اقدام حقوقي در زمينه انفجار پيجرها و حمله به كنسولگري ايران
معاون حقوقي رييسجمهوري از تلاشهاي اين معاونت براي تهيه مقدمات انجام اقدامات حقوقي پس از حمله صهيونيستها به كنسولگري ايران در سوريه و انفجار پيجرها خبر داد.
معاون حقوقي رييسجمهوري از تلاشهاي اين معاونت براي تهيه مقدمات انجام اقدامات حقوقي پس از حمله صهيونيستها به كنسولگري ايران در سوريه و انفجار پيجرها خبر داد. حجتالاسلام والمسلمين مجيد انصاري در گفتوگويي تلويزيوني درباره نماز جمعه رهبري انقلاب و حضور پرشمار مردم در اين مراسم، اظهار كرد: من نماز جمعه ۱۳ مهر ماه را بسيار پرشكوهتر از نمازهاي عيد فطر ديدم؛ شكوه و عظمت مردم را ديدم، همه آمده بودند و آن روز براي تهران و ايران روز غرور بود. در چهره مردم و سيماي مردم حس غرور ملي و حماسي توام با شكوه ملي را ميديديم. وي با اشاره به سخنان رهبري انقلاب در خطبههاي نماز جمعه، ادامه داد: اين سخنان دقيق و كارشناسانه از اهداف صهيونيستها و شكستهايشان پرده برداشت و در عين حال چرايي حمايت ما از مقاومت و مردم لبنان و فلسطين به لحاظ مباني شرعي و اخلاقي و حقوقي را تبيين كرد. اين سخنان براي دوستان ما در جهان اسلام پيامي خيلي شفاف و قاطع داشت و آثار سياسي و اقتصادي اين نماز و اين سخنان به ويژه خطبه دوم كه به زبان عربي ايراد شد، بسيار پردامنه است و در كانون تحليل تحليلگران قرار خواهد گرفت. انصاري در پاسخ به اين پرسش كه آيا وعده صادق ۲ مبتني بر حقوق بينالملل انجام شد، تاكيد كرد: اين عمليات مانند اقدامات قبليمان هم مبتني بر حقوق بينالملل بود. عمليات وعده صادق ۱ به دليل حمله اسراييل به كنسولگري در سوريه بود كه خاك ايران محسوب ميشود و ما حق دفاع از خاك سرزمينمان را داشتيم. اينبار هم با توجه به ترور اسماعيل هنيه در خاك ايران و در حالي كه او مهمان ما محسوب ميشد، عمليات وعده صادق ۲ انجام شد. معاون حقوقي رييسجمهوري يادآور شد: در ابتدا ما براي كمك به آتشبس در غزه صبر كرديم اما اسراييل تصور كرد ايران ناتوان است و مجددا دست به جنايت بعدي زد و صراحتا موازين حقوق بينالملل را نقض كرد و معلوم شد اين وحشيها منطق حقوق بشر و قانون را متوجه نميشوند و بايد با قانون خودشان با آنان صحبت كرد. وي با انتقاد از بيعملي سازمان ملل در مقابله با جنايات صهيونيستها، تصريح كرد: ما با اذعان به بيعملي سازمان ملل و ناتواني آن و حق وتو كه با عدالت سازگار نيست، هرگز نبايد از اقدامات حقوقي صرف نظر كنيم؛ خوب است اقدامات حقوقي با هماهنگي ساير كشورها و همافزايي آنان هم همراه شود. بايد عليه جنايات اسراييل به دادگاه بينالمللي لاهه شكايتي تنظيم شود. اين اقدامات بيتاثير نيست و دستكم در افكار عمومي جهان موثر است.
دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز با بيان اينكه «اسراييل به هيچ يك از ضوابط كنوانسيونهاي بينالمللي عمل نميكند»، اظهار كرد: ما در معاونت حقوقي رياستجمهوري مقدمات اقدامات حقوقي را پس از حمله به سفارتخانه و بعد از اقدامات در انفجار پيجرها انجام دادهايم. راه مقابله با اسراييل همان است كه با زبان خودش با او صحبت كنيم كه در اين صورت بعيد ميدانم خيالهاي واهي خود را دنبال كند. اسراييل كه از نيل تا فرات را تصور ميكرد اكنون به هفتاد سال قبل برگشته و مردم منطقه در حال مقابله با او هستند. او هم به دنبال تامين امنيت خودش است. معاون حقوقي رييسجمهوري درباره موازين حقوقي دفاع از ملت لبنان و فلسطين، گفت: واقعيت اين است رژيم صهيونيستي از بدو تاسيس تا الان بر مبناي نقض اصول اخلاقي و حقوق بينالملل رفتار كرده، زمين غصب كرده، نسلكشي كرده و اهالي يك سرزمين را بيرون رانده و آواره كرده است. انصاري درباره ادله حقوقي كمك مردم لبنان به فلسطين در ايران، يادآور شد: دفاع از مظلوم و حقوق ساير مسلمانان در اصل ۱۵۲ و ۱۵۴ قانون اساسي تصريح شده است؛ ضمن اينكه از منظر شرعي و ديني هم ما اين وظيفه را براي خود قائل هستيم. از منظر ملي هم ملت ايران ملتي متمدن و طرفدار مظلوم در طول تاريخ است. البته گاهي اين حمايتها بزرگنمايي ميشود؛ اينكه گفته ميشود ايران هرچه دارد در خدمت كمك به ديگران است، واقعي نيست. كمكهاي ما در مقايسه با كمكهاي ساير كشورهاي اسلامي محدود و بيشتر معنوي و سياسي است. وي با تقدير از اقدام وزير امور خارجه براي سفر به لبنان، گفت: ما همواره از مظلومان دفاع كردهايم و همين كه امروز با تهديدها، وزير امور خارجه ما به لبنان رفت و اعلام همبستگي كرد، حمايتي معنوي است كه اثرش بيشتر از حمايتهاي مادي است.