دروازه ورود به بازارهاي اروپا
از تلاشگران عرصه توليد كشور تجليل شد

دروازه ورود به بازارهاي اروپا

۱۴۰۳/۱۲/۰۱ - ۰۱:۲۲:۳۰
|
کد خبر: ۳۳۴۶۸۵

رويداد بزرگ «توليد ملي، افتخار ملي» كه از آن به عنوان قديمي‌ترين گردهمايي صنعت و معدن كشور ياد مي‌شود، با شعار «جهش توليد، با مشاركت مردم» با حضور توليدكنندگان بزرگ كشور برگزار شد.

تعادل|

رويداد بزرگ «توليد ملي، افتخار ملي» كه از آن به عنوان قديمي‌ترين گردهمايي صنعت و معدن كشور ياد مي‌شود، با شعار «جهش توليد، با مشاركت مردم» با حضور توليدكنندگان بزرگ كشور برگزار شد. در اين مراسم، سايت فروشگاه مجازي صنايع‌دستي ايران در مجارستان، همزمان با اين مراسم رونمايي شد. سفارت ايران در بوداپست، تمركز خود را بر توسعه صادرات غيرنفتي گذاشته و از آنجايي كه ايران و مجارستان پل ارتباطي شرق و غرب هستند و اين كشور مي‌تواند دروازه ورود ايران به اروپا باشد. در همين راستا، تنها رايزن بازرگاني ايران در اروپا در مجارستان مستقر شده وبراي توسعه صادرات برنامه‌ريزي‌هاي خوبي انجام شده است.

 

فروشگاه مجازي صنايع‌دستي ايران در اروپا رونمايي شد

در ابتداي بيست و دومين جشنواره توليد ملي- افتخار ملي، دبيركل خانه صنعت، معدن و تجارت ايران، هدف اصلي جشنواره را ايجاد پل ارتباطي ميان توليدكنندگان و نهاد‌هاي حاكميتي از جمله دولت، مجلس و قوه قضاييه دانست. به گفته او، هدف از برگزاري اين مراسم اين است كه صداي بخش توليد شنيده شود و ديدگاه‌هاي مسوولان نيز به‌طور دقيق دريافت و تحليل شود. سايت فروشگاه مجازي صنايع‌دستي ايران در اروپا، هم‌زمان با اين مراسم رونمايي شد. اين سايت در مجارستان مستقر است و به همت دفتر توسعه تجاري خانه صمت ايران در اين كشور راه‌اندازي شده است. ميرزاحسيني، مدير دفتر توسعه تجاري خانه صمت ايران در مجارستان، با اشاره به خدمات اين دفتر درباره توسعه صادرات خدمات فني و مهندسي، تأسيس شركت ترابري با همكاري دولت مجارستان و همچنين توسعه صادرات صنايع‌دستي و هنرهاي ايران، گفت: با توجه به استقبال‌ها از صنايع‌دستي ايران، به اين نتيجه رسيديم كه فروشگاه آنلايني با قوانين و شرايط اروپاي براي صنايع‌دستي ايران ايجاد كنيم و اين اتفاق افتاد. مراديان، سفير ايران در مجارستان نيز با تأكيد بر اينكه سفارت ايران در بوداپست، تمركز خود را بر توسعه صادرات غيرنفتي متمركز شده است، گفت: ايران و مجارستان پل ارتباطي شرق و غرب هستند و اين كشور مي‌تواند دروازه ورود ايران به اروپا باشد. همچنين تنها رايزن بازرگاني ايران در اروپا در مجارستان مستقر است و ما براي توسعه صادرات برنامه‌ريزي‌هاي خوبي انجام داده‌ايم. صمد حسن‌زاده رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معدن و كشاورزي ايران نيز ضمن ابزار خرسندي از امكان فعاليت اقتصادي در مجارستان و راه‌اندازي وب‎سايت فروشگاه اينترنتي دفتر توسعه تجارت خانه صمت ايران در اروپا كه امكان حضور و توسعه روابط تجاري را فراهم كرده است، گفت: بنده اعتقاد دارم كه براي تمامي محصولات ايراني مخصوصاً در صنايع دستي و فرش كه عنوان شد و از كيفيت بالايي برخوردارند، اين ظرفيت جهاني شدن وجود دارد. پيام باقري، نائب رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران هم ضمن تاكيد براينكه دولت بايد از فضاي تصدي‌گري فاصله گرفته و به‌جاي مديريت و تصدي‌گري، موانع را از پيش پاي توليد بردارد، اظهار كرد: دولت بايد منابع را به سمت خلق توليد، هدايت كند. زماني كه دولت از توليدكنندگان حمايت كند، فضاي رقابتي هم شكل مي‌گيرد. او تاكيد كرد: اقتصاد بايد پيش‌بيني پذير باشد و توليد ملي كشور در زنجيره ارزش جهاني قرار گيرد و يك حركت مداوم در رشد اقتصاد كشور است. بايد بسترهاي لازم جهت حمايت از توليدكنندگان فراهم شود؛ يكي از اين بسترها براي رونق اقتصاد، افزايش توليد ملي است كه سبب توسعه سفره آحاد مردم و رشد اشتغال خواهد شد.

 

گلايه‌هاي تند رييس خانه صنعت ايران

در ادامه رييس خانه صنعت، معدن و تجارت ايران پشت تريبون قرار گرفت و با گلايه تند از وضعيت ناترازي انرژي برق و گاز سخن گفت. سيد عبدالوهاب سهل آبادي بيان كرد: اخيراً واژه «ناترازي» مد شده است؛ ناترازي برق، ناترازي گاز! محاسبه كنيد كه در طول سال ۱۴۰۳، به دليل همين ناترازي‌ها بسياري از واحدهاي صنعتي چند روز را تعطيل بوده‌اند؟ بله، ما مي‌دانيم كه در شرايط جنگ اقتصادي هستيم و تحمل مي‌كنيم. او خطاب به دكتر هادي، آيا از تصميماتي كه در اين ايام براي صنعتگران گرفته شده، آگاه هستيد؟ تأمين اجتماعي امروز به‌گونه‌اي عمل مي‌كند كه اگر كارفرمايي همزمان با ارايه ليست بيمه، پول آن را واريز نكند، هيچ خدماتي به كارگران ارايه نمي‌شود. كارگراني كه زير خط فقر و معيشت زندگي مي‌كنند! او در ادامه خطاب به منتظري رييس ديوان عالي كشور هم گفت: آيا اطلاع داريد كه وزير نيرو بخشنامه‌اي صادر كرده و به وزير صمت اعلام كرده كه اين وزارتخانه ديگر موظف به تأمين برق براي صنايع نيست؟ اين جنگ اقتصادي است. آيا وزير نيرو حق دارد كه چنين تصميمي را اعلام كند؟ فردا وزير نفت هم خواهد گفت كه ديگر وظيفه‌اي براي تأمين نفت و گاز نداريم؛ خودتان چاه نفت بزنيد؛ ما گاز و گازوئيل و بنزين نداريم! اينگونه زيرساخت براي صنايع تهيه مي‌كنيد؟ اين توليدكننده همچنين گفت: وزارت صمت به تمام ادارات استان‌ها ابلاغ كرده كه حق تقسيط حقوق دولتي را ندارند. از معاونين محترم وزير كه در اين جلسه حضور دارند، مي‌خواهم پاسخ دهند كه كدام ريالي از سوي توليدكنندگان در اين چند سال حيف‌وميل شده است؟ كدام چك آنان وصول نشده است؟ آيا در راستاي حمايت از توليدكنندگان است كه اين ابلاغيه‌ها را صادر مي‌كنيد؟ در چنين شرايط سختي، اداره برق {به‌جاي حمايت} مطالبات خود از برج ۲ را از صنعتگران مي‌خواهد. اينها مواردي است كه بايد پيگيري شود. حتي به بهره آن چه كه ما مي‌پردازيم هم ارزش افزوده تعلق مي‌گيرد. ما همه اينها را پرداخت مي‌كنيم اما كارگاه‌هاي خود را تعطيل نمي‌كنيم. دشمنان خارجي و نادانان داخلي بدانند كه صنعتگر از اين مسير خارج نمي‌شود و ما در همين شرايط هم كار مي‌كنيم.

 

سه هزار همت از منابع بانك‌ها صرف بنگاه‌داري مي‌شود

شهرام دبيري معاون پارلماني رييس‌جمهوري هم با اشاره به مساله ناترازي، كفت: در هيچ كجاي دنيا گاز را صرف مصرف خانگي نمي‌كنند. ما حتي در دورترين روستاها گاز كشي كرده‌ايم. در دنيا تلاش مي‌كنند گاز را صرف توليد برق كنند تا آن را به خانه‌ها ببرند. او با اشاره به اثرات نامطلوب قيمت‌گذاري دستوري گفت: ۱۲۷ ميليارد دلار در سال يارانه پنهان انرژي پرداخت مي‌شود. چرا سعي نكرديم اين قيمت‌ها را در طول سال‌هاي گذشته واقعي كنيم تا امروز در اين نقطه قرار نگيريم. دبيري با بيان اينكه بخش خصوصي به وظايف خود آگاه است اما به حمايت دولت نياز دارد، افزود: تلاش مي‌كنيم بروكراسي اداري را در صدور مجوزها به حداقل برسانيم. ما بايد سختگيري‌ها را به بعد از صدور مجوز منتقل كنيم. ما به دنبال رفع موانع توليد هستيم. اما برخي مسائل و مشكلات مانند نا ترازي‌ها از قبل به ما ارث رسيده است. او گفت: رييس‌جمهوري شخصاً براي حل مشكل نا ترازي وقت گذاشته و بر عدم قطع برق صنعتي تا جاي ممكن تأكيد دارد. دبيري ادامه داد: سه هزار همت از منابع بانك‌ها به جاي تسهيلات صرف بنگاه‌داري مي‌شود و تازه بانك‌ها در آن هم سودزا نيستند و درست عمل نمي‌كنند. به دنبال حل اين مسائل هستيم اما مشكلات يك‌شبه حل نمي‌شوند. او تأكيد كرد: ما طرفدار بخش خصوصي هستيم. يك سري قوانين دست و پاگير وجود دارد كه بايد با كمك بخش خصوصي اين قوانين را شناسايي كرده و براي اصلاح و تغيير آنها اقدام كنيم. مجلس هم در اين مسير با دولت هم‌سو است و ما براي انجام اين كار مصمم هستيم.

 

بسته جبراني حمايت از توليد براي ناترازي انرژي

در بخش بعدي مراسم، محمدصادق مفتح، جانشين وزير صنعت، معدن و تجارت هم فلسفه تشكيل خانه صنعت، معدن و تجارت را اينگونه بيان كرد كه بخش غير حاكميتي فعاليت‌هاي ابر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به تشكل‌ها و در حقيقت بخش غيردولتي منتقل شود و تاكنون اقدامات ‌خوبي انجام شده است. او افزود: اميدوار هستيم با برنامه‌ريزي مشتركي كه انجام شود، بتوانيم حتي‌الامكان مجوزها و كارهايي كه براي فعالان اقتصادي در نظر داريم، توسط خانه صنعت، معدن و تجارت انجام شود. ابراهيم شيخ معاون صنايع عمومي وزارت هم ضمن تاكيد بر حمايت از توليدكنندگان كشور، از تدوين يك بسته جبران توليد در وزارت صمت خبر داد و گفت: ما در وزارت صمت به جهت موضوع ناترازي‌ انرژي، برنامه‌اي جهت جبران توليد تهيه و تدوين كرده‌ايم كه از اسفند امسال آغاز خواهد شد و تا خرداد ماه سال آينده، به مدت چهار ماه ادامه دارد. صنعتگران در بسته جبران توليد اين وزارتخانه طي اين چهار ماه، مي‌توانند توان خود براي جبران عقب ماندگي‌هاي توليد را به كار گيرند. بر اساس اين طرح، ناترازي انرژي كاهش پيدا كرده و تامين پايدار انرژي براي واحدهاي توليدي صورت مي‌گيرد. او تصريح كرد: سياست‌هاي حمايتي و تمهيدات ويژه‌اي براي كاهش فشار مالي بر توليدكنندگان در نظر گرفته شده كه افزايش مهلت در پرداخت تعهدات مالي به سازمان‌هاي مالياتي و بيمه‌اي، تسهيل در پرداخت بدهي‌ها و تسريع در تامين ارز مورد نياز را فراهم مي‌كند. در اين طرح، امكان فعال كردن بيشترين ظرفيت توليد وجود دارد و صنعتگران مي‌توانند از اين فرصت استفاده كرده و براي فعاليت در سه شيفت كاري، برنامه‌ريزي كنند. او با بيان اينكه افزايش بالغ بر ٢٠ درصدي توليد و صادرات ذيل اين بسته حمايتي، پيش‌بيني‌ شده، گفت: همچنين در اين بسته، امكان خريد نهاده‌هاي توليد و تقسيط پرداختي‌ها نيز فراهم شده است.

 

ضرورت تعامل حاكميت و بخش خصوصي

رييس ديوان عالي كشور هم كه در اين نشست حضور يافته بود، ضمن تاكيد براينكه بايستي پيوند محكم ميان بخش خصوصي و حاكميت تقويت شود، بيان كرد: حقيقتاً حاكميت و نظام كشور، بدون همراهي بخش خصوصي در امور اقتصادي، نمي‌تواند موفق عمل كند. ضمن اينكه بخش خصوصي نيز نيازمند حمايت قواي سه‌گانه است تا بتواند فعاليت كرده و به وظايف خود عمل كند. محمدجعفر منتظري افزود: چرخ اقتصادي كشور به دست بخش خصوصي مي‌چرخد و ۵۰ درصد رشد اقتصادي و توليد به دست بخش خصوصي است؛ فلذا افزايش تعامل و هم‌افزايي از ضرورياتي است كه همه بايد به آن معتقد باشند. هر سه قوه نيز در اين زمينه مسوول هستند. رييس ديوان عالي كشور تصريح كرد: امروز دشمن با همه توان به ميدان جنگ و مبارزه آمده است؛ اما نوع جنگ تغيير كرده و دشمن براي از پاي درآوردن ملت و شكست نظام، جنگ اقتصادي را شروع كرده است؛ در اين خصوص رسماً اعلام شده كه از فروش نفت ايران جلوگيري مي‌شود و آن را به ۱۰۰ هزار بشكه كاهش مي‌دهند. امروز كه با جنگ اقتصادي مواجه هستيم وظيفه همه است تا در سنگر اقتصاد به مقابله با دشمن بپردازند. در انتهاي اين مراسم از ۵۰ شركت توليدي و صنعتي برتر از جمله شركت‌هاي صنايع غذايي تك ماكارون، زرماكارون، مينو، نوين زعفران، مهراد چاشني توس و كشت و صنعت هزار دشت سينا صحنه تجليل شد.