فروش لوازم خانگي در بازار چكي شد

۱۴۰۳/۰۸/۲۲ - ۰۱:۰۶:۲۸
|
کد خبر: ۳۲۵۴۹۹

درحال حاضر كارخانجات لوازم خانگي با حجم زياد توليد روبرویند و آن را به صورت شرايطي و چكي به بازار عرضه می كنند، اين در حالي است كه در سال گذشته بازار با كسري كالا مواجه بود و كارخانجات فروشندگان را در نوبت قرار داده و بعد از تاخير يك يا دو ماه كالا مي‌فروختند.

درحال حاضر كارخانجات لوازم خانگي با حجم زياد توليد روبرویند و آن را به صورت شرايطي و چكي به بازار عرضه می كنند، اين در حالي است كه در سال گذشته بازار با كسري كالا مواجه بود و كارخانجات فروشندگان را در نوبت قرار داده و بعد از تاخير يك يا دو ماه كالا مي‌فروختند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم، بازار لوازم خانگي درطول هشت ماهه اخير با تشديد ركود روبرو شده است. اين درحالي است كه كارخانجات با توجه به افزايش هزينه‌هاي مواد اوليه قيمت محصولات خود را حدود 20 درصد افزايش داده‌اند.

با اين وجود اين افزايش قيمت در بازار نتيجه معكوس داشته و قيمت بازار ارزان‌تر از كارخانه است. همين موضوع عاملي شده تا كارخانجات با حجم زياد توليد روبرو شده و آن را به صورت شرايطي و چكي به بازار عرضه كند.

به اعتقاد فروشندگان لوازم خانگي در سال گذشته بازار با كسري كالا روبرو شده بود به نحوي كه كارخانجات فروشندگان را در نوبت قرار داده و بعد از تاخير يك يا دو ماهه كالا را به بازار عرضه مي‌كردند. حتي مردم نيز بايد نوبت مي‌گرفتند تا كالا به دستشان برسد اما از اسفند سال گذشته تا آبان ماه امسال رشد قيمتي در بازار به وجود نيامده و حتي شاهد كاهش 22 درصدي قيمت‌ها نيز هستيم.

يكي از فروشندگان لوازم خانگي در همين رابطه به تسنيم مي‌گويد: اسفند سال گذشته ظرفشويي يك برند ايراني را 31 ميليون تومان مي‌فروختيم اما امروز اين ظرفشويي با قيمت 25 ميليون تومان هم در بازار مشتري ندارد.

وي با اشاره به اينكه در بخش كالاهاي شوينده كاهش قيمت‌ها در بازاربه 20 درصد رسيده است مي‌گويد: با اين وجود كارخانجات با استناد به افزايش هزينه‌هاي توليد كاهش قيمت را در محصولات خود اعمال نكرده‌اند.

اين فروشنده لوازم خانگي به عرضه كالاهاي شهر لوازم خانگي در بازار امين حضور اشاره مي‌كند و مي‌گويد: مردم به صورت شرايطي كالا را از شهر لوازم خانگي خريده و در بازار امين حضور با قيمتي پايين‌تر به فروش مي‌رسانند تا از اين محل به نقدينگي مورد نياز خود دست يابند غافل از اينكه نمي‌دانند در نهايت بايد با خريد از شهر لوازم خانگي سود بالايي را پرداخت كنند.

به گفته اين فروشنده هم‌اكنون بازار لوازم خانگي جنس به وفور يافت مي‌شود اما نكته مهم اينجاست علاوه بر جنس هاي ايراني كالاي قاچاق نيز در حجم زيادي در بازار وجود داشته و مورد معامله قرار مي‌گيرد. اما سوالي كه براي كسبه مطرح است اين است چرا وقتي كسي جنس ايراني مي‌فروشد زير ذره بين مسوولان نظارتي قرار دارد ولي قاچاقچي با آزادي عمل بسيار آسان جنس خود را با قيمت‌هاي سليقه‌اي را در بازار به فروش مي‌رساند. وي اضافه كرد: هيچ برخوردي با آنها صورت نمي‌گيرد و آنها به صورت سازمان‌يافته اجناس خود را در بازار توزيع مي‌كنند. نكته جالب‌تر اينكه قيمت كالاهاي قاچاق بعضا ارزان‌تر از ايراني است و همين موضوع باعث مي‌شود تا فروشنده كالاي ايراني از ادامه فعاليت خود دلسرد شود. بررسي‌ها نشان مي‌دهد امروز علي رغم سال گذشته بازار كسري در بخش لوازم خانگي ندارد و اكثرا همه به فروش شرايطي روي آورده‌اند تا بتوانند خريد و فروش خود را انجام دهند. به نظر مي‌رسد در اين شرايط نظارت بيشتر وزارت صنعت در جلوگيري از فروش كالاهاي قاچاق بايد بيشتر باشد. اگر مصرف‌كننده بداند كالاي قاچاق ارزان‌تر از ايراني است مسلما به سمت خريد آن مي‌رود اين درحالي است كه هيچ خدمات پس از فروشي در اين كالاها وجود ندارد و با خريد آنها مشتري در آينده با چالش‌هاي بسياري مواجه مي‌شود.