بقاي كسب وكارها در گرو توجه به نوآوري است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد ديجيتال صحبت ميكنيم نبايد از ظرفيتهاي بينالمللي غافل شويم و استفاده از ظرفيتهايي مانند بريكس، اوراسيا و شانگهاي بسيار حائز اهميت است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد ديجيتال صحبت ميكنيم نبايد از ظرفيتهاي بينالمللي غافل شويم و استفاده از ظرفيتهايي مانند بريكس، اوراسيا و شانگهاي بسيار حائز اهميت است. به گزارش ايسنا، سيد ستار هاشمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مراسم رونمايي و افتتاح ۴۸ طرح و پروژه پست بانك كه به مناسبت ۲۹ امين سالگرد تاسيس اين بانك برگزار شد، با طرح اين سوال كه اگر نوآوري را در كنار اين مسير نبينيم چه اتفاقي ميافتد، اظهار كرد: اگر بخواهيم كسبوكارهاي ما بقا داشته باشند بايد به موضوع نوآوري به صورت جدي بپردازيم كه امروز بخشي از آن را به عنوان پروژههاي نوآورانه شاهد بوديم. هاشمي به ماموريت خرده بانكداري از گذشته تاكنون در پست بانك اشاره كرد و گفت: امروزه بيشترين روستاها و مناطق دورافتاده از نعمت ارتباطات قابل قبول برخوردار هستند و بانكهاي ديگر تلاش ميكنند كه خدمات خود را به صورت غيرحضوري در بستر ارتباطات ارايه كنند كه اگر در اين حوزه پرچمدار اين جريان نباشيم، نميتوانيم بقا داشته باشيم. وي به تكليف برنامه براي زيرساختهاي ارتباطي در روستاهاي بالاي ۲۰ خانوار اشاره كرد و افزود: هماكنون سرويسها و خدمات بر بستر سكوهاي ديجيتال شكل گرفته است و بايد به اين سوال پاسخ دهيم كه جاي ما در اين حوزه كجاست و اگر پاسخ درستي براي اين سوال نداشته باشيم، نميتوانيم در ادامه مسير رقابت كنيم. وزير ارتباطات با بيان اينكه فناوري بيرحم است و از نگاه منفعل عبور ميكند، تاكيد كرد: اين اتفاق بارها در كشور ما رقم خورده و فناوري از ما عبور كرده و ما نتوانستيم از فرصتهاي آن استفاده كنيم. وي با اشاره به طرحهايي كه امروز رونمايي شده، آن را آغاز كار در اين حوزه دانست و افزود: اگر صحبت از خدمات غيرحضوري يا امضاي ديجيتال يا برنامه كاربردي بزرگ (سوپراپليكيشن) ميكنيم و قرار است به تمام مردم ايران خدمت ارايه كنيم بايد اين مسير را با قدرت به پيش ببريم. هاشمي با تاكيد به اينكه تحولات و نرخ تحولات بهشدت سريع است، به پيشرفتهاي هوشمصنوعي اشاره كرد و گفت: امروزه بلاكچين و زنجيره بلوكي نظامات بانكي را بههم ميريزد و كلا نهاد واسط را كنار ميگذارد و از اين بابت بسياري از كسبوكارها آسيب ميبينند. وي موضوع ريال ديجيتال را نه صرفا يك موضوع شكلي بلكه يك مقوله محتوايي نيز توصيف كرد كه بهشدت موردنياز است و ضرورت دارد كه براي آن تدبير شود. وزير ارتباطات در بخش ديگري از سخنان خود به حمايت از دانشبنيانها توسط پستبانك اشاره كرد و گفت: پستبانك بايد دراختيار دانش بنيان، دانايي محوري و فضاي استارتاپي باشد و بايد بتواند ريسك و خطرپذيري اين حوزه را بردارد و صرفا نگاه بانكي به موضوعات نداشته باشد و براي سرمايهگذاري خطرپذير گام برداشته شود. وي ظرفيت پست بانك در كنار پست را ظرفيت بسيار مناسبي دانست كه كاركردهاي امروزي نيز دارد و در اين ميان به عنوان نمونه به كسبو كارهاي گردشگري در روستاها اشاره كرد. هاشمي افزود: بايد ببينيم همكاران ما در پست بانك به چه ميزان از ظرفيت اين حوزه مطلع هستند. هاشمي، ديپلماسي فناوريرا به عنوان يك اصل محوري در وزارت ارتباطات اعلام كرد و گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد ديجيتال صحبت ميكنيم نبايد از ظرفيتهاي بينالمللي غافل شويم. وي، يكي از چالشهاي كسب و كارها و استارتاپها را موضوع تبادل مالي عنوان كرد و افزود: استفاده از ظرفيتهايي مانند بريكس، اوراسيا و شانگهاي موضوع بسيار حائزاهميتي است و پستبانك بايد به صورت ويژه در اين حوزه نقش محوري ايفا كند.
لزوم توجه پست بانك به ايده هرخانه؛ يك كارخانه
وزير ارتباطات، به موضوع اقتصادهاي كوچك به عنوان «هر خانه يك كارخانه» نيز اشاره كرد و گفت: امروزه در بسياري از كشورها كه اقتصادي پيشرفته هم دارند به اين موضوع توجه شده و بايد در دستور كار قرار گيرد. وي با بيان اينكه مردم و مشتري درنهايت اهميت دارند، افزود: آنچه مردم ميبينند و نسبت به ما حس پيدا ميكنند، مهم است و آنان انتخاب ميكنند كه در ادامه اين مسير با ما همراهي كنند. هاشمي، اطلاعرساني و ترويج اقدامات انجام شده را بسيار مهم دانست و گفت: اگر خدماتي ارايه و معرفي شود، ولي كيفيت خدمات و پاسخگويي مناسب نباشد، مساله جدي است و بايد به آن پرداخت. وي اضافه كرد: در فضاي رقابتي بايد طوري عمل كنيم كه مردم رضايت داشته باشند.