ارز نيمايي «لپ تاپ و موبايل» قطع شد
به دنبال قطع شدن ارز نيمايي واردات لپ تاپ و تبلت خطر از تعطيلي و ورشكستگي به تجارآي تي به گوش ميرسد. در اين بين به گفته رييس اتحاديه فناوران رايانه تهران، هجوم بيسابقه لپتاپهاي قاچاق به بازار ايران ديده ميشود.
به دنبال قطع شدن ارز نيمايي واردات لپ تاپ و تبلت خطر از تعطيلي و ورشكستگي به تجارآي تي به گوش ميرسد. در اين بين به گفته رييس اتحاديه فناوران رايانه تهران، هجوم بيسابقه لپتاپهاي قاچاق به بازار ايران ديده ميشود.
ارز واردات موبايل، تبلت و لپ تاپ تغيير كرده و همين موضوع گراني و كمبود كالا را در بازار به همراه داشته است. تجار ميگويند دولت بهرغم اينكه تبعات اين اتفاق را ميداند اما به بخش خصوصي بياعتنايي ميكند و پاسخ شفافي درباره حذف ارز نيمايي اين واردكنندگان نميدهد.
در همين مورد محمدرضا فرجي تهراني، رييس اتحاديه فناوران رايانه تهران ميگويد بارها نگرانيهاي خود را درباره عدم تخصيص بهموقع ارز در ثبت سفارشهاي پيشين لپتاپ به مقامات دولتي اعلام كرديم و در اين باره نامه نوشتيم اما پاسخ درستي دريافت نكرديم.
دولت بداند برخي تجار و واردكنندگان لپ تاپ به دليل اين نوع تصميمات خلق الساعه و يك شبه در خطر ورشكستگي قرار گرفتهاند .
چرا كه بسياري از تجار پيش از بخشنامه حذف ارز نيمايي ثبت سفارشهاي خود را انجام داده و حتي كالاها را مطابق عرف بازار به همكاران پيشفروش كردهاند يا بر اساس آن استعلامات متعددي را دريافت كردهاند. بنابراين نه تنها از رقبا جا مانده بلكه به مرز تعطيلي رسيدهاند. اين مقام صنفي افزود لپتاپ به عنوان يكي از كالاهاي حياتي براي توسعه بخش علمي، آموزشي و حتي زيرساختهاي ساير صنايع در كشور محسوب ميشود. با اين حال ثبت سفارشهاي پيشين متوقف شده و در نتيجه بازار با بحران كمبود اين كالا مواجه شده است. اين كمبود نهتنها عرصه را براي فعاليت تجار قانوني تنگ كرده، بلكه منجر به رونق هرچه بيشتر بازار قاچاق شده است. به گفته فرجي تهراني، بر اساس ماده ۲ قانون بهبود مستمر محيط كسب و كار مصوب ۱۳۹۰ «دستگاههاي اجرايي موظفند در تصميمگيريهاي مرتبط با كسب و كار، با اتاقهاي بازرگاني، اصناف و تعاون كشور مشورت كرده و نظرات آنها را پيش از ابلاغ قوانين و مقررات جديد جويا شوند.» اما متأسفانه در تصميمگيري ارزي مزبور، نه تنها چنين مشاورهاي با اتحاديه فناوران رايانه تهران به عنوان نماينده قانوني صنف انجام نشد؛ بلكه حتي بر خلاف ماده ۲۴ همين قانون كه بيان ميدارد «هر گونه تغيير در مقررات، بخشنامه يا دستورالعملهايي كه بر محيط كسب و كار تاثيرگذار است، بايد حداقل سه ماه پيش از اجرايي شدن بهطور شفاف و از طريق رسانههاي عمومي اطلاعرساني شود.» عمل شد و اتحاديه پس از دريافت بخشنامه، به رغم نبود فرصت اطلاعرساني با اين موضوع عجيب و جديد مواجه شد كه بخشنامه بر ثبت سفارشهاي پيش از صدور خود نيز اثرگذار است. فرجي تهراني ميگويد حذف ارز نيمايي لپ تاپ نهتنها براي ثبت سفارشهاي پيشين معضلات زيادي را ايجاد كرده است، بلكه چشم انتظاري تجار قانوني براي واردات اين كالا بر اساس ثبت سفارشهاي پيشين، بازار را با كمبود كالا مواجه ساخته و اين امر با توجه به حجم كم و ارزش زياد لپتاپ قاچاق آن را بيشازپيش سودآور كرده و به بازار سياه رونقي بيسابقه بخشيده است.