تفويض اختيار به استانداران  با همراهي همه سيستم
رييس‌جمهور در «نشست استانداران سراسر كشور»تاکید کرد :

تفويض اختيار به استانداران با همراهي همه سيستم

۱۴۰۳/۱۲/۱۲ - ۰۰:۵۲:۴۲
|
کد خبر: ۳۳۵۹۰۳

رييس‌جمهور استانداران را اميدهاي كشور براي نااميد و ناكام گذاشتن فشارها و تحريم‌ها عليه كشور توصيف و تصريح كرد: تفويض اختيار به استانداران را بايد با تعامل و رسيدن به درك مشترك، همراهي و همكاري همه سيستم به پيش ببريم. با همت و تلاش و ايده‌هاي برآمده از شناخت و اشراف استانداران به ظرفيت‌هاي استان‌هاي كشور به خصوص استان‌هاي مرزي مي‌توانيم با قدرت بر مشكلات غلبه كنيم.

رييس‌جمهور استانداران را اميدهاي كشور براي نااميد و ناكام گذاشتن فشارها و تحريم‌ها عليه كشور توصيف و تصريح كرد: تفويض اختيار به استانداران را بايد با تعامل و رسيدن به درك مشترك، همراهي و همكاري همه سيستم به پيش ببريم. با همت و تلاش و ايده‌هاي برآمده از شناخت و اشراف استانداران به ظرفيت‌هاي استان‌هاي كشور به خصوص استان‌هاي مرزي مي‌توانيم با قدرت بر مشكلات غلبه كنيم.

مسعود پزشكيان صبح روز شنبه در «نشست استانداران سراسر كشور» ضمن تبريك فرارسيدن ماه مبارك رمضان، با بيان اينكه ما و شما بار سنگيني بر دوش داريم و بايد دست به دست هم دهيم تا مشكلات انباشته كشور را حل كنيم، اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه در سخنان استانداران محترم بازتاب بيشتري داشت، اعمال نظر و فشار در انتصاب مقامات استاني بود. يكي از موثرترين راهكارهاي رفع اين مشكل تدوين شاخص‌هايي براي هر مسووليت و منصب است تا افراد از هر طريقي كه معرفي شدند، به شرط تطبيق با اين شاخص‌ها منصوب شوند.

رييس‌جمهور افزود: اگر براي هر جايگاهي متناسب با توانمندي‌هاي مورد نياز، شاخص‌هايي در زمينه مهارت‌ها، سوابق، تحصيلات، تخصص در زمينه‌هاي كارگروهي، مديريت، حل مساله و برنامه‌ريزي تدوين شد، آن وقت تفاوتي ندارد كه افراد براي انتصاب، از طرف چه فرد يا مرجعي پيشنهاد شوند، هر كس كه بيشترين انطباق را با شاخص‌ها داشت، منصوب خواهد شد.

رييس‌جمهور با بيان اينكه مسووليت‌ها بايد بر اساس اصول مسووليت‌پذيري، نوع عملكرد و پاسخگويي واگذار و ساختار اجرايي نيز بر اساس مديريت عملكرد نيروي انساني، پرداخت بر اساس عملكرد، اعطاي اختيارات مورد نياز براي تحقق اهداف مدنظر، پاسخگويي و اصلاح ساز و كارها كارآمد شوند، گفت: شما اين چارچوب‌ها را با مشورت كارشناسان تهيه كنيد تا ما با طي روال قانوني تأييديه آنها را بگيريم؛ با اجراي اين رويه‌ها و انتصاب افراد بر اساس شاخص‌ها ديگر خيلي جايي براي اختلاف و دعوا باقي نمي‌ماند.

پزشكيان در ادامه با اشاره به موضوع تفويض اختيارات به استانداران خاطرنشان كرد: در موضوع تفويض اختيارات نيز كار به شكل دستوري آنچنان كه بايد به پيش نمي‌رود، بلكه بايد با تعامل و رسيدن به درك مشترك همراهي و همكاري همه سيستم را جلب كنيم. تلاش ما بر اين است كه تا پيش از پايان سال با مشخص كردن چارچوب اهداف مدنظر، اختيارات لازم را احصا كرده و روش‌هاي استفاده از اين اختيارات براي رسيدن به اهداف مدنظر را نيز نهايي و ابلاغ كنيم.

پزشكيان با بيان اينكه در سخناني كه استانداران مطرح كردند، اشاره به موضوع مدرسه‌سازي نشد، افزود: محور تلاش‌هاي شما در اين زمينه بايد بالفعل كردن مشاركت‌هاي مردمي باشد؛ با تشكيل هيات امناهاي محلي اول مشاركت‌هاي مردمي را جلب كنيد و بعد از ظرفيت‌هاي خيرين و مسووليت‌هاي اجتماعي دستگاه‌ها نيز به نحو شايسته بهره بگيريد. آينده اين كشور متعلق به فرزندان ماست كه اگر به شكل صحيح آموزش ببينند، آينده را خواهند ساخت و اگر آموزش صحيح نبينند، فقط مشكلات را تشديد مي‌كنند.

رييس‌جمهور همچنين به موضوع ارتقاي كيفي روش‌هاي آموزشي در مدارس اشاره و تصريح كرد: براي تشكيل و ارتقاي سرمايه اجتماعي و همراه كردن مردم با روند توسعه پايدار كشور، بايد كيفيت آموزش كشور ارتقا يابد؛ رفتار نوجوانان و جوانان ما به شكل دستوري و با بگير و ببند، اصلاح نخواهد شد، رفتار نسل آينده امروز و در مهدكودك‌ها و مدارس و دانشگاه‌ها در حال شكل‌گيري و قوام يافتن است.

رييس‌جمهور در ادامه به موضوع تلاش دولت براي تسريع در اجراي پروژه خط‌آهن رشت-آستارا اشاره كرد و اظهار داشت: در مناطق شمالي كشور كه اراضي به دليل پوشش‌هاي جنگلي و كاربردهاي زراعي ارزش بسيار بالايي دارند، بايد سعي شود حداكثر بهره‌برداري از حداقل اراضي تملك شده براي مثلا خط‌آهن و جاده به عمل آيد. در اين زمينه نيز بايد از تجارب موفق بين‌المللي بهره گرفت تا كمترين آسيب به محيط زيست وارد شود. تمهيد مقدمات لازم براي تكميل اين پروژه در راستاي تكميل كريدورهاي كشور بايد با جديت دنبال شود.پزشكيان استانداران را اميدهاي كشور براي نااميد و ناكام گذاشتن فشارها و تحريم‌ها عليه كشور توصيف و تصريح كرد: به هيچ‌وجه پذيرفتني نيست كه با صحبت و ادعاي فردي در آن سوي دنيا اقتصاد ما متلاطم شود. با همت و تلاش و ايده‌هاي برآمده از شناخت و اشراف شما به ظرفيت‌هاي استان‌هاي كشور به خصوص استان‌هاي مرزي مي‌توانيم با قدرت بر مشكلات غلبه كنيم. با اختياراتي كه به شما تفويض خواهد شد و تسهيلي كه در برقراري ارتباط و افزايش مراودات استان‌هاي مرزي صورت خواهد گرفت، اين استان‌ها مي‌توانند كمك بزرگي به حل مشكلات كشور بكنند.

رييس‌جمهور امنيت، سلامت، آموزش، معيشت و مسكن را اولويت‌هاي اساسي دولت برشمرد و گفت: برنامه‌هاي خود را با توجه به ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي استاني براي رفع مشكل مسكن ارايه دهيد و ما نيز تلاش خواهيم كرد موانع و دست‌اندازها را برطرف كنيم تا سرعت شما در رفع مشكلات كشور افزايش يابد.

در ابتداي اين نشست وزير كشور نيز با تبريك فرارسيدن ماه مبارك رمضان، با بيان اينكه 6 ماه پركار را با رويكرد اصلي توجه به شعار وفاق و همبستگي و با رويكرد مردم‌مداري در همه امور پشت سر گذاشتيم، اظهار داشت: توجه به مسائل اجتماعي و جلوگيري از غلبه رويكرد امنيتي به اين عرصه يكي از رويكردهاي اصلي وزارت كشور در اين مدت بوده است.اسكندر مومني موضوع ساماندهي مساله انرژي و مديريت مصرف، مشاركت موثر در نهضت اجراي عدالت در نظام آموزشي و رفع كاستي‌هاي فضاهاي آموزشي، تلاش براي ساماندهي موضوع پسماندها، توجه به حوزه حمل و نقل عمومي، ايجاد انسجام و يكپارچگي ميان شهرداري‌ها و دستگاه‌هاي اجرايي در استان‌ها، ايجاد بستر مناسب براي فعاليت احزاب و گروه‌هاي مرجع و پيگيري موضوع تفويض اختيار به استانداران را از جمله ديگر موضوعات كاري 6 ماه گذشته وزارت كشور برشمرد و تصريح كرد: در جلسه امروز كه آخرين نشست استانداران در سال 1403 است نيز موضوع تنظيم بازار آخر سال، معيشت مردم به ويژه با توجه به فرارسيدن ماه رمضان و تمهيد مقدمات و تسهيلات سفرهاي نوروزي بررسي خواهد شد.همچنين استانداران خوزستان، تهران، كهگيلويه و بويراحمد، گيلان، كرمانشاه، فارس، قزوين، آذربايجان شرقي، مركزي، يزد، كردستان، همدان و هرمزگان نيز در سخناني به تشريح مهم‌ترين مسائل و برنامه‌هاي خود در استان‌هاي محل خدمت‌شان پرداختند.