سرما چه تأثيري بر تلفن همراه مي‌گذارد؟

۱۴۰۳/۰۷/۰۸ - ۰۱:۰۴:۳۶
|
کد خبر: ۳۲۱۶۲۶

با تغيير فصل و سرد شدن هوا اين احتمال وجود دارد كه اختلالات جزئي و قابل توجهي در زندگي متاثر از تكنولوژي ايجاد شود، به‌طور مثال گاهي اوقات فناوري‌هاي در دسترس مانند تلفن‌هاي همراه تحت تاثير سردي هوا قرار مي‌گيرند و كارايي خود را از دست مي‌دهند.

با تغيير فصل و سرد شدن هوا اين احتمال وجود دارد كه اختلالات جزئي و قابل توجهي در زندگي متاثر از تكنولوژي ايجاد شود، به‌طور مثال گاهي اوقات فناوري‌هاي در دسترس مانند تلفن‌هاي همراه تحت تاثير سردي هوا قرار مي‌گيرند و كارايي خود را از دست مي‌دهند. به گزارش ايسنا، با توسعه فناوري، استفاده از تلفن همراه در موقعيت و زمان‌هاي مختلف افزايش يافته و به بخش جدايي ناپذيري از زندگي كاربران تبديل شده است، در اين ميان تغييرات مختلف همچون تغيير فصل مي‌تواند بر عملكرد گوشي‌ها تأثير بگذارد. سرما و گرما هر يك به نحوي بر روي عملكرد گوشي موبايل تاثير مي‌گذارند. هر قطعه‌اي از موبايلي كه هر روز با آن كار مي‌شود توانايي اين را دارد كه در يك درجه گرما يا سرماي خاصي همچنان عملكرد خود را داشته باشد. در صورتي كه دماي هوا از آستانه تحمل قطعه سخت افزاري مورد نظر بيشتر يا كمتر شود، در ابتدا شاهد اختلال در عملكرد قطعه خواهيم بود و در نهايت قطعه مذكور از كار خواهد افتاد. اين از كار افتادن مي‌تواند به صورت موقت تا زماني كه دماي هوا به بازه تحمل قطعه بازگردد ، ادامه داشته باشد و همچنين مي‌تواند سبب از كار افتادگي دايمي قطعه مورد نظر شود. بنابراين با توجه به تغيير فصل و سرد شدن هوا مي‌تواند اختلالات جزئي و حتي قابل توجهي را در زندگي روزمره كاربران ايجاد شود. براي مثل تأخير زماني حركت قطارها و پرواز هواپيماها، تعطيلي مدارس و بسته شدن راه‌هاي جاده‌اي از جمله اين موارد هستند. علاوه‌بر اين‌ها، گاهي اوقات فناوري‌هاي در دسترس هم تحت تاثير سردي هوا قرار مي‌گيرند و تحت تأثير آن كارايي خود را از دست مي‌دهند. باتري‌ها، صفحه‌نمايش‌ها و سنسورها، اجزاي سبك وزني هستند كه به پيشبرد زندگي مدرن ما كمك مي‌كنند اما در هواي سرد مي‌تواند دچار مشكل شوند كه با رعايت نكاتي مي‌توان از نتايج احتمالي آن جلوگيري كرد.

 

باتري

در ابتدا كاربران بايد بدانند كه چه نوع باتري در گوشي آنها وجود دارد و اين را بايد با استفاده از مشخصات گوشي خود در سايت يا اطلاعات لازم برروي جعبه گوشي پيدا كنند يا اگر بتوانند به باتري دسترسي داشته باشيد، اين اطلاعات معمولا برروي خود باتري موجود است. در حال حاضر بسياري از سازنده‌ها، از باتري‌هاي ليتيوم-يوني استفاده مي‌كنند (كه با نام‌هاي باتري Li-ion يا LIB شناخته مي‌شود) . اين باتري‌ها اندازه‌هاي متنوعي دارند اما بيشتر باتري‌هاي گوشي‌هاي هوشمند، در اندازه‌هاي كوچك و فرم مستطيل هستند؛ در برخي از گوشي‌هاي هوشمند نيز از باتري‌هاي ليتيوم-پليمري استفاده مي‌شود. درباره نحوه فعاليت باتري‌هاي ليتيوم-يوني به‌طور خلاصه مي‌توان گفت باتري‌هاي ليتيوم-يوني با جابه‌جا كردن يون‌ها بين قطب منفي و مثبت براي شارژ يا تخليه شارژ كار مي‌كنند. هوا يا به‌طور دقيق‌تر دما، مي‌تواند در چگونگي جابه‌جايي يون‌ها بين الكترودها موثر باشد. اگر هوا بسيار سرد شود، يون‌ها حركت نمي‌كنند و باتري كار نخواهد كرد، البته نكته كليدي اين است براي چنين شرايطي، ‌هوا بايد واقعا خيلي سرد باشد. فعاليت باتري‌هاي ليتيوم-يوني در دماهاي متفاوت بدين‌ترتيب است كه در دماي كمتر از ۴۰ درجه سانتي‌گراد زير صفر، فعاليت باتري متوقف مي‌شود، در دماي كمتر از ۲۰ درجه سانتي‌گراد زير صفر، درصدي از شارژ باتري‌هاي ليتيوم-يوني تخليه مي‌شود، در دماي بيشتر از صفر درجه سانتي‌گراد، باتري ليتيوم-يوني بدون مشكل شارژ خواهد شد، در دماي بيشتر از ۴۵ درجه سانتي‌گراد، بايد از شارژ كردن باتري‌هاي ليتيوم-يوني بپرهيزيد، در دماي بيشتر از ۶۰ درجه سانتي‌گراد نيز باتري ليتيوم-يوني شروع به تخليه شارژ مي‌كند.

 

صفحه‌نمايش

باتري‌ها نشان دادند كه نمي‌توان در آب و هواي خيلي سرد روي آنها حساب كرد و صفحات نمايش هم رفتاري شبيه به باتري‌ها دارند. نمايشگرهاي LCD از اجزاي جدانشدني گوشي‌ها، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، دوربين‌هاي ديجيتال، ساعت‌هاي هوشمند، جي‌پي‌اس خودروها و سيستم‌هاي كنترلي ما هستند. LCD‌ها شامل لايه‌اي حاوي ميليون‌ها پيكسل رنگي هستند كه هر كدام از آنها توسط يك ترانزيستور مجزا كنترل مي‌شود. هنگام روشن شدن صفحه نمايش، كريستال‌هاي مايع نور پلاريزه را مي‌چرخانند و همين چرخاندن باعث روشن يا خاموش شدن پيكسل‌ها خواهد شد. به اين ترتيب، ميليون‌ها پيكسل تمام رنگ‌هاي يك تصوير را به نمايش مي‌گذارند.

 

راهكاري براي حفاظت گوشي از سرما

با اين‌ حال، فناوري LCD در هواي بسيار گرم يا بسيار سرد كارايي چندان جالبي ندارد. بهترين عملكرد كريستال‌هاي مايع در محدوده دمايي صفر تا ۵۰ درجه سانتي‌گراد است. در دماهاي پايين‌تر، زمان پاسخ‌دهي سيگنال الكتريكي به انتقال پيكسل كندتر خواهد شد و همين امر موجب نمايش تار و مبهم تصوير مي‌شود. بنابراين با توجه به مطالب گفته شده پيشنهاد مي‌شود گوشي خود را قبل از بيرون رفتن شارژ كنيد چون اگر ظرفيت باتري گوشي شما كمتر از ۵۰ درصد باشد ممكن است در اثر سرماي به سرعت به صفر نزديك شود. بنابراين براي جلوگيري از خاموش شدن گوشي خود، قبل از ترك محل كار يا خانه، آن را شارژ كنيد. همچنين براي صرفه‌جويي در مصرف باتري و افزايش عمر باتري در سرما مي‌توانيد تغييراتي در تنظيمات گوشي خود اعمال كنيد تا شارژ كمتري مصرف شود. همه برنامه‌هاي اضافي را ببنديد تا در مصرف انرژي صرفه‌جويي شود به اين ترتيب باتري گوشي ديرتر خالي خواهد شد. گوشي خود را در حالت صرفه‌جويي در انرژي يا حالت كم‌مصرف قرار دهيد تا باتري كمتري مصرف شود. علاوه بر موارد گفته شده در صورتي كه نگران خالي شدن باتري گوشي در هواي سرد و تاثير هواي سرد بر باتري گوشي هستيد، مي‌توانيد گوشي را خاموش كنيد. زماني كه كاري با گوشي نداريد، خاموش كردن آن راه‌حلي عالي براي حفظ شارژ باتري خواهد بود و هر زمان كه نياز به گوشي داشتيد مي‌توانيد آن را روشن كنيد به اين ترتيب مقدار باتري كمتري مصرف شده و گوشي شما مدت زمان بيشتري شارژ خواهد داشت.