رييس اتاق بازرگاني تهران: با دولت ديوان‌سالار اقتصاد سامان نمي‌يابد

مداخله سياسي در صنعت مرغ!

۱۴۰۳/۰۹/۱۲ - ۰۱:۲۷:۳۳
|
کد خبر: ۳۲۷۱۱۸

رييس فدراسيون طيور ايران در نخستين همايش اقتصاد صنعت طيور با اشاره به اينكه صنعت و توليد مرغ در كشور، سياسي شده است و نه اقتصادي، خواسته صنعتگران اين بخش را پايان‌دهي دولت به مداخلات در صنعت مرغ و بازار اين دانست.

رييس فدراسيون طيور ايران در نخستين همايش اقتصاد صنعت طيور با اشاره به اينكه صنعت و توليد مرغ در كشور، سياسي شده است و نه اقتصادي، خواسته صنعتگران اين بخش را پايان‌دهي دولت به مداخلات در صنعت مرغ و بازار اين دانست. رييس اتاق بازرگاني تهران، هم در اين همايش با انتقاد از تداوم دخالت دولت در توليد و تجارت كشور طي بيش از چهار دهه گذشته، از سياست‌گذاران خواست به سياست‌هايي مانند ارز ترجيحي پايان دهند و منابع آن به انتهاي زنجيره و سبد مصرف‌كنندگان تزريق كنند. او عنوان كرد كه به نظر مي‌رسد اقتصاد ايران هم يك «خاوير ميلي» نياز دارد.

 

بررسي راه‌حل‌هاي عبور از بحران
در صنعت طيور

اولين همايش اقتصاد صنعت طيور ايران روز يكشنبه 11 آذرماه در سالن قلم كتابخانه ملي و با موضوع بررسي راه‌حل‌هاي عبور از بحران و آينده‌نگري در صنعت طيور، توسط فدراسيون صنعت طيور و با حضور رييس و اعضاي هيات نمايندگان اتاق تهران و جمعي از فعالان بخش خصوصي اين حوزه برگزار شد. در اين همايش، رييس اتاق تهران به عنوان سخنران اصلي، اقتصاد دستوري و اصرار دولت به مداخله در توليد و تجارت را يكي از چالش‌هاي اصلي كشور عنوان كرد و گفت: طي بيش از چهل سال اخير، دولت‌هاي ديوان‌سالار با مداخله در تمامي امور مربوط به اقتصاد و ايجاد دستگاه‌هاي عريض و طويل به بهانه كنترل و نظم‌دهي به بازار، پديدآورنده اقتصاد بيمار حال حاضر بوده‌اند و جاي تاسف اين است كه اين رويه همچنان ادامه نيز دارد. به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، محمود نجفي‌عرب با اشاره به اينكه سال گذشته حدود 18ميليارد دلار ارز ترجيحي براي تامين كالاهاي اساسي ازسوي بانك مركزي تخصيص داده شد، افزود: صنايع مختلف از بخش‌خصوصي بارها اعلام كرده‌اند كه نيازي به ارز ترجيحي ندارند و ما نيز در اتاق بازرگاني معتقديم كه نظام ارز ترجيحي به روان‌سازي اقتصاد كشور كمك نكرده و دولت به جاي اين منابع كه هدرروي در آن نيز كم نيست، يارانه و مابه‌التفاوت اين نرخ را به انتهاي زنجيره و به دست مردم و مصرف‌كنندگان برساند. رييس اتاق تهران با بيان اينكه مسوولان در دولت كنوني و ادوار گذشته، به دفعات اذعان كرده‌اند كه نرخ ارز ترجيحي كه براي تامين كالاهاي اساسي مصرف مي‌شود، براي مردم و مصرف‌كنندگان ملموس نبوده است، گفت: به‌نظر مي‌رسد دست‌هاي پنهاني در كشور وجود دارد كه اجازه برچيده شدن ارز چند نرخي را نمي‌دهد. نجفي‌عرب افزود: در بخش انرژي نيز اين مشكلات وجود دارد و به گواه مسوولان دولتي، يارانه پنهان در اين بخش 200 ميليارد دلار برآورد مي‌شود و اين درحالي است كه به باور سازمان برنامه و بودجه، براي دستيابي كشور به رشد اقتصادي 8درصد، سالانه سرمايه‌گذاري 200 ميليارد دلاري نياز است. وي با اشاره دوباره به اينكه نرخ ارز ترجيحي در لايحه بودجه سال آينده كشور، 38 هزار 500 تومان تعيين شده است، افزود: از جمله صنايعي كه از چندنرخي بودن ارز آسيب ديده و متوليان اين صنعت بارها اعلام كرده‌اند كه اين بخش نيازي به ارز ترجيحي ندارد، صنعت طيور است و با توجه به آنكه سهم عمده اين صنعت در دست بخش‌خصوصي است، دولت به راحتي مي‌تواند با حذف مداخلات ارزي و قيمت‌گذاري دستوري از صنعت طيور، علاوه بر اطمينان نسبت به تامين نياز داخل و مصرف مردم به قيمت مناسب، زمينه توسعه صادرات اين بخش و ارزآوري براي كشور را فراهم كند. رييس اتاق بازرگاني تهران با انتقاد از اينكه تفكرات سوسياليستي پس از گذشت چهار دهه از پيروزي انقلاب، همچنان بر اقتصاد كشور سايه انداخته، گفت: به‌نظر مي‌رسد ما در ايران به فردي مانند «خاوير ميلي» نياز داريم. اشاره وي، به رييس‌جمهور آرژانتين و دانش‌آموخته اقتصاد است كه اعتقاد دارد، دولت‌ها نبايد در فرآيندهاي اقتصادي دخالت كنند و بايد تنها نقش نظارتي داشته باشند. او به پشتوانه تفكرات اقتصاد بازار و اعمال برخي سياست‌هاي متهورانه، توانسته است تورم را در آرژانتين كاهش دهد و دلار را تثبيت كند. نجفي‌عرب در پايان، آمادگي اتاق تهران براي همراهي و همكاري با تشكل‌ها در راستاي رفع مسائل و مشكلات و چانه‌زني با دولت براي تقويت منافع مردم و بخش‌خصوصي را اعلام كرد و يادآور شد كه اتاق تهران با افزايش بودجه حمايت از تشكل‌ها، بر توانمندسازي اين بخش از اقتصاد كشور اهتمام دارد.

چالش اصلي صنعت طيور چيست؟

رييس فدراسيون طيور ايران نيز در اين همايش چالش اصلي صنعت طيور را دخالت دولت و قيمت‌گذاري دستوري اعلام كرد و گفت: صنعت تخم‌مرغ كشور از مداخلات دولت مصون مانده و بخش‌ خصوصي مديريت توليد و توزيع اين فرآورده را در دست دارد. نتيجه اينكه امروز ايران به صادركننده تخم‌مرغ تبديل شده است، اما دخالت دولت در صنعت گوشت مرغ، منجر به تضعيف اين بخش و عدم توانايي در تامين نياز داخل شده و امروز واردكننده گوشت مرغ هستيم. به گزارش روابط عمومي اتاق تهران، داود رنگي با اشاره به اينكه صنعت و توليد مرغ در كشور، سياسي شده است و نه اقتصادي، خواسته صنعتگران اين بخش را پايان‌دهي دولت به مداخلات در صنعت مرغ و بازار اين محصول شد. اين عضو هيات نمايندگان اتاق تهران همچنين با اشاره به تشكيل فدراسيون طيور ايران طي چند سال گذشته و ثبت آن در اتاق بازرگاني، تصريح كرد كه سند پنج ساله صنعت مرغ و تخم‌مرغ كشور از سوي اين تشكل در حال تدوين است و به زودي تصويب مي‌شود. در پايان اين همايش، تفاهم‌نامه همكاري فدراسيون طيور ايران و اتاق بازرگاني تهران ميان داود رنگي و محمود نجفي عرب، روساي اين دو نهاد بخش‌خصوصي، به امضا رسيد.