ايجاد بازار گواهي صرفهجويي آب
سخنگوي صنعت آب كشور گفت: يكي از مهمترين اقداماتي كه وزارت نيرو در نظر دارد، شناسايي و كنترل مصرفكنندگان پرمصرف آب است كه اين اقدام در راستاي دستيابي به بهرهوري بالاتر از منابع آبي كشور و همچنين جلوگيري از هدررفت آب انجام ميشود.
سخنگوي صنعت آب كشور گفت: يكي از مهمترين اقداماتي كه وزارت نيرو در نظر دارد، شناسايي و كنترل مصرفكنندگان پرمصرف آب است كه اين اقدام در راستاي دستيابي به بهرهوري بالاتر از منابع آبي كشور و همچنين جلوگيري از هدررفت آب انجام ميشود.
به گزارش ايلنا از وزارت نيرو، عيسي بزرگزاده سخنگوي صنعت آب و مديركل دفتر برنامهريزي كلان منابع آب و تلفيق بودجه، به تشريح اقدامات صورتگرفته در زمينه بهينهسازي مصرف آب و كنترل بهرهبرداريهاي غيربهرهور پرداخت و گفت: يكي از مهمترين اقداماتي كه وزارت نيرو در نظر دارد، شناسايي و كنترل مصرفكنندگان پرمصرف است. اين اقدام در راستاي دستيابي به بهرهوري بالاتر از منابع آبي كشور و همچنين جلوگيري از هدررفت آب خواهد بود.
بزرگزاده همچنين به برنامه وزارت نيرو براي ايجاد بازار گواهي صرفهجويي آب اشاره كرد و افزود: در اين طرح، مصرفكنندگان ميتوانند با خريد گواهيهاي صرفهجويي آب، بخشي از نياز آبي خود را تامين كنند. اين طرح بهطور خاص براي مصرفكنندگان پرمصرف طراحي شده است و به آنها اين امكان را ميدهد كه از طريق خريد گواهيهاي مختلف، ميزان مصرف خود را كنترل كرده و از فشار بر منابع آبي بكاهند.
وي در ادامه بر نصب كنتورهاي جديد و ابزارهاي دقيقسنجي تاكيد كرد و گفت: با نصب اين تجهيزات، قادر خواهيم بود كه مصرف آب را بهطور دقيقتر اندازهگيري كرده و در نتيجه اقدامات لازم براي بهينهسازي مصرف را بهطور موثرتري اجرا كنيم.
بزرگزاده همچنين به برنامههاي وزارت نيرو براي ايجاد صندوقهاي مالي اشاره كرد كه از آنها براي وامدهي به پروژههاي صرفهجويي در بخشهاي مختلف مصرف آب استفاده خواهد شد.
وي توضيح داد: اين صندوقها به عنوان يك ابزار مكمل در كنار بازار گواهي صرفهجويي قرار خواهند گرفت تا بتوانند مشاركت مردمي و بخش خصوصي را در پروژههاي كاهش مصرف آب جذب كنند.
در ادامه نشست، مهدي دانشگر معاون مجامع، توسعه مديريت و پشتيباني شركت مديريت منابع آب ايران، به بررسي موضوع ساختار آب كشور در برنامه هفتم پيشرفت پرداخت.
وي در اين خصوص گفت: با توجه به اصلاح ساختار و نياز به بهينهسازي عملكرد معاونتها، مدلهاي مختلفي براي سازماندهي در نظر گرفته شده كه نظرات اساتيد و پيشكسوتان صنعت آب در اين فرآيند حائزاهميت است. وي همچنين افزود: در راستاي اين اصلاحات، كارگروه مشورتي تشكيل دادهاند و از نظرات همكاران در ستاد و استانها براي بهبود ساختار فعلي استفاده ميشود. دانشگر همچنين بر لزوم بهرهگيري از تجربيات و دانش افراد خبره و پيشكسوتان صنعت آب تاكيد كرد و گفت: تمامي اقدامات ما براساس نياز به بهرهگيري از تجربه و دانش افراد خبره و پيشكسوتان صنعت آب است و اميدواريم با همكاري همه، به ساختار بهينهاي دست يابيم.
در ادامه سعيد نورعلي، رييس گروه سازماندهي و فرآيندهاي سازماني شركت مديريت منابع آب ايران نيز درخصوص تحولات ساختاري مديريت منابع آب در وزارت نيرو و چالشهاي اجراي آن سخن گفت. وي افزود: در طول سالهاي مختلف، ساختار مديريت منابع آب تغييراتي را تجربه كرده كه شامل ادغام و تفكيك بخشهاي مختلف، ايجاد معاونتهاي جديد، و اجراي سياستهاي مرتبط با مديريت حوضههاي آبريز بوده است. با اين حال، اجراي اين تغييرات به دليل محدوديتهاي اداري، عدم هماهنگي با قوانين موجود، و مقاومت در برابر اصلاحات، با چالشهايي روبهرو شده است. نورعلي در ادامه سخنان خود، با اشاره به موادي از قانون برنامه هفتم پيشرفت شامل ماده ۳۸، ۱۰۵ و ۱۰۷، بر اصلاح ساختار، كاهش واحدهاي موازي، انتقال وظايف حاكميتي و استفاده از فناوريهاي نوين در مديريت آب تاكيد كرد. وي بيان كرد: براي موفقيت اين اصلاحات، چابكسازي، حكمراني دادهمحور و هماهنگي بيشتر ميان بخشهاي مختلف ضروري است. اين نشست با تاكيد بر همكاريهاي بيشتر بين نهادهاي مختلف و اهميت بهينهسازي ساختار منابع آب كشور در راستاي حل چالشهاي موجود به پايان رسيد.