مديرعامل مخابرات: براي ارايه سرويس باكيفيت، تعرفهها بايد منطقيسازي شود
مديرعامل شركت مخابرات ايران معتقد است صنعت ارتباطات در سالهاي اخير، فقير شده و علت آن نيز، پايين بودن تعرفهها است. او ميگويد از ميخواهيم سرويس با كيفيت به مردم ارايه كنيم، بايد تعرفهها «منطقيسازي» شوند. به گزارش پيوست، محمد جعفرپور، مديرعامل شركت مخابرات ايران در نشست خبري به مناسبت برگزاري بيستوپنجمين نمايشگاه تلكام گفت: درحال حاضر ارزانترين اينترنت متعلق به ايران است و صنعت ICT نسبت به ساير صنايع محروم واقع شده است.
مديرعامل شركت مخابرات ايران معتقد است صنعت ارتباطات در سالهاي اخير، فقير شده و علت آن نيز، پايين بودن تعرفهها است. او ميگويد از ميخواهيم سرويس با كيفيت به مردم ارايه كنيم، بايد تعرفهها «منطقيسازي» شوند. به گزارش پيوست، محمد جعفرپور، مديرعامل شركت مخابرات ايران در نشست خبري به مناسبت برگزاري بيستوپنجمين نمايشگاه تلكام گفت: درحال حاضر ارزانترين اينترنت متعلق به ايران است و صنعت ICT نسبت به ساير صنايع محروم واقع شده است. به گفته مديرعامل شركت مخابرات، بحث افزايش و ارتقا كيفيت خدمات به مشتريان و همچنين خدمات پس از فروش از مواردي است كه در مخابرات پيگيري ميشود. او گفت: در تلاش هستيم تا اوايل سال ۱۴۰۴ خدمات مشتريان را پياده كنيم تا سرويسها را به صورت با كيفيت به مشتريان ارايه كنيم تا با مشاركت بخشهايي همچون اپراتورهاي ارتباطي و مخابراتي، پيمانكاران محلي و بخش توليد محصولات حوزه ICT در صنعت شاهد تحول باشيم. جعفرپور درباره محدوديت در شبكه توضيح داد: يكي از معضلات شبكه دسترسي است از طرفي بحث ADSL را به صورت محدود داريم. شبكه موبايل محدود است و ظرفيت شبكه نيز محدود شده است و در بخش ADSL محدوديت تكنولوژي وجود دارد و بايد به سمت فيبرنوري حركت كنيم كه نيازمند اقدامات اجرايي است. يكي از مشكلات اين است كه صنعت امروز به علت پايين بودن تعرفهها فقير شده است و اپراتورها امكان سرمايهگذاري ندارند. درحال حاضر ارزانترين اينترنت متعلق به ايران است. او درباره نمايشگاه تلكام ادامه داد: با توجه به نقش موثر شركت مخابرات ايران در صنعت ارتباطات و حوزه ICT كشور، ما سعي كرديم در نمايشگاه تلكام امسال نيز اين نقش خود را به خوبي ايفا كنيم. شركت مخابرات ايران در صنعت ICT نقش لوكوموتيو را دارد و اگر حركت رو به جلو و رو به پيشرفت مخابرات اتفاق بيفتد كل صنعت متحول ميشود. جعفرپور ادامه داد: مخابرات در سه حوزه توسعه را در دستور كار دارد، يكي از اين برنامهها اتصال فيبرنوري است و يك ميليون اتصال فيبرنوري FTTH و VDSL را برنامهريزي كردهايم و مقرر شده است كه با همه اپراتورها و پيمانكاران محلي همكاري كنيم تا حداكثر استفاده را از توليدات داخلي كشور در جهت توسعه به كار ببريم. مديرعامل شركت مخابرات ايران درباره برنامههاي ديگر مخابرات اشاره كرد: توسعه ديگري كه مخابرات در دستوركار خود دارد توسعه شبكه انتقال استاني است كه در اين راستا در چند استان اين اقدام را شروع كردهايم. از شبكه انتقال خراسان رضوي تا ۸ ماه آينده بهرهبرداري ميكنيم وبعدتر شبكه استانهاي اصفهان، تهران و آذربايجان شرقي در دستور كار است. جعفرپور با اشاره ارايه خدمات ابري مخابرات توضيح داد: ابرمخابرات را در نمايشگاه تلكام رونمايي ميكنيم. تمامي سرويسها بر مبناي سامانه پردازش ابري خواهد بود؛ همچنين بحث سرويسهاي خانگي و تجاري را نيز در برنامههاي بعدي داريم. قرار است در ابر مخابرات، با استفاده از مراكز داده كل كشور، ابري به وسعت ايران را ايجاد كنيم. با توجه به مهاجرت از سرويس قديمي تلكام به سرويس جديد قطعا ظرفيتهايي در مراكز مخابراتي ايجاد ميشود. موضوع هوش مصنوعي مخابرات را در دستور كار داريم، كه سال آينده قابل بهرهبرداري است.
خواسته جامعه، اينترنت با پهناي باند بالا
در ادامه اين نشست، فرامرز رستگار، دبير و نايبرييس هياتمديره سنديكاي صنعت مخابرات گفت: بعد از پيروزي انقلاب در شركت مخابرات ايران بررسيهايي انجام شد و بزرگترين ضعف آن زمان شركت مخابرات در حوزه فني بود و توليدي هم نداشت، بنابراين بخشهاي خوداتكايي را ايجاد كرديم و در نتيجه به دستاوردهايي رسيديم. او ادامه داد: اواخر دهه ۷۰ با مخابرات آن زمان نمايشگاه مستقل تلكام را راه انداختيم كه حدود سال ۷۸ اين نمايشگاه به صورت مستقل آغاز به كار كرد. موسس نمايشگاه تلكام شركت مخابرات بود و از زماني كه از وزارت ارتباطات جدا شد به دلايلي چند سالي وزارتخانه برگزاركننده نمايشگاه بود اما پس از آن ما به عنوان تشكل حوزه صنعت آن را ادامه داديم. ما همراه شركت مخابرات هستيم، زيرا نمايشگاه تلكام براي شركت مخابرات است و معتقديم اگر مخابرات پايدار نباشد، هيچ فناوري در كشور نخواهيم داشت. رستگار گفت: حدود هفت سال است كه مطالبه مردم اينترنت با ظرفيت است، اما به آنها ارايه نميشود، اين روند بايد اصلاح شود و حاكميت بايد بداند كه خواسته جامعه داشتن اينترنت با پهناي باند بالا است؛ درغير اين صورت از دنيا عقب ميمانيم. در ادامه داوود اديب، رييس كانون هماهنگي فاوا و رييس انجمن شركتهاي فناور هوش مصنوعي ايران توضيح داد: ۱۴۸ شركت داخلي و خارجي به صورت مستقل در اين نمايشگاه حضور دارند و ۵۰ شركت در پاويونهاي صندوق نوآوري و شكوفايي، رونمايي محصولات و پارك فناوري هستند كه در مجموع حدود ۲۰۰ شركت در اين نمايشگاه حضور دارند كه نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد كرده است. او گفت: در نمايشگاه تلكام ۱۴۰۳ هوش مصنوعي به صورت عملياتي وجود دارد؛ در اين زمينه احراز هويت با اين فناوري را انجام ميدهيم.