پيشبيني ناترازي ۲۵ هزار مگاواتي در سال آينده
رييس پژوهشگاه نيرو گفت: در سال گذشته معادل ۹۶ ميليارد دلار فرصت انرژي كشور را از دست داديم و نياز است سرمايهگذاري جدي در اين باره انجام شود تا منابع را به جاي سوزاندن، وارد چرخه اقتصادي كنيم.
رييس پژوهشگاه نيرو گفت: در سال گذشته معادل ۹۶ ميليارد دلار فرصت انرژي كشور را از دست داديم و نياز است سرمايهگذاري جدي در اين باره انجام شود تا منابع را به جاي سوزاندن، وارد چرخه اقتصادي كنيم.
به گزارش ايسنا، مجيد عميدپور در كنفرانس بينالمللي تهويه مطبوع و تاسيسات حرارتي با بيان اينكه اكنون دچار چالشهاي شديدي در حوزههاي مختلف انرژي هستيم، اظهار كرد: اكنون در حوزه برق، گاز و فرآورده دچار چالشهايي هستيم كه اصلاح آنها بسيار سخت است و درواقع ميتوان گفت فرصتهاي بزرگ كشور را تبديل به تهديد كرديم.
وي با بيان اينكه بايد اقداماتي انجام شود كه چالشها را كاهش دهيم و كشور را از شرايط نامطلوب خارج كنيم، گفت: در حال حاضر لازم است در تصميمات در برنامه و بودجه و شوراي عالي انرژي نسبت به سرمايهگذاري و مدلهاي مختلف آن توجه شود. رييس پژوهشگاه نيرو با بيان اينكه در بخشهاي مختلف انرژي دچار ناترازي جدي هستيم، اظهار كرد: تابستان دچار چالش برق بوديم و بهزودي در حوزه تامين گاز دچار مشكل خواهيم شد. وي با تاكيد بر اينكه مشكل اين است كه دايما در حوزه يوتيليتي سرمايهگذاري ميكنيم، بدون اينكه به توسعه كشور توجه شود، گفت: امروز تبعات اين عدم توجه را تجربه ميكنيم، بنابراين لازم است به اين مشكلات توجه كنيم و تصميماتي نگيريم كه مردم دچار مشكل شوند.
رييس پژوهشگاه نيرو با بيان اينكه نياز است با يك عقبگرد به موضوع انرژي توجه و دقت بيشتري انجام شود، اظهار كرد: اقتصاد حوزه انرژي مورد توجه قرار نگرفته و اين مهم سبب بروز چالشهاي جدي فعلي شده است، اكنون اصلاح آن كشور را با چالشهاي جدي روبهرو ميكند و البته چارهاي هم نيست.
عميدپور با تاكيد بر اينكه فرصتهاي كشور را به تهديد تبديل كردهايم و همه كارشناسان بر اين موضوع اذعان دارند، بنابر اين نياز است سياستگذاران اقداماتي را انجام دهند، گفت: انتظار ميرود بخش خصوصي پاي كار باشد و سرمايهگذاري كند؛ ما در وزارت نيرو مدلهاي مختلف تامين مالي براي اين موضوع طراحي كردهايم. وي با بيان اينكه هر محصولي كه بخش خصوصي طراحي كرده و كاهش مصرف برق حتي به ميزان ۲ درصد داشته باشد، باري از دوش بخش انرژي كشور برخواهد داشت و مورد حمايت خواهد بود، تاكيد كرد: نبايد اجازه دهيم گردش مالي بخش انرژي هدر برود، بلكه بايد در كسب و كارهاي اين بخش به چرخش درآيد.
رييس پژوهشگاه نيرو با بيان اينكه امسال ناترازي برق به ۱۹ هزار مگاوات رسيد و پيشبيني ميشود، سال آينده اين عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد، گفت: نتوانستيم از عهده متناسبسازي توليد و مصرف برآييم و يكي از كارها در اين زمينه مديريت مصرف است كه بايد جدي گرفته شود. بايد منابع انرژي كشور در بين فعالان بخش خصوصي به حركت درآيد. جهان اكنون به سمت گذر از دوران انرژي حركت كرده، ما هم بايد با توسعه انرژيهاي تجديدپذير و برقيسازي در اين زمينه گامبرداريم. عميدپور با بيان اينكه بهدنبال حمايت از فعالان حوزه انرژي كشور هستيم و به همين منظور پارك علم و فناوري نيرو راهاندازي شده است، اظهار كرد: تلاش ميشود همه شركتهاي دانشبنيان در پارك مورد حمايت قرار گيرند، صندوق نيرو نيز به زودي با اختصاص منابع تقويت شده و در خدمت شركتها خواهد بود.
وي با بيان اينكه وظيفه بازارسازي براي شركتها را داريم و حوزه مديريت مصرف مورد توجه جدي قرار گرفته است، تصريح كرد: در شرايط فعلي راهاندازي سازمان حكمراني انرژي در كشور اهميت ويژهاي دارد، توليدكننده برق و گاز نميتوانند سياستگذار باشند و نياز به سازمان مجزا است. بايد تغيير در ساختار انرژي كشور رقم بخورد و لازم است ريلگذاري درستي انجام و بخش خصوصي وارد عمل شود.