۴ عامل رشد بورس در۶۰ روز گذشته

۱۴۰۳/۱۰/۰۶ - ۰۰:۲۷:۱۰
|
کد خبر: ۳۲۸۸۶۸

حميد ياري، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن روشن دانستن آينده بازار سرمايه، اعلام كرد: كاهش ريسك‌هاي سياسي، رسيدن بازار سرمايه به كف تاريخي قيمت به بازده، حذف ارز نيمايي و اعتماد به متوليان بازار سرمايه از مهم‌ترين عوامل رشد بازار در ۲ ماه گذشته بوده است.

حميد ياري، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن روشن دانستن آينده بازار سرمايه، اعلام كرد: كاهش ريسك‌هاي سياسي، رسيدن بازار سرمايه به كف تاريخي قيمت به بازده، حذف ارز نيمايي و اعتماد به متوليان بازار سرمايه از مهم‌ترين عوامل رشد بازار در ۲ ماه گذشته بوده است.

او افزود: ارتقاي دانش و سواد مالي در ميان افراد جامعه در سال‌هاي اخير باعث شده كه افراد در بازار بر خلاف گذشته به‌صورت بي‌محابا و فقط با توصيه و سيگنال به خريد سهام اقدام نكنند.

ياري با بيان‌ اينكه رشد سواد مالي در ميان آحاد سرمايه‌گذاران، به پايداري و توسعه بازار كمك شاياني خواهد كرد، اضافه كرد: اين امر باعث مي‌شود تصميمات سرمايه‌گذاران بر اساس اطلاعات دقيق‌تر و تحليل‌هاي عميق‌تر اتخاذ شود و از نوسانات بي‌دليل بازار كاسته شود.
او، كاهش ريسك‌هاي بازار سرمايه را اتفاق مثبتي ارزيابي كرد و افزود: با بهبود شفافيت و پيش‌بيني‌پذيري در تصميم‌گيري‌هاي كلان، ريسك‌هاي بازار كاهش يافته و اعتماد سرمايه‌گذاران به بورس افزايش يافته است.

معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، با تاكيد بر اهميت پيش‌بيني‌پذيري رويدادهاي آينده براي تحليل‌گران و فعالان بازار تاكيد كرد: تحليل‌گران و فعالان بازار نياز دارند كه در فضايي شفاف و با كم‌ترين نااطميناني فعاليت كنند تا بتوانند با تحليل و پيش‌بيني اتفاقات آينده به معامله در بازار اقدام كنند. در اين زمينه سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر موظف است بستر اين پيش‌بيني‌پذيري را در بازار فراهم كند.
او، تحليل‌گران و فعالان بازار سرمايه را همانند ديده‌بان‌هاي اقتصادي دانست و افزود: فعالان بازار سرمايه بنا به ماهيت شغلي خود مي‌بايست تمام اخبار، اطلاعات و داده‌هاي رسمي و غير رسمي را رصد و تاثير آن بر صورت‌هاي مالي آينده را تحليل و بر اساس آن تصميم به ورود و خروج از صنايع خاص و خريد و فروش سهام خاص كنند. بنابراين ما در اين بازار با افرادي سر و كار داريم كه به نوعي ديده‌بان‌هاي اقتصادي در خط مقدم اقتصاد هستند و مشكلات آينده را زودتر از بقيه از صورت‌هاي مالي و داده‌هاي اقتصادي متوجه مي‌شوند اما متاسفانه از پتانسيل اين گروه، در تصميم‌گيري و سياست‌گذاري، بهره مناسب برده نمي‌شود. به‌طور مثال، سال‌هاست كه فعالان بازار سرمايه مشكل ناترازي انرژي را در اقتصاد ايران پيش‌بيني مي‌كردند و نسبت به آن انذار مي‌دادند، اگر به اين هشدارها توجه ويژه انجام مي‌گرفت ناترازي‌هاي جاري در كشور، لااقل به اين شدت به وجود نمي‌آمد.

ياري تاكيد كرد: در دوره فعلي مديريت بازار سرمايه، سعي بر آن است تا با حضور مستمر و فعال در مراكز تصميم‌گيري، قبل از تصويب آيين‌نامه‌ها و قوانيني كه بر بازار سرمايه تاثير قابل توجه دارند، نظر كارشناسي سازمان بورس و فعالان بازار به سمع قانون‌گذاران رسانده شود تا از تصويب موارد زيان‌بار تا حد ممكن كاسته شود.
معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، دستكاري مداوم بازار را سمي مهلك اعلام كرد و با تاكيد بر اينكه سازمان بورس هيچ‌وقت قصد مداخله مخرب در بازار را ندارد، تاكيد كرد: تصويب قوانين جديد و بخش‌نامه‌هاي بي‌شمار شرايط ناگواري را براي بازار سهام رقم مي‌زند و باعث مي‌شود بازار از شرايط طبيعي خود خارج شود از اين رو، تصويب قوانين متعدد به حداقل خواهد رسيد.

او همچنين، با اشاره به اينكه تغيير مداوم سياست‌ها و قوانين، باعث ايجاد بي‌ثباتي در بازار و كاهش اعتماد سرمايه‌گذاران مي‌شود، گفت: اعمال قوانين يك شبه، تاثيرات نامطلوبي بر بازار سرمايه دارد، براي ايجاد يك بازار پويا و پايدار، به سياست‌هاي پايدار و قابل پيش‌بيني نياز است.
ياري در پايان اين نكته را اضافه كرد كه؛ با اينكه آينده بازار سرمايه ايران روشن است، اما با توجه به وجود ابزارهاي متنوع، با سطح ريسك‌هاي مختلف، سهامداران مي‌بايست در خريد و فروش‌هاي خود با در نظر گرفتن سطح ريسك قابل تحمل خود، به معامله اقدام كنند. سهامداران غيرحرفه‌اي و كساني كه فرصت كافي براي تجزيه و تحليل بازار ندارند هم، بهتر است به سرمايه‌گذاري غير مستقيم از طريق صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري اقدام كنند.