ايران در مسير ايجاد شبكه حمل و نقل كارآمد
وزير راه و شهرسازي گفت: ايران در حال ايجاد شبكه حمل و نقل كارآمد و پايدار است تا به نيازهاي امروز پاسخ دهد و چالشهاي آينده را پيشبيني كند.
وزير راه و شهرسازي گفت: ايران در حال ايجاد شبكه حمل و نقل كارآمد و پايدار است تا به نيازهاي امروز پاسخ دهد و چالشهاي آينده را پيشبيني كند.
به گزارش مهر، فرزانه صادق گفت: حمل و نقل، ستون فقرات اقتصادهاي جهاني، توانمندسازي تجارت، تسهيلكننده مبادلات فرهنگي و پايه توسعه اجتماعي است.
او افزود: بايد از خود بپرسيم كه چگونه ميتوانيم اطمينان حاصل كنيم كه سيستمهاي حملونقل نيازهاي جمعيت رو به رشد جهاني را برآورده ميكنند و در عين حال نياز فوري به پايداري و انعطافپذيري را نيز برطرف ميكند؟ ما بايد دريابيم چگونه ميتوانيم در عين كاهش نابرابريهاي اقتصادي و محيط زيستي، ارتباطات وسيع و پر ظرفيت را تقويت كنيم؟ وزير راه و شهرسازي ادامه داد: همكاري، نوآوري و تعهد مشتركي براي ساختن آيندهاي كه براي همه ملتها كارساز باشد، ضروري است. در ايران، ما متعهديم تا چشماندازي از حمل و نقل كارآمد، پايدار و فراگير را محقق كنيم. هدف ما ايجاد شبكه حمل و نقلي است كه نه تنها پاسخگوي نيازهاي امروز باشد، بلكه چالشها و فرصتهاي فردا را نيز پيشبيني كنيم.
به گفته صادق، چشمانداز ما بر سه اصل كليدي تشريح شده است؛
۱. پايداري: كاهش اثرات محيط زيستي حمل و نقل از طريق فناوريهاي سبز، انرژيهاي تجديد پذير و زيرساختهاي سازگار با محيط زيست.
۲. نوآوري: استفاده از فناوريهاي پيشرفته مانند هوش مصنوعي (AI)، اينترنت اشيا (IoT) و سيستمهاي حمل و نقل هوشمند (ITS) براي افزايش كارايي و ايمني.
۳. همكاري: مشاركت با كشورهاي همسايه و سازمانهاي بينالمللي براي ايجاد ارتباط يكپارچه منطقهاي و جهاني.
وزير راه و شهرسازي همچنين اعلام كرد كه به دنبال پشتيباني از اجراي راهحلهاي نوآورانه و گسترش پروژههاي حمل و نقل پايدار، فرصتهايي براي تبادل دانش و تجربه و درس گرفتن از موفقيتها و چالشهاي ساير كشورها و مشاركت در پروژههاي حمل و نقل منطقهاي و جهاني هستيم.