دستور رييسجمهور براي رفع موانع فعاليت شركتهاي اقتصاد ديجيتال
رييسجمهور به وزير ارتباطات و رييس مركز ملي فضاي مجازي دستور دارد نسبت به رفع موانع و مشكلات شركتهاي فعال در حوزه اقتصاد ديجيتال و استارتآپهاي اين حوزه اقدام كنند.
رييسجمهور به وزير ارتباطات و رييس مركز ملي فضاي مجازي دستور دارد نسبت به رفع موانع و مشكلات شركتهاي فعال در حوزه اقتصاد ديجيتال و استارتآپهاي اين حوزه اقدام كنند. به گزارش پايگاه اطلاعرساني رياستجمهوري، مسعود پزشكيان در نشستي با فعالان حوزه اقتصاد ديجيتال كه در محل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات برگزار شد، با بيان اينكه امروز بناي دولت چهاردهم پشتيباني، حمايت و تقويت فعالان حوزه اقتصاد ديجيتال با هدف دستيابي به سهم ۱۰ درصدي اين بخش از توليد ناخالص داخلي است، اضافه كرد: دولت اصلاح يا تغيير آن دسته از قوانين و مقررات را كه موجب تسهيل در فعاليت كسب و كارهاي حوزه اقتصاد ديجيتال خواهد شد، وظيفه خود ميداند و اساساً اينجا آمدهايم تا بگوييم كه ما مقابل شما نيستيم، بلكه در كنار شما هستيم.
فضاي اقتصاد ديجيتال امنيتي نيست
پيش از سخنان رييسجمهور ۸ نفر از فعالان بخش اقتصاد ديجيتال صحبت كردند. جمله علي حكيم جوادي، رييس سازمان نظام صنفي يارانهاي كشور، از خروج نيروههاي متخصص از كشور ابراز نگراني كرد و گفت بايد شرايطي فراهم شود كه امكان فعاليت آنها و اميد به كار در كشور فراهم باشد. مصطفي اميري نيز از دولت خواست تا وضعيت را بهگونهاي پيشبيني پذير تبديل كنند تا آنان بتوانند براساس شرايط كشور فعاليت خود را توسعه دهند. شهاب جوانمردي از رييسجمهور خواست بهجاي اينكه پروژه تعريف شود بهتر است به هر كدام از شركتهاي بزرگ كه توانايي انجام كارها را دارند مسووليت يا ماموريتي سپرده شود. مسعود طباطبايي نيز در اين نشست به نوآوري خلق شده از طريق استارتآپها اشاره كرد و گفت: ما براي اينكه نوآوري ايجاد كنيم بايد نظم موجود را برهمزنيم تا بتوانيم نظم جديدي ايجاد كنيم اما هر دفعه با برهمزدن نظم با موضوع امنيتي مواجه ميشويم بايد بپذيريم. بايد بپذيريم كه فعاليت ما امنيتي نيست. او گفت: ما ميپذيريم كه در برخي جاها اشتباه كردهايم اما هميشه برخورد امنيتي با ما ميشود. او تاكيد كرد كه ما مهاجرت نيروي انساني را مثل مرگ در طول دوره زندگي خود پذيرفتهايم و با اين وجود تلاش ميكنيم كه انگيزه فعاليت در بين مردم ايجاد كنيم. سادينا آبايي رييس كميسيون فناوري اتاق بازرگاني، از رييسجمهور خواست از بخش خصوصي را براي تصميمگيريها استفاده شود. كاظم كيال، مديرعامل پيامرسان بله به خدماتي كه پيامرسانهاي داخلي ميتوانند بدهند اشاره كرد. علي سرتيپي نيز بزرگترين مشكل VODها تنظيمگر اين حوزه عنوان كرد و گفت وقتي تنظيمگر ما همان رقيب ماست مشخص است كه ما نميتوانيم قدميبرداريم. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين نشست رييسجمهوري، از آنچه «عطش بيرويه توليد اسناد در كشور» خواند، انتقاد كرد و گفت: «اين عطش كه معلوم نيست از كجا آمده، باعث از پا افتادن كسب و كارها ميشود»؛ كسبوكارهايي كه به گفته او ميتوانند زمينه رسيدن كشور به رشد ۸ درصدي را فراهم كنند. سيدستار هاشمي، با اشاره به نگاه نوآورانه و خلاقانه صاحبان كسبوكارهاي ديجيتال، «نوآوري را نوعي اخلال در نظم موجود در اجراي فرآيندهها» دانست و افزود: «اين اخلال به صورت طبيعي هزينه دارد و تلاش ما بر اين است كه بخشي از اين هزينهها را براي فعالان اين حوزه كاهش دهيم.» سيدستار هاشمي رقابت تنظيمگران بخشي دولتي با بخش خصوصي را يكي از مشكلات مطرح و موانع اساسي در اين حوزه دانست و اضافه كرد: «براي رفع اين مشكل، به يك تنظيمگر ملي نياز داريم تا از بخشينگري جلوگيري شود.» او كارگروه ويژه اقتصاد ديجيتال را امكاني براي مشاركت حداكثري فعالان بخش خصوصي دانست «تا ديگر تصميمات، پشت درهاي بسته گرفته نشود.»