تزريق ۴۶۰ همت سرمايه براي توسعه طرحهاي زيربنايي آب و فاضلاب
سرپرست دفتر تجهيز منابع مالي شركت آب و فاضلاب كشور درباره روشهاي مختلف تامين مالي طرحها و پروژهها، گفت: اجراي اين روشها توانسته است حجم سرمايهگذاري به ميزان بيش از ۴۶۰ هزار ميليارد تومان را به پيكره تاسيسات آب و فاضلاب كشور تزريق كند.
سرپرست دفتر تجهيز منابع مالي شركت آب و فاضلاب كشور درباره روشهاي مختلف تامين مالي طرحها و پروژهها، گفت: اجراي اين روشها توانسته است حجم سرمايهگذاري به ميزان بيش از ۴۶۰ هزار ميليارد تومان را به پيكره تاسيسات آب و فاضلاب كشور تزريق كند.
به گزارش ايرنا از وزارت نيرو، «سيد محمد تفضلي» افزود: در صنعت آب و فاضلاب پروژههاي متعددي به روشهاي مختلف مانند بيع متقابل، R.O.T، B.O.T، B.O.O تامين مالي و اجرا شدهاند. وي درباره فرصتها و چالشهاي اقتصاد پساب، ادامه داد: باتوجهبه برنامهريزيهاي كلان انجام شده در راستاي استفاده از توانبخش خصوصي و سياستهاي تدوين شده در وزارت نيرو، شركت مادرتخصصي مهندسي آب و فاضلاب كشور در جهت تحقق و اقدام عملي موارد، مشاركتبخش خصوصي را در اجراي طرحهاي زيربنايي آب و فاضلاب به عنوان يك اصل در نظر قرار داده و در حال حاضر استفاده از ظرفيتهاي بخش خصوصي را نهتنها يك راهحل بلكه تبديل به يك فرصت كرده است تا بتوان از توان اقتصادي، مديريتي و اجرايي اين بخش استفاده كرد. سرپرست دفتر تجهيز منابع مالي شركت آب و فاضلاب كشور با بيان اينكه عملكرد صنعت آب و فاضلاب در سالهاي اخير بيانگر گسترش روبهرشد اجرا و بهرهبرداري از طرحهاي آب و فاضلاب است، خاطرنشانكرد: براي تامين منابع مالي، پس از حصول تجارب موفق در زمينه روشهاي تجهيز منابع مالي و اخذ وامهاي متعدد از بانكهاي توسعهاي از جمله بانك جهاني، بانك توسعه اسلامي و بانك تجارت و توسعه اكو، همچنين استفاده از انواع فاينانس، توسعه مشاركتبخش خصوصي در دستور كار قرار گرفته است. تفضلي گفت: اين امر ضمن ايجاد اشتغال، كاهش اثرات سوء زيستمحيطي و افزايش بهرهوري، استفاده موثر از داراييهاي ايجاد شده را به دنبال داشته است.
اين مقام مسوول آبفاي كشور ادامه داد: در سالهاي گذشته اين اقدامها توانسته با استفاده از روشهاي نوين تجهيز منابع و توسعه مشاركت، حجم سرمايهگذاري به ميزان بيش از ۴۶۰ هزار ميليارد تومان را به پيكره تاسيسات آب و فاضلاب كشور تزريق كند. وي افزود: دستيابي به اين هدف جز با حمايت، تلاش و همت دستاندركاران اعم از مجلس شوراي اسلامي، سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، وزارت نيرو، شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور، شركتهاي تابعه و همچنين همكاري و مساعي سرمايهگذاران بخش خصوصي ميسر نبوده است. تفضلي اضافهكرد: در سالهاي اخير، روند واگذاري در بخش آب و فاضلاب كشور مبتني بر استفاده از ظرفيت پساب و بهره جستن از ظرفيت بخش خصوص در اجراي طرحهاي فاضلاب در برخي شهرهاي كشور و بدون اتكا به منابع عمراني بوده است تا ضمن ارتقای وضعيت زيستمحيطي شهرهاي ذينفع، گام بزرگي در جهت اجراي پروژههاي فاضلاب و جايگزيني منابع آب شرب با پساب در صنعت برداشته شود. سرپرست دفتر تجهيز منابع مالي شركت آب و فاضلاب كشور خاطرنشان كرد: در اين راستا، بخشي از اين طرحها در قالب قراردادهاي بيع متقابل و واگذاري پساب با حجم سرمايهگذاري بالغ بر ۱۴۰ هزار ميليارد تومان منعقد شده است كه ادامه اين روند ميتواند بخش بزرگي از مشكلات حوزه تأمين مالي را مرتفع كند.