رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت در مراسم رونمايي از سند راهبردي فرهنگ‌سازي مالياتي عنوان كرد

اقتصاد و سفره مردم مهم‌ترين اولويت دولت

۱۴۰۳/۰۸/۲۷ - ۰۰:۵۲:۲۲
|
کد خبر: ۳۲۵۸۵۰

روز گذشته در مراسمي رسمي از سند راهبردي فرهنگ‌سازي مالياتي كشور رونمايي شد. در اين مراسم كه در سازمان امور مالياتي كشور برگزار شد، الياس حضرتي _ رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت - حاضر بود و با مطرح كردن بحث‌هايي درباره اهميت ماليات در اقتصاد ايران، ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك، ميزان وابستگي بودجه جاري كشور به نفت به صفر برسد.

روز گذشته در مراسمي رسمي از سند راهبردي فرهنگ‌سازي مالياتي كشور رونمايي شد. در اين مراسم كه در سازمان امور مالياتي كشور برگزار شد، الياس حضرتي _ رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت - حاضر بود و با مطرح كردن بحث‌هايي درباره اهميت ماليات در اقتصاد ايران، ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك، ميزان وابستگي بودجه جاري كشور به نفت به صفر برسد. حضرتي با تاكيد بر تكيه بودجه بر درآمدهاي مالياتي اظهار داشت: بايد به سمتي حركت كنيم كه كل درآمدهاي بودجه از محل درآمدهاي مالياتي باشد. سهم نفت در بودجه به صفر برسد و نفت در جاي درست خود مصرف شود.

حضرتي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به اولويت‌هاي مهم دولت چهاردهم در ايجاد اصلاحات اقتصادي در كشور پرداخت. او از لزوم جراحي اقتصادي و اتخاذ تصميمات سخت گفت اما در عين حال خاطرنشان كرد كه اين موضوع جز با وفاق ملي ميسر نخواهد شد و دولت در هفته‌هاي گذشته تلاش كرده از انتصابات انجام شده تا پيگيري سياست‌هاي كلان، اهميت اين موضوع را تثبيت كند. وي با بيان اينكه اقتصاد جزو مباحث درست در اولويت‌هاي دولت است، افزود: مهم‌ترين اقدام كشور اقتصاد و سفره مردم است و براي پا گرفتن اقتصاد اين است كه جراحي‌هاي درست انجام شود كه مقدمه آن فعال‌سازي سياست خارجي بوده كه در راس آن رفع تحريم‌ها و مساله FATF است. در اين شرايط مهم‌ترين كار در حوزه اجتماعي اميدآفريني بوده تا مردم قدرت تحمل جراحي‌هاي اقتصادي و تصميمات بزرگ در حوزه‌هاي مختلف از جمله اقتصاد بين‌الملل را داشته باشند و اين اقدامات با همراهي مردم انجام شود.

حضرتي ادامه داد: مبناي كار دولت چهاردهم، وفاق اجتماعي است و آقاي پزشكيان براي انجام همين كار وارد ميدان شده و همواره اعلام مي‌كند كه با كسي دعوا نداريم. از اين رو، از توان تمام ايراني‌ها از اقوام مختلف براي اداره امور كشور كمك مي‌خواهد و مي‌خواهد عدالت چالش سياسي را به عدالت سياسي تبديل كند. اگر در گذشته خالص‌سازي را در دولت اجرا كردند و افرادي را كنار گذاشتند، در دولت چهاردهم از تمام آحاد و اقوام و سليقه‌ها استفاده شد و تعداد زيادي از مديران و استانداران و فرمانداران همچنان از مديران دولت گذشته هستند. رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت با اشاره به استفاده از ظرفيت زنان در پست‌هاي مديريتي در دولت تاكيد كرد: امروز ۴ خانم در كابينه دولت حضور دارند و تبعضيت جنسيتي براي به كار گرفتن افراد در پست‌هاي مختلف در دولت وجود ندارد و اتفاقا رقابت وحشتناكي در سازمان‌هاي مختلف براي استفاده از اين ظرفيت و زنان شايسته در پست‌هاي مديريتي ديده مي‌شود، اين در حالي است كه زماني در مجلس ششم براي اينكه خانم جلودار‌زاده را عضو هيات رييسه مجلس كنيم يا حسين يا ابوالفضل مي‌گفتيم اما مخالفت كردند و گفتيم خانم جلودارزاده شبيه به مردان است اما گفتند اسلام به خطر مي‌افتد و يك زن نبايد در آن جايگاه و آن بالا بنشيند. وي افزود: در آن زمان مگر مي‌شد، يك زن وزير شود؟ اما الان حضور زنان در پست‌هاي مديريتي به يك جريان تبديل شده است.

حضرتي ادامه داد: يكي ديگر از موضوعاتي كه درگير آن بوديم چالش اقوام بود، در مجلس ششم هر چقدر زور زديم آقاي جلال جلالي اهل تسنن را عضو هيات رييسه مجلس كنيم اما نتوانستيم و كار به خون و خون‌ريزي رسيد در حالي كه ٢٠ درصد جمعيت كشور اهل سنت هستند. در نهايت هم اين موضوع در آن زمان در حال تبديل شدن به يك فتنه وحشتناك بود. اما الان يك جوان اهل سنت استاندار كردستان است كه يك فرماندار زن اهل سنت را هم انتخاب كرده است. با همين تصميم هم بستگي و دل بستگي اين استان ١٠ برابر افزايش پيدا كرد. وي افزود: امروز يك بلوچ اهل سنت استاندار سيستان و بلوچستان شده و با همين اقدام، داستان امنيتي و پيچيده استان حل شد، هر چند در اين استان همچنان اشكالاتي وجود دارد اما اين اشكالات هم برطرف خواهد شد. رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت تاكيد كرد: ديديم كه چگونه دانشجوها و اساتيد را به راحتي اخراج كردند بدون اينكه وجاهت قانوني داشته باشد و ماشاءالله بدسليقگي در كشور بسيار زياد است اما اين مشكلات را رسيدگي و حل كرديم و مي‌كنيم.

وي گفت: بحث ماليات هم در كشور اميد ايجاد مي‌كند اما اگر تبعيضي در آن ايجاد شود همين اميد به كينه تبديل مي‌شود . حضرتي با تاكيد بر اينكه دولت چهاردهم به دنبال اين است كه در كشور اميد به آينده و اعتماد به حكومت و اعتماد به يكديگر ايجاد كند، اظهار داشت: مناسبات اجتماعي بهم ريخته است و بين ارتباطات و تعاملات شيشه خرده ايجاد شده و دولت به دنبال ترميم و اصلاح اين فضاي ايجاد شده است. آن چيزي كه مي‌تواند بستر‌ساز حركت بعدي باشد و مخالفت با تبعيض را به تصوير بكشند و به كاهش فقر كمك كند ابزار مالياتي است كه در رديف پنجم اهميت قرار دارد و معتقدم در رديف‌هاي بالاتر اميد و اعتماد قرار دارند. رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت تاكيد كرد: امروز مهم‌ترين چالش جمهوري اسلامي چالش با رسانه است چراكه به رسانه و افكار عمومي اهميت نداديم. مردم هر سال در رويدادهاي مختلف از جمله راهپيمايي‌ها و ... حضور داشتند از اين رو خيال و فكر مسوولان راحت بود اما هر چند كار انجام مي‌شود همه گريان بودند و سطح رضايت كاهش پيدا كرده بود. بنابراين بايد مردم را به رسميت بشناسيم و به آنها احترام بگذاريم. وي ادامه داد: نتيجه چندين سال گذشته اين است كه امروز مردم با ٢٠ هزار مگاوات كمبود برق مواجه هستند و در هيات دولت نيمي از چراغ‌ها را خاموش مي‌كنيم تا در مصرف برق صرفه جويي كنيم و از مردم هم مي‌خواهيم كه در صرفه جويي كمك كنند. رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت تاكيد كرد: پروژه تامين ٣٠ هزار مگاوات برق با سرمايه‌گذاري خارجي آغاز شده و قرار بر اين است كه تا ١.۵ سال تكميل شود. اين سرمايه‌گذاري در بخش پنل‌هاي خورشيدي و در انرژي‌هاي تجديدپذير است. رييس شوراي اطلاع‌رساني دولت با بيان اينكه دولت چهاردهم هيچ پروژه‌اي را زخمي رها نمي‌كند، گفت: مشكل برق را در كشور بايد حل كنيم و مردم هم با كاهش مصرف به دولت كمك كنند و صرفه‌جويي در مصرف برق به فرهنگ‌سازي نياز دارد و فرهنگ‌سازي هم كار رسانه است.

همچنين در ادامه اين برنامه، محمد هادي سبحانيان در مراسم رونمايي از سند راهبردي فرهنگ‌سازي مالياتي با بيان اينكه كشور از سال‌هاي گذشته تصميم جدي گرفته كه با ماليات كشور اداره شود، اظهار داشت: اين موضوع در اسناد بالادستي درج مي‌شد اما در عمل شاهد اجراي اين تصميم نبوديم. اما شرايطي كه تحميل شد ما را به تكاپو انداخت كه به سمت ايجاد درآمد پايدار از ماليات حركت كنيم و امروز تكيه عمده بر درآمدهاي مالياتي است كه خبر خوبي براي كشور محسوب مي‌شود . 

وي ادامه داد: وقتي بحران‌هاي كشور اعم از بحران صندوق‌هاي بازنشستگي و تورم و ... را ريشه يابي مي‌كنيم به تكيه تامين مالي‌ها و درآمد زايي كشور با تكيه بر درآمدهاي نفتي مي‌رسيم و هر وقت كه مديران شير نفت را شل و سفت مي‌كنند، آثار آن در زندگي مردم سرريز مي‌شود و اگر اقتصاد كشور را به درآمدهاي مالياتي گره نزنيم به درآمد پايدار مي‌رسيم.

رييس سازمان امور مالياتي تاكيد كرد: اما نبايد درباره موضوعات مالياتي پشت‌ درهاي بسته تصميم بگيريم وقتي تمام اقتصاددانان موافق بر افزايش درآمدهاي مالياتي هستند و سهم ماليات در درآمدهاي كشور به ۶٠ درصد مي‌رسد، مردم بايد در اين باره توجيه شوند. امروز براي مردم سوال است كه چرا وقتي در كشور نفت و گاز را داريم، بايد ماليات بپردازيم و در پاسخ بايد به مردم بگوييم كه هيچ عقل سالمي نمي‌پذيرد كه ثروت بين نسلي را براي تامين درآمدها بفروشيم و بايد اين موضوعات رسانه‌اي شود. آيا ماليات ستاني عادلانه است ؟ آيا درآمدهاي مالياتي به نفع توده غالب مردم است؟ اين سوالات جدي مردم است و بايد پاسخ قانع‌كننده‌اي براي مردم داشته باشيم.

سبحانيان با تاكيد براينكه نبايد زبان تيز حاكميت با مردم مالياتي باشد، تاكيد كرد: ماليات بايد ابزار تنظيم‌گري مبتني بر اطلاعات درست باشد اما در بخش‌هايي از جمله ماليات بر خانه‌هاي خالي اين مشكل را شاهد هستيم كه اطلاعات غلط است و وزارت راه و شهرسازي اطلاعات نادرستي در بحث خانه‌هاي خالي ارايه مي‌دهد و در نهايت هم سازمان امور مالياتي بد نام مي‌شود.