وزير ارتباطات: استارلينك در قالب قوانين كشور ما فعاليت كند

۱۴۰۳/۰۸/۱۷ - ۰۰:۳۷:۴۷
|
کد خبر: ۳۲۵۱۱۵

وزير ارتباطات در حاشيه جلسه هيات دولت امروز با به مسائلي مانند سكوهاي خارجي، سيستم‌عامل «iOS» موتورولا و استارلينك اشاره كرد و گفت فعاليت استارلينك بايد در قالب حقوق سرزميني و قوانين كشور باشد.

وزير ارتباطات در حاشيه جلسه هيات دولت امروز با به مسائلي مانند سكوهاي خارجي، سيستم‌عامل «iOS» موتورولا و استارلينك اشاره كرد و گفت فعاليت استارلينك بايد در قالب حقوق سرزميني و قوانين كشور باشد. به گزارش پيوست، ستار هاشمي در حاشيه جلسه روز گذشته (۱۶ آبان) هيات دولت درباره اين سوال كه آيا امكاني وجود دارد كه اينستاگرام و تلگرام در ايران دفتر داشته باشند پاسخ داد: اين پلتفرم‌ها براي اجراي يكسري از قواعد بايد همراهي كنند و نبايد اين فضا بي‌قاعده بماند. طبق نظر رهبري حكمراني قانون‌مند موضوعي است كه بايد پاسخ مناسبي براي آن پيدا كنيم. اگر در اين مسير بتوانيم به يك جمع‌بندي برسيم كه در حال پيگيري است اخبار آن را منتشر مي‌كنيم. او درباره نگاه كلي دولت به ميزان اهميت سيستم عامل «iOS» گفت: نگاه تحليلي ما بر اين بود كه يكي از بسترهاي توسعه اقتصاد ديجيتال، سيستم‌عامل يا بستر يا پلتفرمي به نام «iOS» است. براي ما به‌شدت حائز اهميت بود كه در كنار اندرويد «iOS» را نيز داشته باشيم چراكه بسياري از ويژگي‌هاي خاصي كه در اين بستر داريم توجه توسعه‌دهندگان اپليكيشن‌هاي مختلف را جلب كرده است؛ به عنوان مثال در صنعت هوانوردي سيستم‌عامل «iOS» به صورت خاص روي آن كار شده و توسعه پيدا كرده است. اين موضوع را به صورت جدي دنبال كرده‌ايم و اميدواريم سريع به جمع‌بندي برسيم. ستار هاشمي درباره نحوه حكمراني بر فضاي مجازي و استارلينك نيز بيان كرد: نگاه دولت به اين شكل است كه از ظرفيت فناوري‌هاي جديد استفاده كند و تكليف اين مساله روشن است. در جهان حقوق سرزمين به رسميت شناخته شده است و ما نيز در كشور با توجه به اين حقوق مسائله استارلينك به صورت ملي پيگيري مي‌كنيم. هاشمي خيلي كوتاه درباره بازگشتن موتورلا به بازار ايران گفت: براي بررسي بايد به اين مصاديق نگاه كرد. وزير ارتباطات درباره اختلال در فعاليت در تاكسي‌هاي اينترنتي كه نشأت‌گرفته از اختلالات «GPS» است گفت: اختلال در «GPS» يكي از موضوعات مهم است كه به وزارت ارتباطات نيز منعكس شده و با حسين افشين در مجموعه معاونت علمي جلساتي برگزار كرديم و اين مساله را دنبال مي‌كنيم. قرار است هماهنگي با دستگاه‌هاي مختلف داشته باشيم و اميدواريم با نهادهاي ديگر كه ذي‌مدخل هستند به نتيجه كارشناسي برسيم. او ادامه داد: در بحث رجيستر شدن تلفن همراه، كار كاشناسي انجام داديم و با نگاه ايجاد وفاق ملي و همدلي پيش رفتيم و در نهايت رجيستري اتفاق افتاد. بدانيد كه شايد كمتر حرف بزنيم اما بيشتر به دنبال انجام كارها هستيم. ستار هاشمي درباره حكمراني فضاي مجازي از يك طرح جديد خبر داد و گفت: «حمايت از اقتصاد محتوا» يكي از محورهايي است كه مشخص كرديم و در دستور كار قرار داده‌ايم تا بتوانيم از فضاي مجازي حمايت كنيم. اين مساله را به جاي بحث حكمراني فضاي مجازي دنبال مي‌كنيم و در دستور كار وزارت ارتباطات و مركز ملي فضاي مجازي قرار گرفته است. زماني كه كار كارشناسي انجام شود كاملا اطلاع‌رساني مي‌كنيم. او ادامه داد: به دليل اينكه برخورد سليقه‌اي با موضوع فضاي مجازي نشود و همه تكليف خود را بدانند، قانون‌مند بودن را هميشه در اولويت قرار مي‌دهيم.

 

وزير ارتباطات با فيلتر شدن

هوش مصنوعي مخالفت كرد

ستار هاشمي، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره فيلتر شدن هوش مصنوعي گفت: باورمان بر اين است كه نبايد خود را از ظرفيت توسعه فناوري جهان محروم كنيم.بالاخره هوش مصنوعي اتفاقات زيادي را در زندگي بشري رقم زده و اينكه ما خود را كنار بكشيم، سياست منفعلانه‌اي است و مورد نظر ما نخواهد بود. نگاه ما در بحث هوش مصنوعي ويژه و فعال است. ماموريت ويژه‌اي براي يك پژوهشگاه وزارت ارتباطات مشخص كرده‌ام كه تمركز ويژه‌اي بر كاربست‌هايي كه در كشور وجود دارد براي عملياتي‌سازي و ظرفيت هوش مصنوعي در دستور كار قرار بگيرد. او ادامه داد: در بحث زيرساختي هوش مصنوعي نيز اتفاقاتي رقم خورده و چون نگاه كلي به هوش مصنوعي عميق است در حال تلاش هستيم كه اين اتفاقات را يكپارچه كنيم. توسعه زيرساخت‌هاي هوش مصنوعي هزينه‌بر است اما اين منابع را در كنار يكديگر گذاشتن به نفع كشور است. او با پيش كشيدن موضوع تحريم‌ها گفت: مي‌دانيم كه در تمام عرصه‌ها تحريم هستيم و البته شعارهايي نيز مي‌دهند اما در عمل مسير ديگري در پيش مي‌گيرند. نگاه ما اين است كه از طريق مذاكرات، نواقص را جبران كنيم. حتماً در دولت چهاردهم از فناوري استقبال مي‌كنيم و باور ما اين است كه فناوري به نفع كشور است.

 

ماموريت وزير ارتباطات به سازمان تنظيم مقررات

وزير ارتباطات در حياط دولت درباره پيامك‌هاي تبليغاتي گفت: پيامك‌ها و تماس‌هاي ناخواسته تبليغاتي مزاحمت‌هايي را براي مردم درست مي‌كند و باعث رنجش خاطر آنها شده است و از نگاه ما در وزارت ارتباطات، قابل قبول نيست و بدون مماشات با آن برخورد مي‌كنيم. به سازمان تنظيم مقررات به صورت ويژه ماموريت دادم كه موضوع را رصد كنند كه بر اساس گزارشي كه تهيه كرده‌اند، اقداماتي را براي مديريت در نظر گرفته‌اند. باتوجه به تاكيد رييس‌جمهوري مبني بر اولويت كسب رضايت مردم، اين موضوع را به صورت ويژه پيگيري مي‌كنيم و اين مزاحمت‌ها را به حداقل ممكن مي‌رسانيم.