دستور تعطيلي اجباري شهركهاي صنعتي صادر شد!
در ايران، بسياري از واحدهاي توليدي با چالشهاي جدي مواجه هستند كه اين مشكلات ناشي از عواملي مانند كمبود مواد اوليه، بوروكراسي دولتي و مالياتهاي سنگين و ... است. اخيرا نيز مشكل جديد ديگري دامان واحدهاي توليدي را گرفته است و آن قطع برق است.
در ايران، بسياري از واحدهاي توليدي با چالشهاي جدي مواجه هستند كه اين مشكلات ناشي از عواملي مانند كمبود مواد اوليه، بوروكراسي دولتي و مالياتهاي سنگين و ... است. اخيرا نيز مشكل جديد ديگري دامان واحدهاي توليدي را گرفته است و آن قطع برق است. اين قطعيها باعث توقف توليد، كاهش بهرهوري و بيكاري كارگران شده و صنايع مختلف را با بحران مواجه كرده است. هر چند كه براي حل اين مشكل، نياز به برنامهريزي دقيق و تأمين برق پايدار براي واحدهاي توليدي وجود دارد؛ اما متاسفانه در دولتهاي مختلف هيچ نشاني از چنين برنامهريزي ديده نشده است.
اكنون اين مشكل به دولت چهاردهم هم رسيده است. در حال حاضر دولت براي جبران كمبود برق، يا مازوت ميسوزاند يا مجبور به اعلام تعطيليهاي عمومي ميشود. در همين راستا، خبر متحيركنندهاي نيز به گوش ميرسد كه طي آن «دستور تعطيلي فعاليت شهركهاي صنعتي» صادر شده است. ظاهرا اين دستور به تمامي شهركهاي صنعتي كشور ابلاغ شده است و بر اساس آن، شركتهاي حاضر در اين شهركها، بايد فعاليت توليدي خود را حداقل تا آخر هفته جاري متوقف كنند.
در همين راستا محسن نقاشي، دبير فدراسيون تشكلهاي صنايع غذايي كشاورزي ايران، در گفتوگو با «خبرنگار بازرگاني ايلنا» تأييد كرد كه دستور قطع فعاليتهاي توليدي در شهركهاي صنعتي كشور، به عموم شهركهاي صنعتي ابلاغ شده است. وي گفت: به جهت كمبود برق، كارخانجات در اين شهركها بايد حداقل از امروز تا پايان هفته دست از فعاليت بردارند و طي هفته جاري هيچگونه فعاليتي نداشته باشند. بنابه سخنان دبير فدراسيون تشكلهاي صنايع غذايي كشاورزي ايران، اين تعطيليها مشكلات زيادي را براي واحدهاي توليدي به وجود ميآورد و منجر به بيكاري چشمگيري از جامعه كارگري خواهد شد.
نقاشي با اشاره به دليل گراني كالاها افزود: دولت بدون هماهنگي با توليدكنندگان، قيمت گاز، تلفن و ماليات را افزايش داده و اين باعث ميشود تا توليدكنندگان نتوانند قيمت محصولات خود را كنترل كنند. مردم نيز به دليل افزايش قيمتها نميتوانند خريد كنند و اين باعث كاهش فروش و درآمد واحدهاي توليدي ميشود. اكنون مقصر گراني كيست؟! ما يا دولت؟ مردم مدام فكر ميكنند كه عامل اصلي گرانيها ما هستيم..
اين مدير ادامه داد: ما تلاش كردهايم تا صداي خود را به مقامات بالاتر برسانيم، اما تاكنون هيچگونه توجهي به مشكلات ما نشده است. وضعيت بسيار بحراني است و اگر جلوي اين مشكلات گرفته نشود، مشكلات تحريمها نيز به مشكلات داخلي اضافه خواهد شد و شرايط اجتماعي نيز بدتر خواهد شد.
دبير فدراسيون تشكلهاي صنايع غذايي كشاورزي ايران در پايان بيان كرد: ما به عنوان توليدكنندگان نيازمند حمايت دولت هستيم. اگر دولت به جاي ايجاد موانع، تسهيلاتي براي واحدهاي توليدي فراهم كند، ميتوانيم از اين بحران عبور كنيم و به رشد اقتصادي كشور كمك كنيم. درخواست ما از دولت اين است كه به جاي تعطيلي واحدهاي توليدي، تسهيلات و حمايتهاي لازم را فراهم كند تا بتوانيم توليد را ادامه دهيم و اشتغالزايي كنيم.
وي ادامه داد: با توجه به شرايط فعلي، بايد تلاش كنيم تا صداي توليدكنندگان را به گوش مسوولان برسانيم و راهحلهايي براي مشكلات آنها پيدا كنيم. درخواست ما از دولت و مسوولان اين است كه با توليدكنندگان همكاري كنند و تسهيلات لازم را براي ادامه توليد و اشتغال فراهم كنند. تنها در اين صورت ميتوانيم از اين بحران عبور كنيم و به رشد اقتصادي كشور كمك كنيم. به اميد روزي كه واحدهاي توليدي با حمايتهاي لازم بتوانند به كار خود ادامه دهند و شرايط بهتري براي توليد و اشتغال در كشور فراهم شود. به گزارش ايلنا، تا لحظه تهيه اين گزارش - حداقل - به شهركهاي صنعتي استان قزوين نيز دستور داده شده كه فعاليت خود را حداقل تا پايان هفته جاري متوقف نمايند و هيچ فعاليت توليدي به جهت تامين برق كشور نداشته باشند.