پيروزي وال استريت بر بازارهاي مالي

۱۴۰۳/۰۹/۱۲ - ۰۱:۱۷:۵۵
|
کد خبر: ۳۲۷۱۰۷

در هفته‌اي كه داده‌هاي تورم در امريكا سرعت گرفت، دونالد ترامپ برخي از نزديك‌ترين همسايگان امريكا را با تعرفه‌هاي تهاجمي تهديد كرد و نيمي از وال استريت در تعطيلات بودند، شاخص S&P 500 همچنان از شاخص‌هاي سهام معيار در اروپا و آسيا پيشي گرفت.

در هفته‌اي كه داده‌هاي تورم در امريكا سرعت گرفت، دونالد ترامپ برخي از نزديك‌ترين همسايگان امريكا را با تعرفه‌هاي تهاجمي تهديد كرد و نيمي از وال استريت در تعطيلات بودند، شاخص S&P 500 همچنان از شاخص‌هاي سهام معيار در اروپا و آسيا پيشي گرفت.

براساس تحليلي از بلومبرگ، در سمت فروش و خريد، از يو‌بي‌اس گرفته تا فيدليتي اينترنشنال، نظرها اين است كه بازارهاي سرمايه امريكا در 2025 نيز تسلط جهاني خود را ادامه خواهند داد. سهام شركت‌هاي بزرگ امريكايي به سمت ثبت بهترين سال خود از 1997 در مقايسه با ساير نقاط جهان پيش مي‌رود. باوجود اينكه نرخ‌هاي بهره همچنان بالا هستند اين شركت‌ها با سهولت چشمگيري درحال وام‌گيري هستند و معامله‌گران روزانه در معاملات سفته بازي از سودهاي تاريخي بهره مند مي‌شوند.

عملكرد بهتر بازارهاي امريكايي در هفته گذشته كه هفته‌اي كوتاه همراه با تعطيلات بود هم به نمايش گذاشته شد؛ هفته‌اي كه با عكس العمل مثبت بازارها به اعلام نامزد وزارت خزانه داري آينده از سوي رييس‌جمهور منتخب امريكا همراه بود. تنها چند روز پس از آن، تهديدهاي تعرفه‌اي دونالد ترامپ سبب ايجاد نوساناتي در بازار شد، درحالي كه شاخص تورم ترجيحي فدرال رزرو در ماه گذشته با افزايش مواجه شد.

با همه اينها، شاخص S&P 500 هفته را با 1.1 درصد افزايش به پايان رساند، درحالي كه شاخص نوسانات Cboe به پايين‌ترين سطح خود در چهارماه گذشته رسيد. بازده اوراق خزانه داري 10 سال نيز 0.22 واحد درصد كاهش يافت.اين درحالي است كه بدهي فرانسه به دليل دسيسه‌هاي سياسي در اين كشور زيان چشمگيري داشت، به‌طوري كه بازده آن در مقابل اوراق آلمان در مقطعي به بالاترين ميزان از سال 2012 رسيد. شاخص STOXX Europe 600 هفته را با افزايش تنها 0.4 درصدي به پايان رساند، درحالي كه شاخص MSCI Asia Pacific رشد 0.8 درصدي را ثبت كرد.

باوجود رشد شكاف ارزشي ميان دارايي‌هاي امريكايي و ساير نقاط جهان، ورودي سرمايه به اوراق امريكا در طول ماه گذشته (نوامبر) سرعت گرفت، درحالي كه اروپا و بازارهاي نوظهور شاهد خروج سرمايه بودند.

رشد اقتصادي امريكا از زمان همه‌گيري كرونا از ساير جهان توسعه يافته پيشي گرفته است و خوش‌بيني نسبت به اينكه اين روند ادامه خواهد داشت درهمه جا هست؛ خوش‌بيني كه از اين انتظارات نشات مي‌گيرد كه سياست‌هاي ترامپ بازارهاي داخلي را تقويت خواهد كرد درحالي كه حمايت‌گرايي تجاري او به ساير نقاط جهان صدمه مي‌زند. درحالي كه اقتصاددانان پيش‌بيني خود از رشد اقتصادي امريكا در سال آينده را افزايش داده‌اند، انتظارات از رشد اروپا كاهش يافته است.

اما همه اينها به اين بستگي دارد كه چشم‌انداز خوش‌بينانه امريكا نسبت به واكنش‌ها به سياست‌هايش مقاوم بماند. آدام اسلاتر از آكسفورد اكونوميكس معتقد است درصورتي كه افزايش تعرفه‌هاي امريكا با تلافي شديد مواجه شود اين خوش‌بيني بازارها مي‌تواند شتاب زده باشد. در عين حال، باتوجه به اينكه بانك‌هاي مركزي دوباره در حالت تسهيل پولي قرار دارند (كاهش نرخ‌هاي بهره)، تحليلگران شركت خدمات مالي اينوسكو انتظار دارند اروپا به لطف ارزش‌گذاري پايين‌تر و وزن‌هاي بالاتر بخش‌هاي دوره‌اي، عملكرد بهتري نسبت به امريكا داشته باشد.

تحليلگران موسسه مالي بنك آو امريكا نيز معتقدند كه گسست شديد ميان خوش‌بيني به دارايي‌هاي امريكايي و بدبيني به ساير نقاط جهان مي‌تواند منجر به عملكرد ضعيف در امريكا شود. با اين حال، سرمايه‌گذاري‌‎هاي طرفدار امريكا بارها و بارها برنده شده‌اند، درحالي كه درخواست‌ها براي متنوع‌سازي سرمايه‌گذاري در سراسر جهان به نتيجه نرسيده است و ارزش‌گذاري بالاي ايالات متحده اثبات كرده است كه هيچ مانعي براي پيشروي ندارد. بازار امريكا در طول پانزده سال گذشته، به جز دوسال، ساير نقاط جهان را شكست داده است. به گفته موسسه مالي باركليز، اين مساله سبب شده وزن امريكا در شاخص جهاني MSCI به بالاترين سطح تاريخي خود برسد، درحالي كه وزن اروپا در پايين‌ترين سطح تاريخي‌اش قرار دارد.