دلايل آغاز خاموشي‌ها در زمستان

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ - ۰۰:۴۵:۵۴
|
کد خبر: ۳۲۵۳۷۶

دبير سنديكاي صنعت برق گفت: خاموشي در فصل زمستان اتفاق عجيبي نيست و قابل پيش‌بيني بود، زيرا ما مدت‌هاست كه مشكل سوخت داريم و سال‌هاست كه در چهارضلعي غيرمنتظم آب، سوخت، پول و مديريت گير كرده‌ايم و اين مشكلات بر صنعت زيرساختي برق سايه انداخته است.

دبير سنديكاي صنعت برق گفت: خاموشي در فصل زمستان اتفاق عجيبي نيست و قابل پيش‌بيني بود، زيرا ما مدت‌هاست كه مشكل سوخت داريم و سال‌هاست كه در چهارضلعي غيرمنتظم آب، سوخت، پول و مديريت گير كرده‌ايم و اين مشكلات بر صنعت زيرساختي برق سايه انداخته است. مهدي مسائلي در گفت‌وگو با ايلنا، درباره احتمال خاموشي برنامه‌ريزي شده بخش خانگي در فصل زمستان اظهار داشت: خاموشي در فصل زمستان اتفاق عجيبي نيست و قابل پيش‌بيني بود زيرا ما مدت‌هاست كه مشكل سوخت داريم و سال‌هاست كه در چهارضلعي غيرمنتظم آب، سوخت، پول و مديريت گير كرده‌ايم و اين مشكلات بر صنعت زيرساختي برق سايه انداخته است.  وي افزود: اكنون چالش سوخت مزيد بر علت شده و ما براي تامين سوخت به خصوص گاز طبيعي نيروگاه‌ها ناگزيريم براي بخش خانگي هم خاموشي اعمال كنيم، اگر تا ديروز براي تامين برق در فصل گرم سال مشكل داشتيم امروز به خاطر كمبود سوخت در فصل زمستان هم مشكل كمبود برق داريم و مجبوريم خاموشي برنامه‌ريزي شده اعمال كنيم حتي ممكن است به جايي برسيم كه به جاي خاموشي برنامه روشنايي به ما بدهند. دبير سنديكاي صنعت برق گفت: اكنون براي مساله توسعه نيروگاه‌ها پول، سوخت و آب نداريم و هرسه موجب شده در بحث توسعه و احداث نيروگاه جديد به مشكل بر بخوريم، به دليل كمبود پول و سوءمديريت يك و نيم دهه گذشته عملا در توسعه شبكه انتقال و توزيع هم نتوانستيم درست عمل كنيم و نتيجه اينكه در تابستان به نوعي و زمستان به نوعي ديگر دچار كمبود برق شديم، اگر وضعيت تامين سرمايه به خصوص از خارج از كشور تعيين تكليف نشود اوضاع صنعت برق هر روز وخيم‌تر خواهد شد. وي بيان داشت: در گذشته پيك مصرف برق ۳۰۰ ساعت و در فصل تابستان بود اما اكنون از ارديبهشت كه فشار روي نيروگاه‌ها شروع مي‌شود تا پايان شهريور ادامه دارد در گذشته بخشي از نيروگاه‌ها را در فصل زمستان در مدار نداشتيم اما اكنون شرايط به گونه‌اي شده كه در فصل زمستان به خاطر كمبود سوخت به خصوص گاز طبيعي نيروگاه‌ها را از مدار خارج مي‌كنيم. مسائلي تصريح كرد: در گذشته برخي نيروگاه‌ها به گونه‌اي طراحي شده بودند كه خروجي پالايشگاه‌ها مستقيم وارد نيروگاه مي‌شد اما بعد از اينكه جنبش‌هاي سبز و حفاظت از محيط‌زيست مطرح شد ولوهاي مازوت پلمب شد و بنا شد گاز طبيعي مصرف شود و باتوجه به اينكه بخش عمده گاز توليدي كشور در بخش خانگي مصرف مي‌شود در فصل زمستان با كمبود سوخت نيروگاهي مواجه مي‌شويم. بنابراين تعدادي از نيروگاه‌ها به خاطر اورهال و بخشي نيز به خاطر كمبود سوخت از مدار خارج و ما در فصل زمستان خاموشي خواهيم داشت. وي با بيان اينكه امروز از سه ضلع پول، سوخت و آب مشكل سوخت نمود بيشتري پيدا كرده است، افزود: مدت‌ها است كه كمبود سوخت مورد تاكيد بوده و ما از آن غافل بوديم تا امروز كه خود را با قطعي برق آن هم در فصل سرد سال نشان داده است. ضمن اينكه مشكل سوخت مازوت مربوط به امروز نيست از يك دهه گذشته با مازوت‌سوز كردن نيروگاه‌ها هميشه مشكل داشتيم اما به اين حادي نبوده است.

دبير سنديكاي صنعت برق خاطرنشان كرد: اكنون حتي نيروگاه‌هاي دي‌جي‌‌ها هم امكان فعاليت ندارند زيرا ذخيره‌سازي سوخت به مشكل خورده و دچار كسري هستيم بنابراين علاوه بر صنايع به خاموشي خانگي در فصل زمستان رسيده‌ايم.

وي با بيان اينكه سوءمديريت ۱۵ سال گذشته باعث شده كه امروز صنعت برق زير فشار خم شود، گفت: دولت به وزارت نيرو ۱۰۰ همت بابت مابه‌التفاوت قيمت تكليفي و تمام شده بدهكار بوده و همين موضوعات مزيد بر علت شده است هرچند تسويه اين ميزان پول جوابگوي بهبود شرايط نيست و ما بايدسرمايه‌گذاري خارجي را داشته باشيم و در غير اين صورت حال صنعت برق خوب نمي‌شود. اين را نيز نبايد فراموش كنيم كه اگر برق يك ريال سرمايه نياز داشته باشد اين ميزان در مورد گاز ۱۰ ريال است بنابراين مشكل كماكان ادامه دارد چون پول نداريم، حتي اگر پول هم باشد و از هم‌اكنون شروع به احداث نيروگاه كنيم حداقل ۳ سال زمان مي‌برد نتيجه اينكه ما حداقل تا ۲ سال آينده با همين مشكلات دست و پنجه نرم مي‌كنيم.