چين خواستار نفت ايران ميماند؟!
بلومبرگ در گزارشي تاييد نشده نوشت: فروشندگان ايراني قصد دارند نفت خود را با قيمت بالاتري به پالايشگاههاي مستقل چين كه اصليترين خريداران نفت ايران هستند، بفروشند.
بلومبرگ در گزارشي تاييد نشده نوشت: فروشندگان ايراني قصد دارند نفت خود را با قيمت بالاتري به پالايشگاههاي مستقل چين كه اصليترين خريداران نفت ايران هستند، بفروشند.
به گزارش خبرنگار «تعادل»، ايران نفت خود را با تخفيف كمتري نسبت به نفت خام برنت در اختيار خريداران چيني قرار ميدهد. فروشندگان ايراني قصد دارند نفت خود را با قيمت بالاتري به پالايشگاههاي مستقل چين بفروشند.
پالايشگاههاي خصوصي چين اصليترين خريداران نفت تحريم شده ايران هستند و دو طرف يك رابطه تجاري قابل قبول در اين زمينه دارند. ايران نفت خام خود را كه به خاطر تحريمها به سختي خريداراني در دنيا دارد، به اين پالايشگاهها ميفروشد.
چين همچنان پس از اعمال تحريمهاي دوباره بر نفت ايران در 2018 خريدار نفت اين كشور باقي مانده و اعلام كرده از تحريمهاي يك جانبه امريكا حمايت نميكند.
اما طبق گفته منابع بلومبرگ، اخيراً اختلافاتي بين فروشندگان ايراني و خريداران چيني به وجود آمده، چون ايران قصد دارد يك دلار در هر بشكه بر قيمت نفت خام خود بيفزايد.
ايران در آخرين قراردادهاي تجاري خود نفت خام سبك را 3 دلار و 50 سنت پايينتر از شاخص نفت برنت و نفت سنگين را حدود 7 دلار و 50 سنت كمتر از شاخص برنت ارايه داده است.
در همين زمينه، محمد رضايي، كارشناس حوزه انرژي، در گفتوگو با خبرنگار «تعادل» اظهار كرد: ايران و چين در اوايل سال جاري ميلادي هم بر سر قيمت نفت اختلاف داشتند. پالايشگاههاي مستقل چين خريد نفت خام ايران را در ماه فوريه به تعويق انداختند چون ايران خواستار قيمت بالاتر و همچنين پرداخت قبل از بارگيري محمولهها شده بود.
وي تصريح كرد: در ماههاي اخير، ايران در تلاش است قيمت نفت صادراتي خود به چين را افزايش دهد. بر اساس گزارشها، ايران تخفيفهايي كه به خريداران چيني ارايه ميكرده را كاهش داده و به دنبال فروش نفت با قيمتهاي بالاتري است. اين تصميم ناشي از عوامل متعددي است، از جمله افزايش تنشهاي منطقهاي و شرايط بازار جهاني نفت. در گذشته، ايران نفت خود را با تخفيف حدود ۱۰ دلار در هر بشكه به چين ميفروخت، اما اين تخفيف اكنون به ۵ تا ۶ دلار كاهش يافته است. برخي منابع ميگويند كه اين تخفيفها ممكن است باز هم كمتر شود و اين موضوع باعث بروز اختلافاتي بين فروشندگان ايراني و پالايشگاههاي چيني شده است.
وي عنوان كرد: پالايشگاههاي مستقل چين كه از اصليترين خريداران نفت ايران هستند، در مذاكرات خود با ايران براي خريد نفت با قيمتهاي جديد با چالشهايي مواجه شدهاند، چرا كه ايران سختگيري بيشتري نسبت به تخفيفها نشان ميدهد. اين تغييرات بخشي از تلاشهاي ايران براي بهبود درآمد نفتي خود در شرايط تحريمهاي امريكا است.
وي بيان كرد: در نتيجه، تنشهايي بين خريداران چيني و ايران به وجود آمده و مذاكرات قيمتگذاري دشوارتر شده است. كشور با اين اقدامات به دنبال حداكثر بهرهوري از فروش نفت در شرايطي است كه تحت فشار تحريمهاي شديد اقتصادي قرار دارد و چين يكي از معدود خريداران بزرگ باقيمانده براي نفت ايران است.