براي پيگيري وضعيت فيلترينگ نيازي به لشكركشي خياباني نيست
فاطمه مهاجراني در نشست خبري خود با نمايندگان رسانهها، با اشاره به شهادت 5 تن در اقدام اخير متجاوزانه صهيونيستها، اظهار كرد: از قرارگاه پدافند تشكر ميكنيم كه غيورانه جنگيدند و بيدار بودند و در راه حفظ آرمانها و خاك كشورمان براي هميشه بيدار هستند.
فاطمه مهاجراني در نشست خبري خود با نمايندگان رسانهها، با اشاره به شهادت 5 تن در اقدام اخير متجاوزانه صهيونيستها، اظهار كرد: از قرارگاه پدافند تشكر ميكنيم كه غيورانه جنگيدند و بيدار بودند و در راه حفظ آرمانها و خاك كشورمان براي هميشه بيدار هستند.
وي افزود: انسجام ملي ما با اين اقدامات رژيم صهيونيستي بيشتر هم ميشود و آنان سخت در اشتباه هستند كه گمان ميكنند با اين اقدامات ميتوانند انسجام ملي ما را تحت تأثير قرار بدهند. اين دست اقدامات انسجام ملي ما را بيشتر ميكند.
سخنگوي دولت همچنين يادآور شد: ايران حاصل قوميتها و زبانهاي مختلف است و انتصاب فرماندار زن در كردستان و يك استاندار عرب در خوزستان براي اولينبار از جمله اقدامات اخير دولت است كه نشانهاي از وفاق در ايراني است كه تركيب قوميتهاي مختلف است.
مهاجراني ادامه داد: در زمينه پرداخت اضافهكاري پرستاران نيز بايد اشاره كنم كه اين امر با پيگيري دولت بهبود پيدا خواهد كرد و اقدامات لازم در حال انجام است. وي درباره لايحه بودجه نيز اظهار كرد: ما در سال اول برنامه هفتم هستيم؛ لذا قرار نيست همه اهداف در عرض يك سال رقم بخورد. بودجه دومرحلهاي داده ميشود، اول كليات بودجه، و در مرحله دوم عدد و رقمها. كه كليات آن تصويب شد و از نمايندگان تشكر ميكنيم. سخنگوي دولت افزود: اميد است حداكثر توان براي بودجه آموزش و پرورش گذاشته شود. ضمن اينكه رييسجمهور هر هفته در جلسات آموزش و پرورش حضور دارد.
مهاجراني با اشاره به موضوع اتباع در كشور، تصريح كرد: موضوع اتباع در همه دنيا به عنوان موضوع پذيرفته شده تلقي شده است و براي آن بايد سازوكاري در نظرگرفت. وي يادآور شد: وزارت كشور به عنوان متولي امور اتباع، برنامهاي براي شناسايي اتباع مجاز دارد كه افراد بسيار شريفي هستند و در بين آنان شاعر، محقق، مهندس و سرمايهگذار داريم و در عين حال افراد غيرمجاز هم داريم كه به مراتب نسبت آن از اتباع مجاز بيشتر است؛ لذا وزير كشور در پي مديريت اتباع و ديواركشي مرزي هستند و اين موضوع ديواركشي فقط به خاطر اتباع انجام نميشود بلكه يكي از دلايل آن، موضوع اتباع است.
مهاجراني درباره تبديل وضعيت نيروهاي انساني در دولت، اظهار كرد: اين موضوع مهمي است كه نياز به برنامهريزي راهبردي دارد و نيروهايي كه براي امور خاصي از طريق شركتهايي در يك سازمان جذب ميشوند براي انجام دادن وظيفه خاصي جذب ميشوند كه خود آن سازمان نميتواند انجام بدهد و در همه جهان هم معمول است.
سخنگوي دولت تصريح كرد: در كشور ما اين موضوع مقداري از مسير خود منحرف شد يعني قرار بود ما نيروهايي را براي امور خاص جذب كنيم اما آرام آرام همه آمدند و در امور دفتري و سازماني جذب شدند و از مسير اصلي دور شديم كه مربوط به چند دهه قبل تاكنون است.
وي يادآور شد: اين موضوع در حال حاضر با توجه به اينكه افرادي مدتهاست با اين روند كار ميكنند و در عين حال نمايندگان مجلس هم به دنبال حل اين مشكل هستند، در حال كار كارشناسي است. يعني نه ميتوان گفت همه جذب شوند و نه ميتوان گفت هيچكس جذب نشود. نميتوان صفر و صدي به موضوعات نگاه كرد بلكه نيازمند نگاه كارشناسي هستيم. مهاجراني تاكيد كرد: نكاتي كه مجمع تشخيص مصلحت نظام داشتند درباره بار مالي اين امر براي دولت است و دولت بايد بتواند عائله خود را هم در اين زمينه تأمين كند. سخنگوي دولت در پاسخ به پرسشي درباره وضعيت فيلترينگ و نيز برگزاري تجمعي در اين زمينه براي مخالفان رفع فيلتر و طرح اين موضوع كه آيا موافقان رفع فيلتر نيز امكان برگزاري تجمع خواهند داشت يا نه، تصريح كرد: اين صدا شنيده است. مراحل انجام آن در حال اقدام است. دولت به اندازه همه كساني ميخواهند براي [رفع] فيلترينگ راهپيمايي كنند، پيگير موضوع است و نيازي به راهپيمايي و به نوعي لشكركشيهاي خياباني نيست و ما پيگير مطالبات مردم هستيم.
وي با بيان اينكه ديپلماسي فعال وزارت خارجه همچنان ادامه دارد، اظهار كرد: اين ديپلماسي فعال موجب شده ارادهاي كه دشمن براي ضربه زدن دارد، به حداقل كاهش پيدا كند و ما همراهي بسياري از كشورها را در محكوم كردن اين تعرض آشكار شاهد بوديم، همه كشورهاي اروپايي و منطقه اقدام جسورانه و بيادبانه رژيم صهيونيستي را محكوم كردند.
مهاجراني با يادآوري حضور هفتگي رييسجمهوري در جلسات آموزش و پرورش هستيم، گفت: رييسجمهور براي رفع مسائل آموزش و پرورش تمام توان خود را بهكار گرفتهاند. رييسجمهور با كمك ساير نهادها براي ساخت مدارس برنامههايي را دنبال ميكند تا مشكل فضاي فيزيكي مدارس را حل كند.
سخنگوي دولت تاكيد كرد: تمام تلاش دولت و وزير آموزش و پرورش بر اين هست كه ان شاءالله بتواند آنچه را كه حق آموزش و پرورش است محقق كند و به سمت عدالت آموزشي گام برداريم.
وي با بيان اينكه در چند ماه اخير به دليل تحريمها و تاخير پروازها مساله [كمبود دارو] تا حدودي تشديد شد كه با همكاري وزير راه و وزير بهداشت موضوع تا حد زيادي مرتفع شده است، بيان كرد: در حال حاضر ۲ ميليون و صد هزار دوز واكسن آنفولانزا برند هلندي مجوز واردات گرفته و از اين تعداد حدود ۱ ميليون و ۸۰۰ هزار دوز وارد كشور شده است. ۲۵۰ هزار دوز واكسن خارجي هم براي تزريق به گروههاي پرخطر تحويل وزارت بهداشت شده است. مهاجراني افزود: خيلي وقتها كشورهاي غربي ميگويند تحريمهاي ما فقط نظامي است، مردم بدانند تحريمها فقط نظامي نيست، اين تحريمها بسياري از اوقات مواد اوليه دارويي را دچار مشكل ميكند.
سخنگوي تاكيد كرد: دولت در كوتاهمدت واردات واكسن و در بلندمدت تقويت بنيه دانشي كشور را در دستور كار دارد.
وي با قدرداني مجدد از قرارگاه پدافند كه قدرت خيلي خوبي از توان دفاعي كشور به نمايش گذاشت، تصريح كرد: در بودجه بايد به موضوعاتي مانند آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، مواد غذايي اوليه، واردات، دارو، واردات خودرو و صنايع توجه كرد.
مهاجراني يادآور شد: گاهي اوقات اين طور القا ميشود كه هر چقدر بيشتر پول به دست مردم بدهيم وضعيت بهتر ميشود، در حالي كه اين گونه نيست، وقتي پول صرف زيرساختها ميشود اثرات بهتري را شاهد هستيم بهخصوص زماني كه به صنايع توجه درستي داشته باشيم. وي تاكيد كرد: در بودجه همه اهتمام بر اين بوده كه نيازمنديهاي دفاعي كشور برطرف شود و توجه ويژهاي به اين موضوع شده است، از اينرو افزايش قابل توجه بالغ بر ۲۰۰ درصدي را در بودجه نظامي كشور شاهد بوديم.
سخنگوي دولت در پاسخ به پرسشي درباره موضع ايران در زمينه انتخابات امريكا گفت: موضوع اين انتخابات به مردم امريكا مربوط است و براي ما هيچ فرقي نميكند كدام يك از اين دو كانديدا در ايالات متحده راي بياورند. اميدواريم هر كدام از اين دو كانديدا كه راي آوردند و مورد پذيرش مردم امريكا قرار گرفتند سياستهاي قبلي را اصلاح كنند، به حاكميت ملي ساير كشورها احترام بگذارند و از اقدامات تنشآفريني كه طي اين سالها شاهد آن بوديم پرهيز كنند، اين موضوع به نفع مردم آنهاست.