
خرما گران شد
با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان، قیمت و وضعیت تأمین خرما در این ایام مورد توجه قرار دارد. به گفته محمد رشد فرخی، دبیر انجمن خرما، با وجود مشکلات تولید، مشکلی در تأمین نیاز بازار وجود ندارد.
به گزارش تجارت نیوز، با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان، بازار خرما بهعنوان یکی از کالاهای اساسی مصرفی در این ایام، مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به نرخ تورم سالانه، مشکلات حوزه تولید، شرایط اقلیمی و وضعیت صادرات، این پرسش ایجاد میشود که در آستانه ماه رمضان قیمت خرما به ازای هر کیلوگرم چقدر است و در کل تولید و صادرات در چه وضعیتی قرار دارد؟
محمد رشید فرخی، دبیر انجمن خرما، درباره وضعیت بازار خرما در گفتوگو با تجارتنیوز توضیح داد: ایران کشوری است که نرخ تورم بالایی دارد. حتی بنا بر دادههای دولتی، نرخ تورم سالانه 40 درصد است. این نرخ تورم بر تمام اقشار و حتی کالاهای مختلف تأثیر میگذارد.
او ادمه داد: خرما یکی از محصولاتی است که با شرایط سختی کشت و تولید میشود و حتی بیشترین نرخ تورم هم بر نهادههای کشاورزی اعمال شده اما با این وجود، افزایش قیمت خرما از نرخ تورم کمتر بوده است.
وی درباره میزان تولید خرما عنوان کرد: تولید خرما امسال به یک میلیون و 350 هزار تن رسیده که بهرغم تمام مشکلات و ناملایمات، کشاورزان توانستند متوسط برداشت خود را داشته باشند.
فرخی درباره مشکلات و چالشهای کشاورزان تصریح کرد: کشاورزان با مشکلات و چالشهای متعددی دستوپنجه نرم میکنند که از جمله این مشکلات میتوان به مشکلات جوی و مشکلات مدیریتی اشاره کرد.
او افزود: تغییرات اقلیمی منجر به بروز مشکلات جوی شده و ناترازی انرژی نیز مشکلات مدیریتی را به وجود آورده است. این مسئله بر صنایع تبدیلی، سردخانهها و حتی تولید خرما تأثیر منفی گذاشته است. به دلیل قطعی روزانه برق کشاورزان در فصل گرما، کیفیت و حجم تولید محصولات کاهش یافته است.
وی درباره تأمین خرمای مورد نیاز بازار در ماه رمضان عنوان کرد که با وجود مشکلات حوزه تولید، مشکلی در تأمین خرمای مورد نیاز بازار در ماه رمضان وجود ندارد.