از تخطي دانشگاه تهران تا انحراف از بودجه شركت كنترل ترافيك
در صحن علني شوراي شهر مطرح شد

از تخطي دانشگاه تهران تا انحراف از بودجه شركت كنترل ترافيك

۱۴۰۳/۰۸/۰۷ - ۰۰:۲۰:۵۳
|
کد خبر: ۳۲۴۱۴۲

در جلسه ديروز (6 آبان ماه) شوراي شهر تهران، گزارش حسابرسي شهرداري منطقه ۷ براي سال مالي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، گزارش حسابرسي شركت نوسازي عباس‌آباد و همچنين شركت خاكريز آب براي سال مالي 1402 و گزارش حسابرس براي شركت كنترل ترافيك تهران در سال گذشته روي ميز قرار گرفت و با اكثريت آرا تصويب شد.

در جلسه ديروز (6 آبان ماه) شوراي شهر تهران، گزارش حسابرسي شهرداري منطقه ۷ براي سال مالي ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، گزارش حسابرسي شركت نوسازي عباس‌آباد و همچنين شركت خاكريز آب براي سال مالي 1402 و گزارش حسابرس براي شركت كنترل ترافيك تهران در سال گذشته روي ميز قرار گرفت و با اكثريت آرا تصويب شد.

اعضاي شوراي شهر تهران درحالي گزارش حسابرس رسمي شورا را درباره حسابرسي شهرداري منطقه ۷ براي سال مالي و ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱را تصويب كردند كه انتقادهاي زيادي از سوي اعضا نسبت به حساب‌هاي مسدودي با موجودي‌هاي بالا در مناطق و سازمان‌هاي زيرنظر شهرداري تهران وارد شد.

همچنين گزارش حسابرسي شركت نوسازي عباس‌آباد و خاكريزآب هم مورد بحث و بررسي قرار گرفت و شورا خواستار رفع ابهام‌ها درباره گزارش‌هاي اين دو شركت شد.

موضوع ديگري كه در جلسه روز گذشته مورد بحث قرار گرفت، ساخت و ساز سه برج ۲۵ طبقه در مجاورت ايستگاه هواشناسي بدون مجوز شهرداري تهران بود كه اعضاي شورا نسبت به اين موضوع انتقاداتي را وارد كردند و خواستار تمكين دانشگاه تهران از شهرداري تهران شدند.

در اين جلسه ناصر اماني، عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر با بيان اينكه حساب‌هاي مسدودي با موجودي‌هاي بالا در مناطق و سازمان‌ها زياد است، افزود: اين در حالي است كه خزانه واحد در شهرداري تهران داريم و بايد معاونت مالي فكري به اين موضوع كند.

به گزارش ايسنا، اماني با بيان اينكه قبلا حسابرسي داخلي در شهرداري داشتيم كه به صورت متمركز به سازمان‌ها و شركت‌ها كمك مي‌كرد، گفت: بايد مسائل مالي و املاك شهرداري تهران مورد بازنگري قرار گيرد، چرا كه ما اداره كل حسابرسي داشتيم اما در اين ادغام‌هاي مختلف اين مهم نيز مغفول مانده است.

ميثم مظفر، رييس كميته بودجه شوراي شهر تهران هم با بيان اينكه شهرداري منطقه ۷ نبايد به سرفصل سپرده‌هاي حفظ وجوه اماني پيمانكاران دخالت كند، افزود: همچنين بايد وضعيت پرونده‌هاي حقوقي و لزوم تعيين‌تكليف پرونده‌هاي مالياتي و طراحي سيستم‌هاي كنترلي داخلي را نيز در دستور كار قرار دهند.

 

دانشگاه تهران به قوانين تمكين كند

در ادامه جلسه شوراي شهر، بحث ساخت و ساز سه برج ۲۵ طبقه در مجاورت ايستگاه هواشناسي بدون مجوز شهرداري تهران مطرح و اعضا نسبت به عملكرد دانشگاه تهران انتقاد كردند.

عضو كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي با اشاره به نامه‌اي كه در مهرماه خطاب به رييس شوراي شهر تهران نوشته است، گفت: با توجه به شكايت مديركل هواشناسي تهران در خصوص آغاز عمليات ساخت ۳ برج بلند مرتبه ۲۵ طبقه در مجاورت ايستگاه هواشناسي در خيابان كارگرشمالي كه منجر به اختلال دستگاه‌هاي پايش و پيشي‌بيني هوا مي‌شود، اعتراض كردم و خواستار توقف ساخت وساز شدم.

اماني افزود: از آقاي چمران خواستم با توجه به اين نامه مراتب را از شهرداري تهران جويا شوند كه آقاي چمران نيز با فاصله كمي پاسخي به نامه من زدند و مراتب به شهرداري منعكس شد و بنا شد كه شهرداري هم‌گزارشي در اين خصوص ارايه دهد و پس از دو روز معاون شهرسازي شهرداري تهران در مصاحبه‌اي اعلام كرد كه ساخت اين برج‌ها فاقد مجوز از شهرداري تهران است.

عضو شوراي شهر تهران بيان كرد: سوال دارم كه چگونه در خيابان حساس كارگر شمالي از مرداد ماه تا الان در حال ساخت بودند و وقتي رسانه‌اي شد مي‌گويند اين ساختمان مجوز نداشت؟ حالا در منطقه ۱۵ شهروندي يك ساخت‌وساز كوچكي داشته باشد به فاصله يك ساعت ماموران شهرداري سر مي‌رسند.

اماني ادامه داد: البته اين برخورد درست است اما بايد در همه مناطق باشد نه اينكه ماه‌ها گودبرداري صورت گيرد آنهم كنار ايستگاه آتش‌نشاني بعد بگوييد خبر نداريد؟ چرا اين اتفاقات رخ مي‌دهد؟

رييس شوراي شهر تهران هم در واكنش به تذكر اماني با تأييد بر اينكه حتي شهرداري تهران هم بايد براي ساخت ‌و سازهايش مجوز بگيرد، گفت: دانشگاه تهران مرجع علم و قانون است و بايد به قوانين تمكين كند و همان موقع با شهردار منطقه مطرح كردم و گفت كه جلوي كار گرفته شده چون مجوز ندارد؛ اما ارتباطي به هواشناسي ندارد و از دانشگاه نيز با من تماس گرفتند كه ساخت‌وساز ارتباطي با هواشناسي ندارد و دستگاه‌هايشان قديمي است.

مهدي چمران، افزود: متاسفانه ساخت‌وسازهاي ديگري همچون بيمارستان غيرمجاز داشته و بايد با وزير علوم و رييس دانشگاه تهران موضوعات را مطرح كنيم.

 

وام۴۰۰ ميلياردي شركت خاك ريز آب از بانك شهر براي شهرداري

در ادامه جلسه شوراي شهر سيدمحمدحسين حجازي، مديرعامل شركت نوسازي عباس‌آباد با حضور در صحن شوراي شهر تهران در توضيح ايرادات حسابرس گفت: تسويه مطالبات سنواتي است و بايد اداره حقوقي تهاتر كنند و سال‌هاي زيادي گذشته و ارقام پايين است

پس از آن احمد صادقي، عضو شوراي شهر گفت: سازمان نوسازي عباس‌آباد موظف است كه با تشكيل كارگروه مشتركي براي حل تكاليف اقدام كند و گزارش آن را به شوراي شهر تهران ارايه كرد.

صادقي ادامه داد: بر اين اساس شركت موظف است اسناد مالكيت را تعيين تكليف كند و نحوه و چگونگي مطالبات سنوات قبل را هم بايد مشخص كند و همچنين شركت موظف به مصوبات مجمع است و همچنين بايد زيرساخت‌هاي مبارزه با پولشويي را فراهم كند.

در ادامه اعضاي شوراي شهر، بررسي گزارش حسابرس رسمي شوراي اسلامي شهر تهران درخصوص حسابرسي شركت خاكريز آب، براي سال مالي۱۴۰۲ را در دستور كار خود قرار دادند و اماني با قرائت بندهاي تكليفي، گفت: ۴۰۰ ميليارد تومان شركت خاك ريز آب از بانك شهر قرض گرفته بعد يكجا به حساب شهرداري تهران واريز كرده و انگار اساسا اين وام را براي شهرداري تهران گرفته است. اماني افزود: بايد موضوع را روشن كند و همچنين درباره طلب ارزي يك شركت در لندن و در مورد وضعيت مالي كه مشمول قانون تجارت شده است، توضيح دهند.

پس از آن مديرعامل شركت خاكريز آب با تاكيد بر اينكه ۴۰۰ ميليارد تومان در سال ۹۶ وام اخذ شده و به نفع شهرداري تهران بوده است، بيان كرد: حتي مكاتبه‌اي كرده كه معاونت مالي اقساط وام را مي‌پردازد، در مورد كمك از بانك‌ لندن نيز بايد بگويم كه اين مساله كمك بانك جهاني در مورد كمك‌هاي سيلابي است كه در حال حاضر طبق بند حسابرسي حدود ۸۳ هزار دلار در حساب‌هايمان داريم.

 

انحراف از بودجه ۱۲۷۵ ميليارد ريالي

اماني بعد از استماع گزارش حسابرسي براي شركت كنترل ترافيك تهران در سال ۱۴۰۲ اظهار كرد: ۱۲۷۵ ميليارد ريال انحراف نسبت به بودجه مصوب اتفاق افتاده كه نياز به توضيح نماينده شركت داريم. نكته ديگر درباره اساسنامه شركت است كه برخي وظايف در آن پيش بيني نشده است.

همچنين سيد جعفر تشكري هاشمي، رييس كميسيون حمل و نقل شورا هم گفت: اين شركت مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است و با توجه به اينكه اين شركت چندين برابر از سرمايه‌اش عقب است، بايد هر چه سريعتر در خارج شدن از ماده ۱۴۱ اقدام كنند.

تشكر هاشمي ادامه داد: همچنين حقوق و دستمزد شركت سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ كاهش پيدا كرده است و اين در حالي است كه فقط ۵ درصد كاهش نيرو داشتند نكته ديگر علت عقب ماندگي در پيشرفت فيزيكي است و همچنين بايد درباره مساله ساختمان لاله كه به موسسه رايان شهر واگذار شده توضيح داده شود. حميد برادران، مديرعامل شركت كنترل ترافيك تهران هم با حضور در صحن شوراي شهر تهران در پاسخ به تذكرات اعضاي شوراي شهر بيان كرد: جابه‌جايي‌هايي در خصوص بودجه‌ها شكل گرفت و اين باعث انحراف شد. برادران اظهار كرد: اين مساله به دليل نگهداشت دوربين‌هاي سطح شهري و جاده‌اي بوده است و قرار بود بازنگري در بودجه داشته باشيم، امسال اقدامات لازم درباره بازنگري بودجه را انجام داديم. ساختمان لاله هم تحت مالكيت و در اختيار شركت كنترل ترافيك تهران است.

او ادامه داد: در حال تعويض ۶۰۰ سامانه دوربيني هستيم اما در اين بازار نياز به نقدينگي و كمك‌هاي مالي‌ داريم.

مديرعامل شركت كنترل ترافيك تهران افزود: اين شركت فقط ۱۲۰ ميليارد دريافت كرده است و اين مساله روي فرآيند كاري موثر بوده است، در سال ۱۴۰۳ كار انجام شده منطبق با قراردادها خواهد بود، بخشي از حقوق پرسنل احتمالا در گزارش حسابرسي مورد دقت قرار نگرفته است. حتما حقوق بيشتري نسبت به عدد گزارش پرداخت كرده‌ايم.