اشتغال و احياي توليد خواسته اصلي كارگران معدن است
ابراهيم رحيميان (دبير اجرايي خانه كارگر طبس) گفت: بسياري از كارگران معدن معدنجو پس از حادثه خواستار راهاندازي هر چه سريعتر و كامل ظرفيت كار شركت معدنجو هستند. طي گفتوگوي حضوري و ميداني با كارگران شركت معدنجو، متوجه شديم كه اصليترين خواسته آنان آغاز مجدد و با تمام ظرفيت اين معدن است.
ابراهيم رحيميان (دبير اجرايي خانه كارگر طبس) گفت: بسياري از كارگران معدن معدنجو پس از حادثه خواستار راهاندازي هر چه سريعتر و كامل ظرفيت كار شركت معدنجو هستند. طي گفتوگوي حضوري و ميداني با كارگران شركت معدنجو، متوجه شديم كه اصليترين خواسته آنان آغاز مجدد و با تمام ظرفيت اين معدن است. وي افزود: اين مطالبه به واسطه اقدامات كارفرما در جهت ارتقاي ايمني از قبيل افزايش گازسنجها و سنسورهاي انفرادي و همچنين افزايش افسران ايمني و حضور مداوم آنان در محل سينه كاري پيشروي معدن و استخراج و پايش مداوم گاز است. به محض مشاهده افزايش گاز، افسران مربوطه در پي توقف فعاليت معدنكاري برميآيند و نسبت به تهويه تقويتي تا ايجاد شرايط ايدهآل اقدام ميكنند. رحيميان اضافه كرد: همچنين تقويت بانكهاي تهويه و اقدامات لازم در جهت تهيه و نصب ديوارههاي ضد انفجار نيز از اقدامات موثر ديگر در تقويت ايمني است.
پيشرفت بخش ايمني و نظارت مستمر تيم مديريتي و مهندسي و ايمني بر روند انجام كار در تمامي مراحل پيشروي و استخراج زغالسنگ تمايل كارگران را افزايش داده و معدن را تا حد قابلتوجهي آماده به كار كرده است. دبير اجرايي خانه كارگر طبس در رابطه با مسائل رفاهي و مزدي كارگران تصريح كرد: پرداخت بيمه بيكاري و عدم تطابق هزينههاي زندگي و معيشت نيز خود يكي از ديگر دلايل نياز به اشتغال و راهاندازي مجدد معدن است، زيرا ميزان بيمه بيكاري كفاف هزينههاي زندگي كارگران را نميدهد. اين فعال كارگري تاكيد كرد: همچنين در معادن زغالسنگ تعطيلي معدن با مرگ معدن برابر است، چراكه در فاصله زماني طولاني تمامي استحكامات و نگهدارندههاي سقف و ديوارههاي خرد شده و نقاط آسيبپذير معدن قابل شناسايي نيست و به طور كلي معدن در جريان توقف كار از بين ميرود. راهاندازي مجدد معدن به مراتب سختتر از ادامه كار است.