فلرسوزي بايد كم شود

۱۴۰۳/۱۰/۰۴ - ۰۱:۰۴:۲۳
|
کد خبر: ۳۲۸۶۶۶

معاون محيط زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط زيست خوزستان با بيان اينكه فلرسوزي از منابع مهم آلودگي خوزستان است، گفت: وزارت نفت مكلف شده است توليد نفت در خوزستان را افزايش دهد، بنابراين وظيفه دارد به همين ميزان، پروژه بازيابي گازهاي فلر را در استان اجرايي كند.

معاون محيط زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط زيست خوزستان با بيان اينكه فلرسوزي از منابع مهم آلودگي خوزستان است، گفت: وزارت نفت مكلف شده است توليد نفت در خوزستان را افزايش دهد، بنابراين وظيفه دارد به همين ميزان، پروژه بازيابي گازهاي فلر را در استان اجرايي كند. فرهاد قلي‌نژاد در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به وضعيت آلودگي هوا و گسترش آلودگي در شهرهاي سراسر خوزستان اظهار كرد: شايد روزي فكر نمي‌كرديم در انديمشك كه در شمال خوزستان و پاي رشته كوه زاگرس قرار دارد و هميشه هواي خوبي داشته است، هشدار آلودگي هوا بدهيم. متاسفانه پيگيري برخي سياسيون موجب مي‌شود صنايع آلاينده در كوهپايه زاگرس و در جايي كه ورود سرچشمه رودخانه‌هاي خوزستان است، ايجاد و مستقر شوند و هوا را آلوده كنند. وي افزود: درگيري‌ها و تهديدهاي شديدي در اين زمينه داريم اما ما در اداره‌كل حفاظت محيط‌زيست زيربار نمي‌رويم و مي‌جنگيم تا محيط‌زيست حفظ شود. معاون محيط‌زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط‌زيست خوزستان گفت: طبق سند آمايش خوزستان، مجاز نيستيم در شمال استان دنبال پالايشگاه باشيم و نمي‌توانيم در شعاع ۳۰ كيلومتري اهواز صنعت بياوريم و تصميم‌گيران بايد متوجه اين مساله شوند.

وي با بيان اينكه از ابتداي امسال ۱۸۹ پرونده قضايي تنها در حوزه آتش‌سوزي بقاياي كشت و پسماندسوزي تشكيل شده است، عنوان كرد: ميزان برداشت سبز نيشكر در خوزستان تنها ۳۵ تا ۴۰ درصد است كه اين ميزان هم كاملا سبز نيست و بقاياي كشت آن را هم آتش مي‌زنند. قلي‌نژاد با اشاره به تعدد منابع آلاينده در خوزستان گفت: در خوزستان توسعه نامتوازن صنعت رخ داده و در حق آب و هوا و مردم خوزستان ظلم شده است. البته همه اين مسائل را نبايد پاي صنعت بگذاريم زيرا در توسعه شهرسازي هم دقت نشده است و شهرها را در كنار صنعت قرار داده‌ايم. وي بيان كرد: از سوي ديگر، بر اساس پايش‌ها سوخت توزيعي در اهواز استاندارد نيست و يكي از دلايل آلودگي هوا در اين كلان‌شهر، نوع سوخت است. معاون محيط‌زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط‌زيست خوزستان گفت: ماهانه از ۱۵ جايگاه سوخت اهواز نمونه‌برداري مي‌شود و مشخص شده است كه سوخت توزيعي استاندارد نيست و در اين باره اخطاريه‌هايي براي مجموعه نفت صادر شده است. وي افزود: پرونده قضايي در‌خصوص عملكرد دستگاه‌ها در مورد قانون هواي پاك باز شده است و عملكرد دستگاه‌هايي كه در اين خصوص كوتاهي مي‌كنند، پيگيري مي‌شود. قلي‌نژاد با بيان اينكه اجراي قانون هواي پاك بايد جدي گرفته شود، گفت: تاكنون از عملكرد دستگاه‌هاي اجرايي خوزستان در اين زمينه رضايت نداشته‌ايم. گزارش‌هاي موارد ترك فعل را به دادگستري اعلام كرده‌ايم و پرونده تشكيل شده و دادستان در حال پيگيري مساله است و دستگاه‌هاي اجرايي كه طبق قانون هواي پاك به وظايف‌شان عمل نمي‌كنند بايد به دستگاه قضايي پاسخ بدهند. وي تصريح كرد: در حوزه برنامه‌ريزي براي محيط‌زيست خوزستان ضعيف بوده‌ايم و اين مساله موجب شده است خوزستان در اين زمينه موفق نباشد. بايد برنامه ۲۰ ساله محيط‌زيست خوزستان تدوين شود و در تدوين اين برنامه ضمانت اجرايي لحاظ شود، در غير اين صورت با تغيير مديران، برنامه روي زمين مي‌ماند.

وي ادامه داد: تدوين اين برنامه را آغاز كرده‌ايم و در تلاش هستيم با استفاده از ظرفيت صاحب‌نظران، اين برنامه به زودي تدوين شود. اين برنامه بايد كاربردي باشد تا منابع آلاينده و افق توسعه خوزستان در آن مشخص باشد. مواردي كه در سند آمايش وجود دارد نيز بايد در برنامه زيست محيطي خوزستان لحاظ شوند. معاون محيط‌زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط‌زيست خوزستان گفت: علاوه بر اين برنامه، تدوين طرح جامع كاهش آلودگي هواي خوزستان ۲۹ دي‌ماه آغاز مي‌شود. طرح جامع كاهش آلودگي هوا در اهواز، ماهشهر، آبادان، خرمشهر و دزفول با اولويت اهواز انجام مي‌شود. وي بيان كرد: يكي از مشكلات هواي خوزستان اين است كه سياهه انتشاري داريم كه كاربردي نيست و سطح‌بندي‌هاي آن با واقعيت‌هاي موجود نمي‌خواند. قلي‌نژاد با اشاره به فلرسوزي در خوزستان تصريح كرد: خوزستان به ميزان نقشي كه در توليد ملي دارد، بايد پروژه‌هاي زيست محيطي داشته باشد. معاون محيط‌زيست انساني اداره‌كل حفاظت محيط‌زيست خوزستان گفت: فلرها يكي از مسائل مهم خوزستان هستند. وزارت نفت مكلف شده است توليد نفت در خوزستان را افزايش دهد بنابراين وظيفه دارد به همين ميزان، پروژه بازيابي گازهاي فلر را در استان اجرايي كند. وي عنوان كرد: در حال حاضر پيشرفت اين پروژه‌ها ۵۸درصد است اما با توجه به اينكه توليد افزايش يافته است، عملا كاهش فلرسوزي در شعله‌ها ديده نمي‌شود، به ويژه در دو ماهه اخير، شاهد افزايش فلرينگ بوده‌ايم كه اين مساله به دليل انجام تعميرات حوزه نفت است و پرونده حقوقي در اين خصوص عليه وزارت نفت باز شده و در حال پيگيري است. قلي‌نژاد گفت: شناسايي صنايعي كه بايد از محدوده شهرها خارج شوند انجام شده كه مهم‌ترين صنعت در خوزستان، كارخانه كربن اهواز است و برنامه سه ساله در اين خصوص تدوين شده است. وي بيان كرد: اين برنامه در شعبه حقوقي در حال پيگيري است و هر سه ماه يك بار گزارش عملكرد، را دراختيار مقام قضايي قرار مي‌دهيم. زمين واگذار شده و كارهاي اوليه براي ساخت كارخانه جديد در حال انجام است و اگر اقدامات طبق برنامه انجام نشود، پلمب كارخانه مطرح است.