آيا همه مردم با افزايش قيمت برق در ازاي پايان قطعيها موافقند؟
يك نظرسنجي با موضوع «برق» يافتههاي جالبي را به همراه داشته كه نظر شهروندان درباره افزايش قيمت برق در صورت پايان يافتن قطعيها، از مهمترين آنهاست. به گزارش ايسنا، در اين نظرسنجي كه در آخرين روزهاي شهريور ماه و فصل تابستان با استانداردهاي علمي و بهصورت تلفني انجام شده، از مردم پرسيده شده آيا با واقعيشدن قيمت برق در ازاي پايداري آن و حل معضل قطعي برق مواقفند كه ۲۳درصد شركتكنندگان پاسخ مثبت دادهاند.
يك نظرسنجي با موضوع «برق» يافتههاي جالبي را به همراه داشته كه نظر شهروندان درباره افزايش قيمت برق در صورت پايان يافتن قطعيها، از مهمترين آنهاست. به گزارش ايسنا، در اين نظرسنجي كه در آخرين روزهاي شهريور ماه و فصل تابستان با استانداردهاي علمي و بهصورت تلفني انجام شده، از مردم پرسيده شده آيا با واقعيشدن قيمت برق در ازاي پايداري آن و حل معضل قطعي برق مواقفند كه ۲۳درصد شركتكنندگان پاسخ مثبت دادهاند. اين درحالي است كه در سوالي ديگر، قريب ۹۰ درصد پاسخگويان گفتهاند كه تابستاني كه گذشت، قطعي برق را آنهم بيشتر در خانهها تجربه كردهاند و كسبوكارشان هم لطمه خورده است. در نظرسنجي كه توسط مركز افكارسنجي سرمايه برگزار شده، از شركتكنندگان پرسيده شد مهمترين علت قطعي برق چيست و در سوالي ديگر راهكار آنها از بين ۵ گزينه براي مديريت قطعي برق در كشور مورد پرسش قرار گرفت كه بيش از ۵۰ درصدشان به «افزايش توليد برق از منابع تجديدپذير (باد و خورشيد) » رأي دادند.
از نظر جنسيت، ۵۲ درصد شركتكنندگان در اين نظرسنجي كه در گسترده كشوري انجام شده، آقا و ۴۹درصد خانم بودند كه تحصيلات ۵۴.۵ درصدشان از زيرديپلم تا پيشدانشگاهي بود و ۴۵درصد تحصيلات دانشگاهي و ۰.۵دهم درصدشان هم تحصيلات حوزوي داشتند. در خصوص رده سني نيز ۱۰.۳ درصد پاسخدهندگان را جوانان ۱۸ تا ۲۵ سال تشكيل ميدادند و ۷۷.۲ درصد بين ۲۶ تا ۵۵ سال قرار داشتند و ۱۲.۵ درصد هم افراد بالاي ۵۶ سال بودند. قدرالسهم انرژيهاي تجديدپذير در حل مشكلات برقي و بهترين روش مشاركت مردم در توسعه اين انرژيها، ميزان اهميتدهي شهروندان به صرفهجويي در برق خانگي و همراهي آنها با كمپين مديريت مصرف برق (با انرژي) نقش آموزش همگاني در مصرف بهينه برق و پيشبيني وضعيت تأمين برق و عدم قطعي آن در سال آينده از ديگر محورهاي ۳۰ سوالي است كه در اين نظرسنجي مطرح شدهاند. از نكات جالب توجه در يافتههاي نظرسنجي مذكور، ارتباط معنادار بين تحصيلات بالاي شركتكنندگان با رعايت الگوي مصرف از سوي آنها بوده و در تناسب جنسيت هم زنان اعلام كردهاند كه بيش از مردان در مصرف برق صرفهجويي ميكنند.