چشمانداز ۲۰۲۵ گوگل و سرمايهگذاري ويژه در جمناي
گوگل در جهت تعيين و تعريف استراتژيهاي سال جاري، نشستي با حضور مديران بلندپايه خود برگزار كرد. محوريت اين نشست در راستاي مشخص كردن اهداف سال جاري گوگل، تاكيد بر اهميت هوش مصنوعي و توسعه جمناي (Gemini) و چالشهاي رگولاتوري بود. به گزارش پيوست؛ گوگل هر ساله نشستي را براي مشخص كردن اهداف و مسير حركتي خود در طول سال برگزار ميكند.
گوگل در جهت تعيين و تعريف استراتژيهاي سال جاري، نشستي با حضور مديران بلندپايه خود برگزار كرد. محوريت اين نشست در راستاي مشخص كردن اهداف سال جاري گوگل، تاكيد بر اهميت هوش مصنوعي و توسعه جمناي (Gemini) و چالشهاي رگولاتوري بود. به گزارش پيوست؛ گوگل هر ساله نشستي را براي مشخص كردن اهداف و مسير حركتي خود در طول سال برگزار ميكند. سوندر پيچاي، مديرعامل اجرايي گوگل در اين نشست سال ۲۰۲۵ را سالي « حياتي» براي كمپاني عنوان كرد.
۲۰۲۵ سالي حياتي و سرنوشتساز براي گوگل
پيچاي با اشاره به رقابت شديد شكل گرفته در زمينه هوش مصنوعي، از كارمندان اين شركت خواست تا براي عقب نماندن كمپاني از رقابت با ديگر شركتهاي بزرگ و مطرح حوزه فناوري تمركز و تلاش ويژهاي را به حوزه هوش مصنوعي معطوف كنند. به گفته پيچاي: از نظر من باور به حياتي بودن اين لحظه و نياز به حركت سريعتر به عنوان يك كمپاني بسيار مهم است. سرمايهگذاري پرسكي است كه ميتواند سود عظيمي هم داشته باشد. اين لحظات حاوي نوآوريها و دگرگونيهاي عظيمي هستند. در سال ۲۰۲۵ الزامي است كه تمركز خود را به شكلي خستگيناپذير معطوف گشودن مزاياي حداكثري اين تكنولوژي[هوش مصنوعي] و حل مشكلات كاربران بكنيم. در اين نشست عدهاي از كارمندان گوگل به شكل حضوري و تعدادي هم در قالب تماس تصويري حضور پيدا كرده بودند. آنچه صحبتهاي پيچاي را حائز اهميت ميكند نگاهي به سالي است كه گوگل و ساير كمپانيهاي تكنولوژي از سر گذراندند. در حقيقت امر گوگل كماكان سهم عمده كاربران موتور جستوجو را در اختيار دارد. در سال گذشته و با رشد چشمگير هوش مصنوعي تعداد زيادي از كاربران به سمت استفاده از اين ابزارها و حتي افزونههايي مانند اوپن ايآي رفتند. همين حقيقت در بازاري كه گوگل در آن تقريبا بيرقيب بوده است، زنگ خط مهمي را براي ارتقاي قابليتهاي خود و پيشرفت روزافزون به صدا در ميآورد. نكته حائز اهميت ديگر سختتر شدن قانونگذاري در اين حوزههاست.
گوگل؛ زير ذرهبين مراجع قانوني و رگولاتوري
در ماه آگوست يك قاضي فدرال حكم به انحصارطلبي گوگل در بازار جستوجو داد. در ماه نوامبر هم وزارت دادگستري از گوگل خواست تا موتور جستوجوي كروم را از تملك خود خارج كند. اين در حالي بود كه گوگل درگير پرونده جداگانهاي هم بود. در اين پرونده ديگر وزارت دادگستري امريكا گوگل را متهم به احتكار غيرقانوني تبليغات تكنولوژي كرد. اين پرونده در ماه سپتامبر بسته و تاكنون منتظر حكم قاضي مانده است. در همان ماه بود كه رگولاتوري رقابت بريتانيا، پروندهاي را بر عليه فعاليتهاي تبليغاتي گوگل در زمينه تكنولوژي مطرح كرد. بر طبق اين پرونده گوگل: با سلطه خود بر پخش آنلاين تبليغات در راستاي منفعت سرويسهاي تكنولوژي خود به بازار رقابتي اين حوزه آسيب رسانده است. پيچاي در واكنش به اين رخدادها گفت: بر من پوشيده نيست كه ما در سراسر جهان با بازرسيهاي موشكافانهاي مواجهايم. پيچاي با تاكيد بر حفظ تمركز و اهميت در مسير ماندن بيشتر از هر زمان ديگري، عنوان كرد: با توجه به ابعاد و ميزان موفقيت ما جاي تعجب ندارد. اين هم بخشي از تاثيرات بزرگتر تكنولوژي بر ابعاد گسترده جامعه است.
جمناي؛ برگ برنده يا شكستي عظيم
مديران اجرايي گوگل انتظار دارند تا جمناي، مدل بزرگ زباني اين كمپاني در سال جاري تبديل به شانزدهمين اپ باشد كه به تعداد نيم ميليارد كاربر ميرسد. اين تمهيدات و پيشبيني خارج از جنبههاي اجرايي نبوده و در اصل گوگل بيشترين تمركز و سرمايه خود را در سال جاري به اين هوش مصنوعي اختصاص داده است. پيچاي با عنوان اينكه «ساختن كسبوكار بزرگ و جديد» در اولويت است، درمورد مدل بزرگ زباني گفت: با وجود جمناي تحرك بزرگي بالاخص در چند ماهه اخير رقم خورده است. او در ادامه گفت كه اين حوزه هم كارهايي دارد تا شكافهاي آن مرتفع شده و در سال ۲۰۲۵ يك جايگاه مديريتي براي اين بخش از گوگل هم تعريف شود. پيچاي اصليترين هدف گوگل را در سال ۲۰۲۵ پيمايش جمناي در بخش مشتريان دانست. او با آگاهي به اين مساله كه در زمينه هوش مصنوعي عقبتر از اوپن ايآي هستند گفت: تاريخ اثبات كرده كه شما همواره لازم نيست اول باشيد، بلكه بايد به خوبي اقدام كرده و به عنوان يك محصول در بالاترين سطح حوزه خود باشيد. فكر ميكنم مساله اصلي در سال ۲۰۲۵ همين باشد. تاريخ اثبات كرده كه شما همواره لازم نيست اول باشيد، بلكه بايد به خوبي اقدام كرده و به عنوان يك محصول در بالاترين سطح حوزه خود باشيد. فكر ميكنم مساله اصلي در سال ۲۰۲۵ همين باشد. ادامه اين نشست هم با اشاره به پروژههاي تازه گوگل مانند آسترا و پرسش و پاسخ حاضران در جلسه ادامه يافت.
ميتوان با اوپن ايآي رقابت كرد؟
از جالب توجهترين اين پرسشها اين بود كه: حال كه چت جيپيتي در زمينه مدلهاي بزرگ زباني با ايآي يكي دانسته ميشود، همانطور كه گوگل در زمينه موتورهاي جستوجو با سرچ يكي دانسته ميشود، چه سياستهايي قرار است گوگل را به رقابت در بالاترين سطح با اوپن ايآي سوق دهد؟ براي پاسخ به اين پرسش هم مديرعامل بخش آلفابت گوگل به دميس هاسابيس، همبنيانگذار ديپمانيد رجوع كرد. هاسابيس با اشاره به افزايش چشمگير كاربران اپ جمناي از ماه فوريه كه معرفي شد، نويد يك « توربو شارژ» و تكامل اساسي را در يك تا دو سال آينده داد. او با توصيف چشماندازي از يك دستيار هوشمند جهاني گفت: اين دستيار قادر است به شكل يكپارچه تحت هر دامنه، چارچوب يا دستگاهي ارايه خدمات كند.