سند حكمراني داده در مراحل نهايي قرار دارد
رييس مركز ملي فضاي مجازي اعلام كرد: سند حكمراني داده در حال نهايي شدن است كه در صورت نهايي شدن و تاييد شوراي عالي، اين سند گام مهمي در تحقق حكمراني داده خواهد بود. به گزارش مهر به نقلاز مركز ملي فضاي مجازي از، سيد محمد امين آقاميري دبير شوراي عالي و رييس مركز ملي فضاي مجازي در اولين رويداد ملي حقوق فضاي مجازي كه در مشهد برگزار ميشد،
رييس مركز ملي فضاي مجازي اعلام كرد: سند حكمراني داده در حال نهايي شدن است كه در صورت نهايي شدن و تاييد شوراي عالي، اين سند گام مهمي در تحقق حكمراني داده خواهد بود. به گزارش مهر به نقلاز مركز ملي فضاي مجازي از، سيد محمد امين آقاميري دبير شوراي عالي و رييس مركز ملي فضاي مجازي در اولين رويداد ملي حقوق فضاي مجازي كه در مشهد برگزار ميشد، طي سخناني با بيان اينكه حقوق فضاي مجازي مقولهاي بسيار مهم و پركاربرد است، گفت: زيست در فضاي مجازي مشابه زيست در فضاي سنتي شكل گرفته و اين جامعه مجازي، نياز به نظامات و قوانين مشخص مانند جامعه سنتي دارد؛ بايد براي ايجاد نظم در اين دنياي جديد، اهداف و تعاريف متناسب با اين فضا بازنويسي شوند چرا كه تطبيق قوانين فضاي سنتي با فضاي مجازي، بلوغ و كارآمدي لازم را نخواهد داشت. وي درخصوص مخاطرات ناكارآمدي در فضاي مجازي تاكيد كرد: برخلاف فضاي سنتي، در فضاي مجازي ناكارآمدي باعث مهاجرت سريع افراد از يك خدمت يا سكو به دليل ظرفيت و فرصت منحصر به فرد عدم محدوديت زمان و مكان ميشود و بهطور مثال، شما ميتوانيد ساكن و تابع يك كشور باشيد اما از خدمات ديگر كشورها استفاده كنيد. دبير شوراي عالي فضاي مجازي تصريح كرد: اگر نتوانيم با چارچوب و قوانين مناسب، خدمات با كيفيت عرضه كنيم، مهاجرت بسيار آسانتر از فضاي سنتي در اين زيست بوم اتفاق ميافتد بنابراين با نظامات درست، زيست بوم فضاي مجازي ما مقصد مهاجران خواهد بود و در اين صورت، شاهد توسعه و شكوفايي اين حوزه خواهيم شد. آقاميري با اشاره به اينكه عدم تطابق بخش خصوصي سنتي با بخش خصوصي ديجيتال يكي ديگر از چالشهاي اين زيست بوم است، گفت: در قالبهاي قديمي نميتوانيم در فضاي مجازي رشد كنيم و اين در تمامي لايهها صدق ميكند بنابراين نياز به بازآفريني اين حوزه داريم. وي درخصوص اهميت حكمراني داده، اظهار داشت: طبقه بنديهاي داده در فضاي مجازي متفاوت از فضاي سنتي است و در عصر جديد با انبوهي از دادههايي روبه روييم كه حكمراني و مديريت آن بسيار اهميت دارد و نظامات قبلي، مناسب آن نيست بنابراين بايد متناسب با آن قوانين و تعاريف بازنويسي شده و مدل جديد طراحي شود.
رييس مركز ملي فضاي مجازي با اشاره به پيچيدگي حكمراني اين حوزه افزود: شناخت دقيق موضوع و اهميت شناسايي سرفصلهايي مثل حريم خصوصي و امنيت سايبري براي حكمراني در اين حوزه مهم است. آقاميري همچنين گفت: كنوانسيونهاي مختلفي در دنيا در حال پيگيري موضوع حكمراني داده هستند تا نظامات حقوقي حوزههاي مختلف را تبيين كنند و در صورتي كه كشوري عضو اين كنوانسيونها باشد ميتواند از اين خدمات استفاده كند و الحمدلله ما هم در كميسيون عالي تنظيم مقررات در حال نهايي كردن سند حكمراني داده هستيم كه در صورت نهايي شدن و تأييد شوراي عالي، اين سند گام مهمي در تحقق حكمراني داده خواهد بود. وي در ادامه با بيان اينكه نظام هويت در فضاي مجازي نياز به باز تعريف داشته و بسيار مهم است، تصريح كرد: هويت در فضاي مجازي نياز به بازتعريف مباحثي چون زمان ايجاد، زمان حذف، چگونگي دنبال، نحوه اتصال هويتها و انتصابات چند هويت دارد كه پيگيري آن از جمله چالشهاي امروز دنياست و در ايران نيز نظام هويت در سالهاي گذشته به تصويب شوراي عالي فضاي مجازي رسيده كه البته اين نظام در كنار برخي مصوبات ديگر نياز به ارتقا و به روز رساني دارد. رييس مركز ملي فضاي مجازي خاطرنشان كرد: سند راهبردي فضاي مجازي هم يك مجموعه منسجمي از نظاماتي است كه برخي از اسناد آن در حال تدوين و برخي در حال بررسي و تصويب است كه مركز ملي فضاي مجازي براي تحقق آنها و به روز رساني ساير اسناد مصوب از دانشگاهها، انديشكدهها و فعالان اين حوزه دعوت به همكاري ميكند.