قيمت شكر آزاد از نرخ دولتي پايين‌تر شد

۱۴۰۳/۰۹/۲۵ - ۰۰:۵۳:۰۱
|
کد خبر: ۳۲۷۹۳۷

سخنگوي اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران گفت: اكنون قيمت شكر در بازار آزاد حتي از قيمت شكر دولتي نيز پايين‌تر است و اين امر سبب شده تقاضاي واقعي شكر در بازار خود را نشان دهد و هر آنچه در بازار عرضه مي‌شود به مصرف‌كننده نهايي برسد.

سخنگوي اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران گفت: اكنون قيمت شكر در بازار آزاد حتي از قيمت شكر دولتي نيز پايين‌تر است و اين امر سبب شده تقاضاي واقعي شكر در بازار خود را نشان دهد و هر آنچه در بازار عرضه مي‌شود به مصرف‌كننده نهايي برسد.

حسين فرهادي، سخنگوي اتحاديه بنكداران مواد غذايي تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ايلنا با اين مضمون كه وعده وزير كشاورزي مبني بر خودكفا شدن كشور در تامين شكر تا چه اندازه مي‌تواند واقعي باشد، توضيح داد: در اواخر ارديبهشت ماه سال جاري جلسه‌اي در وزارت صمت برگزار شد و طي آن ستاد تنظيم بازار منبع تامين ارز شكر از تالار يك به تالار دوم تغيير داد و نرخ ارز تخصيصي از ۲۸۵۰۰ تومان به ۴۲۲۰۰ تومان تغيير يافت و اين سبب افزايش قيمت مصوب شكر شد تا جايي كه ديگر نه احتكار شكر و نه قاچاق آن صرفه اقتصادي نداشت و علاوه بر آن كشت چغندر سودده شد و افزايش پيدا كرد. سخنگوي اتحاديه بنكداران مواد غذايي اظهار كرد: علاوه بر اين دولت در سال جاري اقدام به خريد تضميني چغندر نيشكر كرد و اعلام كرد كه در سال زراعي ۱۴۰2-۱۴۰3 چغندرقند بهاره با عيار ۱۶درصد را هر كيلو حدود ۳۹۰۰ تومان و چغندرقند پاييز را با عيار ۱۵درصد هر كيلو ۳۸۰۰ تومان خريداري مي‌كند و اين امر به افزايش كشت اين محصول انجاميد.

وي تصريح كرد: اكنون قيمت شكر در بازار آزاد حتي از قيمت شكر دولتي نيز پايين‌تر است و اين امر سبب شده تقاضاي واقعي شكر در بازار خود را نشان دهد و هر آنچه در بازار عرضه مي‌شود به مصرف‌كننده نهايي برسد.

فرهادي در ادامه از كاهش واردات شكر گفت و توضيح داد: واردات شكر در سال ۱۴۰۱ حدود يك‌ ميليون و ۲۵۰ هزار تن بود، اين رقم در سال ۱۴۰۲ به ۷۲۵ هزار تن كاهش پيدا كرد و پيش‌بيني مي‌شود در سال جاري هم با تغييراتي كه صورت گرفته واردات شكر به پايين‌تر از ميزان سال گذشته برسد، در نتيجه كشور چنانچه وزير جهاد كشاورزي اعلام كرده‌اند به خودكفايي نزديك است البته براي برآورد دقيق ميزان وابستگي كشور به واردات شكر بايد تا ارديبهشت سال آينده صبر كرد با اين حال رويه‌هاي حاكم بر بازار شكر كشور نشان مي‌دهد فاصله چنداني با خودكفايي نداريم.
وي درنهايت يادآور شد: واردات شكر خام بيشتر از كشورهاي برزيل و هندوستان صورت مي‌گيرد و در كارخانجات داخلي كه بيشتر در استان خوزستان هستند به شكر سفيد تبديل و به بازار عرضه مي‌شود.