رفع ناترازي برق با توسعه ظرفيت نيروگاه‌هاي تجديدپذير به ۳۰ هزار مگاوات

۱۴۰۳/۰۹/۱۷ - ۰۱:۳۵:۵۱
|
کد خبر: ۳۲۷۴۰۵

مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير به ظرفيت ۳۰ هزار مگاوات در طي سه سال به عنوان مهم‌ترين راهكار برون رفت از ناترازي انرژي برق عنوان كرد.

مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير به ظرفيت ۳۰ هزار مگاوات در طي سه سال به عنوان مهم‌ترين راهكار برون رفت از ناترازي انرژي برق عنوان كرد.

به گزارش مهر، عبدالرضا حسيني مهر مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير بر ضرورت تسهيلگري در تخصيص تسهيلات به متقاضيان براي تأمين منابع مالي توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير در سراسر كشور، تاكيد كرد و گفت: ساتبا فراخواني براي اعطاي تسهيلات به متقاضيان ساخت نيروگاه‌هاي تجديد پذير منتشر كرد و البته لازم است اين موضوع به عنوان اعتباري در بودجه سال ۱۴۰۴ لحاظ شود تا مردم و سرمايه‌گذاران به احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي ترغيب شوند.

وي ادامه داد: مي‌توان از ظرفيت تعاوني‌ها و مصوبات وزارت تعاون براي تخصيص تسهيلات به منظور توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير و نيز از ظرفيت‌هاي بانك‌هاي عامل در استان‌ها در اين زمينه بهره برد.

مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير از پيگيري توانير براي اخذ مصوبات در زمينه ايجاد مسووليت سازماني در حوزه انرژي‌هاي تجديد پذير براي شركت‌هاي توزيع برق خبر داد و تصريح كرد: حوزه اختيارات شركت‌هاي توزيع نيروي برق در خصوص توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير افزايش مي‌يابد.

وي با اشاره به دغدغه‌هاي مجريان توسعه نيروگاه تجديدپذير در شركت‌هاي توزيع بيان كرد: پرداخت تسهيلات به متقاضيان، تسهيلگري در دستورالعمل‌ها براي موضوعاتي همچون اتصال نيروگاه به شبكه توزيع، احداث نيروگاه تجديد پذير در بخش كشاورزي و صنعتي و ضرورت اصلاح سامانه مهرسان براي تفويض اختيار بيشتر به شركت‌هاي توزيع برق از اهم دغدغه‌هاي مجريان طرح توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير در شركت‌هاي توزيع برق سراسر كشور است.

حسيني مهر انتظارات و پيشنهادهای شركت‌هاي توزيع برق سراسر كشور را در طرح توسعه نيروگاه‌هاي تجديدپذير، تشريح و اظهار كرد: اصلاح ساختار سازماني براي همسويي با هدف توسعه ۳۰ هزار مگاواتي نيروگاه‌هاي تجديد پذير در شركت‌هاي توزيع برق ضروري است كه اين موضوع از سوي معاونت هماهنگي توزيع توانير در حال پيگيري است.

مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير ادامه داد: اخذ مصوبات براي تسهيل، تسريع و ترغيب متقاضيان ساخت نيروگاه‌هاي تجديد پذير در همكاري همه‌جانبه با ساتبا از سوي توانير در دست پيگيري است كه بزودي نهايي خواهد شد و ابلاغ آن قسمتي از دغدغه‌هاي شركت‌هاي توزيع نيروي برق مرتفع مي‌شود.

وي بر اجراي قوانين موجود در حوزه صنعت برق تاكيد و بيان كرد: چنانچه مشتركان خانگي بيش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف برق مصرف كنند موظف به احداث نيروگاه خورشيدي يا خريد از بورس برق هستند. در اين خصوص مشتركان پر مصرف شناسايي شده و هدف‌گذاري لازم جهت پيگيري شركت‌هاي توزيع در راستاي اجراي اين قانون به منظور احداث نيروگاه خورشيدي توسط مشتركان صورت گرفته و به شركت‌هاي توزيع نيروي برق ابلاغ شده است.

حسيني مهر با اشاره به تدوين پيش‌نويس دستورالعمل و ضوابط ساخت نيروگاه‌هاي تجديد پذير در صنايع در ساتبا، اظهار كرد: توانير در جهت ترغيب بيشتر صنايع به احداث نيروگاه خورشيدي، پيشنهاداتي دارد تا بر اساس تعداد شيفت كاري صنايع، ميزان ظرفيت احداث نيروگاه خورشيدي تعيين گردد كه پس از تصويب ابلاغ مي‌شود.

اين مقام مسوول در توانير، ارتباط دوسويه و تنگاتنگ توانير و ساتبا براي توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير، بازنگري در اهداف توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير و سهم هر استان در ساخت اين نوع نيروگاه‌ها را از اقدامات صورت گرفته در جهت پيشبرد هدف توسعه نيروگاه‌هاي تجدد پذير در سراسر كشور بيان كرد و گفت: بخشي از تجهيزات ساخت ۱۵۰۰ مگاوات نيروگاه تجديد پذير تا سقف ۳ مگاوات توسط ساتبا تهيه شده است، بنابراين هر شركت توزيع برق كه بتواند سريع‌تر ساخت گاه را با اخذ تاييديه‌هاي مد نظر ساتبا نهايي كند و زمين مورد نياز را تحويل بگيرند در اولويت معرفي به ساتبا براي تخصيص اين تجهيزات قرار خواهد گرفت. در همين زمينه و براي تسريع بخشي به امور، برگزاري جلسات كارگروه‌هاي توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي در استانداري‌ها و شركت‌هاي توزيع برق براي تسريع فرآيند توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير ضروري است.

حسيني مهر با بيان اينكه شركت‌هاي توزيع برق به عنوان پيشاني صنعت برق و به دليل ارتباط مستقيم با مشتركان بايد با كمك مردم و جلوتر از ساتبا به توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير بپردازند، اظهار كرد: توانير به دنبال افزايش توليد در جهت رفع ناترازي انرژي برق در كشور و نيز رفع چالش‌هاي افت ولتاژ فيدرهاي توزيع در شرايط اوج بار است، بنابراين در چنين شرايطي، احداث نيروگاه‌هاي خورشيدي و طرح «توليد در توزيع» در ساختگاه‌هاي مناسب براي اين امر مي‌تواند بخش عمده‌اي از دغدغه بهره‌برداران شركت‌هاي توزيع نيروي برق را برطرف سازد. مجري طرح توسعه نيروگاه‌هاي خورشيدي شركت توانير با اعلام برنامه دولت براي توسعه نيروگاه‌هاي تجديد پذير به ظرفيت ۳۰ هزار مگاوات در طي سه سال به عنوان مهم‌ترين راهكار برون رفت از ناترازي انرژي برق، تصريح كرد: بر طبق مطالعات مركز پژوهش‌هاي مجلس تاكنون، پتانسيل ساخت بيش از ۷۱ هزار مگاوات نيروگاه خورشيدي و بيش از ۴۹ هزار مگاوات نيروگاه بادي در كشور شناسايي شده است و اين ظرفيت با مطالعات جديد افزايش خواهد يافت لذا زمينه احداث نيروگاه‌هاي تجديد پذير فراهم است و بايد بهره‌وري لازم از ظرفيت موجود را به‌عمل آوريم.