كاهش گاز تحويلي نيروگاهها فرصت ذخيرهسازي سوخت مايع را گرفت
معاون راهبري توليد شركت برق حرارتي گفت: در سال جاري كاهش گاز تحويلي به نيروگاهها موجب شده تا بخش زيادي از سوخت مايع تحويلي مستقيما مصرف و امكان ذخيرهسازي آن براي استفاده در زمستان از نيروگاهها سلب شود.
معاون راهبري توليد شركت برق حرارتي گفت: در سال جاري كاهش گاز تحويلي به نيروگاهها موجب شده تا بخش زيادي از سوخت مايع تحويلي مستقيما مصرف و امكان ذخيرهسازي آن براي استفاده در زمستان از نيروگاهها سلب شود. به گزارش ايسنا، ناصر اسكندري به وضعيت سوخت معادل مصرفي نيروگاههاي حرارتي در فصول سرد امسال اشاره كرد و افزود: سوخت معادل مصرفي روزانه نيروگاههاي حرارتي حوزه شبكه برق ايران در ديماه امسال ۲۱۴ ميليون مترمكعب/ ليتر بوده كه اين رقم ديماه سال گذشته ۲۱۸ ميليون مترمكعب بوده است. معاون راهبري توليد شركت مادرتخصصي برق حرارتي ادامه داد: در بهمنماه سال گذشته نيز سوخت معادل مصرفي روزانه نيروگاههاي حرارتي به ۲۰۹ ميليون مترمكعب رسيده بود كه اين رقم بهمنماه امسال به ۲۰۸ ميليون مترمكعب رسيده است. اسكندري تاكيد كرد: افزايش راندمان نيروگاهها و مديريت مصرف مشتركان موجب شده است تا در دي و بهمن امسال سوخت معادل كمتري نسبت به سال گذشته در نيروگاههاي حرارتي مصرف شود. وي با تاكيد بر اينكه كاهش گاز تحويلي فرصت ذخيرهسازي سوخت مايع را از نيروگاهها گرفت، اضافه كرد: نيروگاههاي حرارتي بايد امسال گاز بيشتري تحويل ميگرفتند تا بتوانند سوخت مايع دريافتي را براي زمستان ذخيره كنند اما متاسفانه چون گاز كمتري در اختيار نيروگاهها قرار گرفت، طبيعتا بخش اعظمي از سوخت تحويلي مستقيما مصرف و امكان ذخيرهسازي از مجموعه نيروگاهي كشور گرفته شد.
معاون راهبري توليد شركت مادرتخصصي برق حرارتي با بيان اينكه نيروگاههاي حرارتي بر مبناي گاز طبيعي طراحي شدهاند، بيان كرد: اين واحدها به صورت اضطراري و براي زمانهاي محدودي ميتوانند سوخت مايع استفاده كنند و بدين منظور نيز مخازن سوخت مايع در مجاورت نيروگاهها ايجاد ميشود. اسكندري يادآور شد: همه ساله در مخازن نيروگاههاي حرارتي بيش از سه ميليارد ليتر سوخت براي استفاده در فصل زمستان ذخيرهسازي ميشد اما امسال به دليل كاهش گاز تحويلي بخش اعظمي از سبد سوختي نيروگاهها به سمت سوخت مايع تمايل پيدا كرده است. وي با تاكيد بر اينكه تامين سوخت معادل همزمان براي ذخيرهسازي و مصرف امكانپذير نبود، گفت: اين امر موجب شده است تا تلاش خوب مجموعه شركت پخش و پالايش فرآوردههاي نفتي براي افزايش تحويل سوخت مايع نسبت به سال گذشته نتواند جبرانكننده كاهش گاز تحويلي به نيروگاهها باشد. معاون راهبري توليد شركت مادرتخصصي برق حرارتي تاكيد كرد: بنابراين همين مساله موجب شده بود تا ذخيره سوخت نيروگاهها كاهش پيدا كرده و وزارت نيرو بايد روي سوخت معادل مديريت ميكرد كه خوشبختانه با تلاشهاي صورت گرفته همكاران صنعت برق شاهد آن هستيم كه امسال نسبت به سال گذشته و حتي در مقايسه با تكاليف ابلاغي از سوي نهادهاي بالادستي سوخت معادل كمتري در نيروگاههاي حرارتي كشور مصرف شده است. اسكندري با تاكيد بر اينكه امسال چالشهاي جدي براي تامين سوخت مورد نياز تمامي نيروگاههاي كشور داشتهايم، افزود: در نيمه دوم سال همزمان با كاهش مصرف انرژي الكتريكي نسبت به فصول گرم، عملا بخش اعظمي از ظرفيتهاي نيروگاهي به منظور تعميرات و آمادهسازي براي پيك تابستان سال آينده آزاد هستند. وي با اشاره به اينكه در فصول سرد سال مشكلي به لحاظ ظرفيت نيروگاهي براي توليد برق نداريم، ادامه داد: اما امسال با توجه به محدوديت جدي در تامين سوخت نيروگاهها به ويژه در حوزه گاز طبيعي، مجبور بوديم بخشي از ظرفيتهاي نيروگاهي را به دليل محدوديت سوخت خارج از مدار نگه داريم. اسكندري با بيان اينكه نيروگاههاي بخاري مازوتسوز در اين مدت با تمام ظرفيت در اختيار شبكه برق كشور بودهاند، اضافه كرد: در مقاطعي از سال به دليل محدوديتهاي قضايي و پلمب مخازن مازوت برخي از نيروگاهها امكان مصرف حداكثري آن وجود نداشت ولي پس از رفع اين محدوديتها تمامي نيروگاههاي بخاري با حداكثر ظرفيت در حال توليد برق هستند. معاون راهبري توليد شركت مادرتخصصي برق حرارتي با اشاره به مصرف حداكثري مازوت در نيروگاههاي حرارتي كشور، گفت: در تمامي ماههاي سال جاري مازوت بيشتري را نسبت به سال گذشته استفاده كردهايم و مجموعا امسال بالغ بر ۵۴.۵ نفتكوره و ۲۷.۸ درصد گازوئيل بيشتري در نيروگاهها مصرف شده است. وي علت افزايش مصرف سوخت مايع را به دليل كاهش ۶.۶ درصدي گاز طبيعي تحويلي به نيروگاهها برشمرد و افزود: با وجود اينكه امسال ۱.۸ درصد برق بيشتري در نيروگاههاي حرارتي توليد شده و بايستي به اين ميزان افزايش تحويل سوخت گاز صورت ميگرفت، اما مجموعا در سال جاري چهار ميليارد و ۶۵۶ ميليون مترمكعب گاز كمتري نسبت به سال گذشته در اختيار نيروگاهها قرار گرفته است. وي تاكيد كرد: اما با اين وجود مجموعه صنعت برق كشور با استفاده بهينه از نيروگاهها، به مدار آوردن بخش بخار نيروگاههاي سيكلتركيبي و استفاده از واحدهاي توليد برق با راندمان مناسبتر توانسته است در مقابل رشد ۱.۸ درصدي افزايش توليد برق، تنها هفتدهم درصد سوخت معادل بيشتري مصرف كند.