نقد سركوب قيمتها از سوي نماينده مجلس
نايبرييس كميسيون كشاورزي مجلس به نقد سركوب قيمتهاي محصولات كشاورزي از سوي دولت پرداخت و گفت: منطقي نيست دولت براي تامين غذاي ارزان در شهر به كشاورز هزينه اضافي تحميل كند.
نايبرييس كميسيون كشاورزي مجلس به نقد سركوب قيمتهاي محصولات كشاورزي از سوي دولت پرداخت و گفت: منطقي نيست دولت براي تامين غذاي ارزان در شهر به كشاورز هزينه اضافي تحميل كند.
در يازدهمين همايش اقتصاد مقاومتي با عنوان «كشاورزي بهرهوري و تجارت تحريم ناپذير»، پيمان فلسفي، نايبرييس كميسيون كشاورزي مجلس گفت: عدم توسعه متوازن بخشهاي اقتصادي كشور باعث ميشود امنيت غذايي با مخاطراتي رو به رو شود.
او در بخشي از صحبتهايش به نقل از خبرگزاريها نيز گفت: با الگوي تأمين غذای ارزان قيمت براي جامعه شهري، قيمتها در حوزه كشاورزي سركوب شده است.
فلسفي افزود: ما در دستيابي به امنيت غذايي به دنبال افزايش قيمتها نيستيم بلكه حمايتهاي دولت بايد به سمتي برود كه كشاورز احساس نكند در حال ضرر است. يارانه اين بخش بايد موجب رضايت كشاورزان شود. اگر قيمت محصولات در بازار بالا است به واسطه دلالها بوده و سود به جيب آنها ميرود.
او از طرفي هم گفت: امروز با كمبود منابع پايه رو به رو هستيم و بايد به سمت توليد بهره ور برويم. چرا بايد ۱۴ تا ۱۵ ميليارد دلار براي واردات كالاهاي اساسي هزينه شود در حالي كه تراز تجاري كشور منفي ۱۱ ميليارد دلار است.
فلسفي با بيان اينكه كشور ظرفيت اين را دارد كه به صادركننده كالاي اساسي تبديل شود، به برزيل اشاره كرد و گفت: برزيل در چند دهه گذشته واردكننده گوشت بود اما امروز يكي از بزرگترين صادركننده گوشت در جهان است.
او افزود: در حالي كه كشور در تأمين غلات ۲.۴ ميليارد دلار وابستگي دارد در توليد كالاهاي غير توليدي مانند هندوانه با مازاد توليد رو به رو هستيم يا سال گذشته بخشي از سيب زميني به دليل مازاد از بين رفت. الگوي كشت نياز به اعتبار دارد در حالي كه در بودجه عمومي كشور در سال گذشته ۱.۵ تا ۲ درصد اعتبار اختصاص داده شد.
فلسفي همچنين با تاكيد بر اينكه صحبت از الگوي كشت ميكنيم اما در كدام نقطه كشور رعايت ميشود؟ گفت: گفته ميشود اجراي اين سياستها ۴۰ تا ۵۰ همت بودجه نياز دارد.