته‌اند به همه‌چيز يك نوع نگاه داشته باشند و خلاقيت را ياد نگرفته‌اند. البته مشكل از بالا هم هست يك ساختاري مشخص نشده است تا از خلاقيت افراد استفاده شود و اجازه داده نمي‌شود كه از راه‌حل‌هاي مبتكرانه استفاده شود.

رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: مشكل بعدي اين است كه مثلا بعد از افزايش اختيار استانداران بايد مسائل اصلاح و بهبود يابد نه اينكه وضعيت بدتر شود. طبق قانون اختيار در استان‌ها به استانداران است اما عملكرد افراد به گونه‌اي بوده كه همه‌چيز به‌هم خورده است. با دستور خواستند مشكل را حل كنند درحالي كه عملكردها بايد در چارچوب تعريف‌هاي توسعه‌اي و جامع انجام مي‌گرفت و طبق آن عمل مي‌شد اما اين‌گونه عمل نشد و به گونه ديگري رفتار شد.

وي ادامه داد: امروز در دنيا همچون گذشته دانشگاه تك‌بعدي و تك‌رشته‌اي ديگر وجود ندارد بلكه دانشگاه‌هاي ۴ و ۵ بعدي توسعه يافته است، اما متاسفانه ما در ايران همچنان در همان بسترها دور خود مي‌گرديم. اختيار دادن به افراد و استان‌ها به معناي عملكرد دلخواهانه آنان نيست بلكه به معناي مسووليت پيدا كردن مديران براي احيا و بهبود است نه تخريب و نابود كردن دستاوردهاي گذشته. به همين دليل رفتار وزرا، استانداران و فرمانداران با يكديگر تفاوت دارد و هر كسي سليقه‌اي كار مي‌كند مشكل نيز از تغيير افراد و آدم‌ها نيست بلكه بايد اصلاح سازوكارها و اجراي قوانين به درستي در دستور كار قرار گيرد. اميد ما به شما نخبگان است.

رييس‌جمهور گفت: در اين كشور ۴۶- ۴۷ سال است كه مدام مدير عوض مي‌كنيم به جاي اينكه مشكل را پيدا كنيم و مشكل را حل كنيم؛ خيال مي‌كنيم اگر آدم‌ها را كنار بگذاريم يك آدم ديگر بياوريم مشكل حل مي‌شود.

وي ادامه داد: وقتي كار را به استان‌ها مي‌سپاريم، مي‌روند سراغ روش‌ها و قالب‌ها و الگوهاي منسوخ گذشته در حالي كه اگر آن روش‌ها و الگوها كارساز بود كه امروز با مشكلات اينچنيني روبرو نبوديم. در بازديدي كه از پرديس انجام دادم مشخص شد اگر آينده نگيري وجود نداشته باشد ترازي‌ها گسترش مي‌يابد. براي رفع ناترازي‌ها راه‌حل علمي و تجربه شده جود دارد اما چطور مي‌توان آنها را به اجرا درآورد؟ با بزرگ شدن شهرها آيا به فكر خدمات شهري و تامين آب و برق آنها هستيم؟ آيا به صرف توسعه آنها مشكلات حل مي‌شود؟ تعادل بين منابع و مصارف اگر رعايت نشود خود به خود بعد از مدتي زمين مي‌خوريم. در دانشگاه‌هاي نسل چهارم و پنجم دنبال جلوگيري از نابودي زمين همزمان با توسعه كشورها هستند.

پزشكيان با بيان مثالي از دوره دانشجويي خود يادآور شد: در دوره دانشجويي در ميكروبيولوژي، ميكروب‌ها يك‌باره مواد آلي را مي‌خوردند و رشد مي‌كردند اما با تمام شدن مواد غذايي همه آنها مي‌مردند. اكنون نيز با چنين مشكلي روبرو هستيم. قطعاً با شما هماهنگيم و كمك به توسعه شما مي‌كنيم و وظيفه بسترسازي براي شما و امثال شما را داريم اما بايد آينده نگري را در شما تقويت كنيم. وي همچنين با اشاره به توسعه منطقه مكران گفت: در منطقه مكران امكان توسعه به دليل ويژگي‌هاي دريا محور به راحتي قابل انجام است و تلاش داريم اين منطقه را توسعه دهيم و شعبه‌اي در كنار خليج فارس داشته باشيم تا از آن منطقه به راحتي استفاده شود يا شهرسازي شود يا واردات و صادرات انجام شود حتي مي‌توان به دليل منطقه آزاد بودن با سرمايه‌گذاران خارجي مراودات اقتصادي ايجاد شود.

وي متذكر شد: نبايد اجازه دهيم حساسيت‌ها نسبت به بهبود شرايط از بين برود بايد نگاه مديران ارشد را اصلاح كنيم تا اين روند اصلاح شود. به‌طور مثال در دوره دانشجويي وقتي به بيمارستان مي‌رفتم و بيماران را مي‌ديدم تمام تلاشم را مي‌كردم تا درد آنان درمان شود اما بعد از مدتي دچار بي‌تفاوتي شدم چون مقامات بالا واكنشي نسبت به حساسيت‌ها نشان نمي‌دادند.

رييس‌جمهور تاكيد كرد: بايد سيستمي درست كنيم تا همه ايرانيان در سراسر كشور خدمات برتر بگيرند و الا ساختن يك بيمارستان يا مركز درماني در يك شهر يا شهرستان به تنهايي كافي نيست. بايد ساختارها را اصلاح كنيم شما هم با همراهي مقامات وزارت بهداشت و درمان راه‌حل مشكلات را شناسايي كنيد و ما نيز به شما كمك مي‌كنيم.

همچنين مسعود پزشكيان بعدازظهر پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ و در آخرين مرحله از سفر به شهرستان‌هاي پرديس، فيروزكوه و دماوند در نشست مديران شهرستان‌هاي شرق استان تهران شركت كرد و اينكه روسيه و امريكا بخواهند كاري عليه ما بكنند، اميدمان اگر به خدا و باورهايمان باشد، نمي‌توانند و ما به اهدافمان مي‌رسيم. وي ادامه داد: گناه ناشي از قصورات و عدم توانمندي‌هاي ماست، شما و ما مديران اگر هدفي را در نظر بگيريم با اتكا به خدا به آن خواهيم رسيد. تغيير اول در باورها و اعتقادات‌مان بايد اتفاق بيفتد آن وقت براي همه‌چيزهايي كه در اين جلسه گفته شد مي‌توانيم راه پيدا كنيم.

وي افزود: اگر فكر كنيد كه اميد «من» هستم قطعا بدانيد به جايي نمي‌رسيد اما اگر گفتيد «ما» و با هم حركت كرديم و جز خدا به كسي توكل نكرديم مشكلات قابل حل مي‌شود. چه كنم چه كنم براي كساني است كه به خدا توكل نمي‌كنند. جايي كه با هم دشمنيم در لب آتش قرار داريم يعني اختلاف، لبه آتش است. بايد با هم باشيم و به خدا دل ببنديم. بايد ابتدا از اين قالب خارج شويم تا خدا را ببينيم.

پزشكيان افزود: عبادت يعني به طرف علم، زيبايي، سربلندي و عزت رفتن و براي بقيه مسائل راه پيدا مي‌كنيم. به «من» دل نبنديد به «ما» دل ببنديد. هر كس مي‌تواند كمك كند بيايد وسط داشتن اين باور بسيار مهم است. اين‌طور نيست كه من رهنمود دهم در جايي كه صد كارشناس براي رهنمود دادن حضور دارند. جهل انسان اين است كه نداند كوپنش چقدر است. جهالت از جايي شروع مي‌شود كه فكر كنم براي همه شهر مي‌توانم تصميم‌گيري كنم.

پزشكيان افزود: با كمك يكديگر كشور، شهر، جامعه و ايران را مي‌سازيم و جز خدا به كسي دل نخواهيم بست. با بقيه هم معامله مي‌كنيم و مشورت مي‌كنيم. اينها قواعد داد و ستد بين انسان‌هاست. باورها و اعتقادات در انديشه‌هاست. ما مي‌توانيم با باورهايمان آينده را خيلي بهتر بسازيم.

وي خاطرنشان كرد: چشم‌اندازي كه رهبري گفته‌اند را بايد باور كنيم. علم، فناوري، تحول و اقتصاد را مفتي به آدم نمي‌دهند. شبانه‌روز بايد تلاش كرد. آيا به رهبري باور داريد پس خود را براي رفتن به سمت چشم‌انداز آماده كنيد، اميدوارم دست در دست هم نقشه‌هاي شوم را نقش بر آب كنيم.