گازگرفتگي را جدي بگيريم
همزمان با سردشدن هوا در اكثر مناطق كشور استفاده از وسايل گرمايشي بيشتر شده و دراينبين برخي بدون توجه به رعايت موارد ايمني دچار حادثه ميشوند اما ميتوان با رعايت مواردي از بروز حادثه تلخ جلوگيري كرد.
همزمان با سردشدن هوا در اكثر مناطق كشور استفاده از وسايل گرمايشي بيشتر شده و دراينبين برخي بدون توجه به رعايت موارد ايمني دچار حادثه ميشوند اما ميتوان با رعايت مواردي از بروز حادثه تلخ جلوگيري كرد.
به گزارش ايرنا، هرساله با سردشدن دماي هوا استفاده از وسايل گرمايشي هم شدت ميگيرد و دراينبين برخي از شهروندان با كمدقتي از وسايلي استفاده ميكنند كه خود و خانواده را دچار حوادث تلخ ميكنند. در ايام سرد سال همواره خبرهاي حوادث ناشي از عدم استفاده درست از وسايل گرمايشي سر تيتر بيشتر رسانههاي خبري كشورمان قرار ميگيرد و باآنكه هر ساله متوليان امر نسبت به موارد خطرناك هشدارهاي لازم را ميدهند باز شاهد حوادث اينچنيني هستيم.
آمارهاي رسمي و غيررسمي هرساله از كشتهشدن تعدادي از هموطنانمان ناشي از بهكار گرفتن صحيح وسايل گرمايشي دارد.
برايناساس امسال هم همانند سالهاي گذشته شركت ملي گاز ايران نسبت به رعايت موارد ايمني براي درامانماندن هموطنان از خطرات ناشي از عدم بهكارگيري صحيح وسايل سرمايشي هشدار داده است. اين شركت ضمن تأكيد بر مديريت مصرف گاز در فصل سرد رعايت نكات ايمني را هم ضروري عنوان كرده است. در همين باره شركت ملي گاز بر لزوم استفاده از لوازم گازسوز استاندارد و اهميت درجه تعيينشده در برچسب انرژي نصبشده روي اين لوازم تأكيد و اعلام داشته است كه مشتركان بايد از تبديل وسايل نفتسوز به گازسوز بپرهيزند و از نيروهاي متخصص براي نصب وسايل گازسوز بهره ببرند.
سيد حسن موسوي استفاده از بخاريهاي استاندارد براي گرمكردن منازل و محل كار را مورد تأكيد قرارداد و گفت: اطمينان از سلامت كاركرد و استاندارد بودن دودكش و دقت در نصب اتصالات لوازم گازسوز، از راههاي پيشگيري از خطر نشت گاز است. رييس روابطعمومي شركت ملي گاز ايران ادامه داد: مشتركان بايد هنگام نصب وسايل گازسوز بهويژه بخاري گازي از بازبودن مسير دودكش و نصب كلاهك H در پشتبام مطمئن شوند، همچنين دقت كافي براي پيشبيني تبادل هوا و جريان اكسيژن كافي متناسب با نياز دستگاهها و سامانههاي گرمايشي نصبشده در محيطهاي مسكوني داشته باشند تا از ايجاد هرگونه حادثه مانند مسموميت با گاز CO، خفگي، انفجار و آتشسوزي جلوگيري شود. وي با تأكيد بر استفاده نكردن از بخاريهاي بدون دودكش در محيطهاي مسكوني بسته، خاطرنشان كرد: آبي نبودن شعله بخاري، رطوبت زياد اتاق و نامطبوع بودن فضاي منزل نشانه خطر است و بايد در اينگونه مواقع ارتفاع دودكش و مسير آن را كنترل كرد، از افراد مطلع و كارشناس يا تماس با ۱۹۴ در اين باره درخواست راهنمايي و كمك شود. وي گفت: سرويس كردن كامل مجموعه سامانههاي گرمايشي مجتمعهاي مسكوني به ويژه رسوبزدايي كورهها و اطمينان از سلامت مشعلها پيش از آغاز فصل سرد، استفاده از بستهاي فلزي و شيلنگ استاندارد و لولههاي فلزي در نصب بخاري و لوازم گازسوز، جلوگيري از نصب دودكشهاي آكاردئوني و استفادهنكردن از يك شير گاز براي چند وسيله گازسوز از ديگر نكاتي است كه بايد به آن توجه شود. رييس روابطعمومي شركت ملي گاز ايران با بيان اينكه هر سال با آغاز فصل سرد بر اثر بياحتياطي و رعايتنكردن اصول ايمني در استفاده از وسايل گرمايشي بهويژه بخاري و آبگرمكن، تعدادي از هموطنان جان خود را به دليل مسموميت با گاز منوكسيد كربن (مرگ خاموش) از دست ميدهند، ابراز اميدواري كرد: مشتركان گاز با رعايت كامل اصول ايمني در استفاده از وسايل گازسوز، زمستان آرام و بدون حادثهاي پشت سر گذارند. سال گذشته سازمان پزشكي قانوني كشور اعلام كرد: در نيمه نخست سال ۱۴۰۲ آمار تلفات مسموميت با گاز منوكسيدكربن در كشور رشد ۲۲.۳ درصدي ثبت كرد و از ۲۲۴ فوتي در نيمه نخست سال گذشته به ۲۷۴ فوتي در در مدت مشابه امسال رسيد. در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۷۴ نفر بر اثر مسموميت با گاز منوكسيدكربن در كشور جان خود را از دست دادند كه از اين تعداد ۱۹۲ نفر مرد و ۸۲ نفر زن بودند. افزايش ۲۲.۳ درصدي تلفات گازگرفتگي در نيمه نخست سال ۱۴۰۲ در حالي است كه عمده مرگهاي ناشي از مسموميت با گاز منوكسيد كربن در نيمه دوم سال و عمدتا از ماه آذر به بعد كه در اغلب نقاط كشور شاهد سردتر شدن هوا و به تبع آن استفاده از وسايل گرمايشي هستيم، رخ ميدهد.آنچنان كه بر اساس آمارهاي سال گذشته از كل تلفات مسموميت با گاز كه برابر با ۹۱۳ نفر ثبت شده است، ۵۶۳ نفر تنها در چهار ماه پاياني سال جان باختهاند كه حدود ۶۱.۷ درصد از تلفات يكسال را در بر ميگيرد.