خبر مهم ترامپ درباره توافق آتشبس در غزه
رييسجمهور منتخب امريكا اعلام كرده است كه توافق آتش بس غزه در مرحله نهايي قرار دارد. دونالد ترامپ در گفتوگو با شبكه نيوزمكس در پاسخ به سوالي درباره توافق احتمالي آتش بس در غزه و تبادل اسرا گفت: معتقدم يك توافق صورت گرفته و آنها (مذاكرهكنندگان) در حال نهايي كردن آن هستند.
رييسجمهور منتخب امريكا اعلام كرده است كه توافق آتش بس غزه در مرحله نهايي قرار دارد. دونالد ترامپ در گفتوگو با شبكه نيوزمكس در پاسخ به سوالي درباره توافق احتمالي آتش بس در غزه و تبادل اسرا گفت: معتقدم يك توافق صورت گرفته و آنها (مذاكرهكنندگان) در حال نهايي كردن آن هستند. ما به انجام توافق بسيار نزديك هستيم و آنها بايد آن (توافق تبادل اسرا و آتشبس در غزه) را انجام دهند. اگر آنها اين كار را نكنند، دردسر و مشكلات زيادي به وجود خواهد آمد كه قبلا مشابه آن را نديدهاند و آنها اين كار را انجام خواهند داد. به گزارش سيانان، او ادامه داد: من ميدانم كه اين اتفاق افتاده است، يك توافق صورت گرفته است، و آنها دارند اين توافق را تمام ميكنند، و شايد تا پايان هفته رخ دهد اما بايد اين اتفاق رخ دهد. ترامپ در حالي از احتمال توافق خبر داده است كه جيك ساليوان مشاور امنيت ملي امريكا نيز روز گذشته (دوشنبه) تاكيد كرد: دولت امريكا در حال نزديكتر شدن به توافق احتمالي تبادل اسرا و آتشبس در غزه است و معتقد است كه اين توافق ميتواند اين هفته انجام شود. از سوي ديگر، استيو ويتكاف فرستاده ويژه جديد ترامپ به خاورميانه هفته گذشته به خبرنگاران گفت: در جريان مذاكرات صلح بين اسراييل و حماس در كنار مقامات دولت بايدن تلاش ميكند و اميدوار است كه توافق آتشبس موقت ۴۲ روزه قبل از تحليف ترامپ به دستآيد.
بدون معطلي با پوتين ديدار ميكنم
با اين همه، همزمان با بازگشت ترامپ به كاخ سفيد بسياري از تحليلگران معتقدند او فارغ از جنگ غزه و ناآراميهاي خاورميانه، چالش جنگ اوكراين را پيش رو دارد؛ جنگي كه پيش از اين در اظهارنظرهاي خود علت تداوم آن را تصميمات نادرست جو بايدن، رييسجمهور فعلي امريكا دانسته بود. در همين راستا، رييسجمهور منتخب امريكا دوشنبه در اين باره گفت: بعد از ورود به كاخ سفيد در هفته آينده (اول بهمن)، بسيار سريع با همتاي روس خود ولاديمير پوتين ديدار خواهم كرد. به گزارش ايرنا، او زمان دقيق اين ديدار را كه در صورت انجام، اولين ديدار روسايجمهور امريكا و روسيه از آغاز جنگ اوكراين خواهد بود، بيان نكرد. ترامپ در پاسخ به سوالي درباره استراتژي خود براي پايان دادن به جنگ اوكراين، گفت: «خب، فقط يك استراتژي وجود دارد و آن به پوتين بستگي دارد؛ نميتوانم تصور كنم كه او از شكلي كه (وقايع) پيش رفته، خوشحال باشد، زيرا براي او هم خوب پيش نرفته است». رييسجمهور منتخب امريكا افزود: «ميدانم كه ميخواهد ديدار كند و خيلي سريع با او ديدار خواهم كرد. (بايد) اين كار را زودتر انجام ميدادم اما... (قبلش) لازم است كه وارد دفتر (رياستجمهوري) شويد». نماينده كنگره امريكا مايك والتز كه قرار است مشاور امنيت ملي كاخ سفيد ترامپ باشد نيز يكشنبه گفته بود كه انتظار دارد در روزها و هفتههاي آينده بين ترامپ و پوتين تماسي برقرار شود. دونالد ترامپ رييسجمهور منتخب امريكا تهديد كرده است اگر تا زمان تحليف در ۲۰ ژانويه ۲۰۲۵، به گفته وي «گروگانهايي» كه هنوز در غزه هستند آزاد نشوند، «در خاورميانه جهنم به پا خواهد شد.» رييسجمهور منتخب امريكا در نشستي خبري پيش از آغاز مراسم تحليف و دور دوم رياستجمهوري خود در جمع خبرنگاران كه از شبكههاي تلويزيوني امريكا بهصورت زنده پخش ميشد، مدعي شد: « اين براي حماس و صراحتا براي هيچكس خوب نخواهد بود. جهنم به پا خواهد شد. من ديگر نميخواهم تكرار كنم.» پيش از اين نيز منابع اسراييلي گزارش داده بودند كه جنبش حماس و اين رژيم احتمالا روز پنجشنبه يا جمعه هفته جاري به توافق آتشبس برسند. رسانههاي اسراييلي مدعي هستند كه پيشرفتهايي در توافق بين اين رژيم و حماس بر سر مبادله اسيران به وجود آمده و هيات مذاكرهكننده اسراييل در دوحه باقي ميماند و ارتش اين رژيم در حال آمادهسازي طرحهايي براي عقبنشيني از غزه است .اين درحالي است كه پافشاري نتانياهو و كابينه وي براي اعمال خواستههاي بيشتر در مذاكرات با حماس به عنوان مانعي در مقابل توافق آتشبس، خشم عمومي را برانگيخته و فشارها بر نتانياهو را افزايش داده است.