رييس‌جمهور مطرح كرد

صلح منطقه با يك‌صدايي امكان‌پذير است نه حضور امريكايي‌ها

۱۴۰۳/۰۷/۰۷ - ۰۱:۰۰:۴۴
|
کد خبر: ۳۲۱۵۳۷

رييس‌جمهوري اسلامي ايران گفت: آرامش و صلح منطقه با يك‌صدايي كشورهاي اسلامي امكان‌پذير است و نيازي نيست امريكايي‌ها بيايند و در منطقه صلح ايجاد كنند.

رييس‌جمهوري اسلامي ايران گفت: آرامش و صلح منطقه با يك‌صدايي كشورهاي اسلامي امكان‌پذير است و نيازي نيست امريكايي‌ها بيايند و در منطقه صلح ايجاد كنند.

مسعود پزشكيان در سفر سه‌روزه خود به نيويورك براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل در گفت‌وگو با شبكه الجزيره عربي اظهار كرد: اسراييل براي ماندنش قصد دارد جنگ را در غرب آسيا گسترش دهد چون نتوانست با كارهايي كه در غزه انجام داد به اهدافش برسد. معتقد بود يك هفته‌اي حماس را نابود مي‌كند و الان يك سال در حال اتمام است و هنوز نتوانسته به هيچ كدام از اهداف برسد.

وي افزود: اما به اين هدف رسيده كه به اميد اينكه در مقابل ديدگان دنيا يك شهر را با تمام آدم‌هايش به نابودي كشانده و حتي آب و غذا و دارو را بر اين مردم بسته و متاسفانه اين حاميان حقوق‌بشر ساكتند و ما به عنوان مسلمان نسبت به اين قضيه احساس تعهد مي‌كنيم و بايد كشورهاي اسلامي در قبال اين موضوع عكس‌العمل مشخصي نشان دهند وگرنه هيچ بعيد نيست كه در خود لبنان هم همين كاري را كند كه در غزه انجام داده است.

رييس‌جمهوري يادآور شد: دنيايي كه ما در آن زندگي مي‌كنيم با اروپايي‌هايي كه دم از حقوق بشر مي‌زنند و امريكايي‌ كه ادعا مي‌كند زندگي انسان‌ها برايش مهم است، نشان داد اين كارها همه‌اش دروغ بود.

رييس‌جمهوري تاكيد كرد: اينها وقتي در كشورهاي اسلامي، فردي را به هر دليلي كه از نظر آنان نبايد بازداشت كنند، بازداشت مي‌كنند، در كل دنيا جاروجنجال راه مي‌اندازند كه حقوق بشر را فلان كشور اسلامي مراعات نكرده است.

پزشكيان تصريح كرد: فردي را اعدام مي‌كنند و آن آدم ممكن است ۱۰۰ نفر را كشته باشد يا هركاري كرده باشد، ولي آنان (اروپايي‌ها و امريكا) مي‌گويند چرا او را اعدام مي‌كني؟ من كاري ندارم اين اعدام كه انجام مي‌شود بايد انجام شود يا انجام نشود، اگر آنان دلشان براي يك آدم قاتل جاني سوخته كه نبايد اعدام شود، چرا براي زن و بچه و پير و عده‌اي آدم‌هاي بي‌گناه كه پيجر در دست دارند و يك شركتي ساخته، ديگري ارايه داده را بدون اينكه بدانند اين پيجر دست چه كسي است، منفجر و جمعيت زيادي نزديك به سه تا چهار هزار نفر، دست‌شان، چشم‌شان يا جانشان از دست برود، هيچ صدايي از آنان شنيده نمي‌شود؟

رييس‌جمهوري افزود: اين نشان مي‌دهد آنچه از حقوق بشر و انسانيت دارند ادعا مي‌كنند كاملا دروغ است.

وي گفت: ما مشكلي با گفت‌وگو نداريم ولي گفت‌وگويي كه آنان كردند، به آن پايبند نبودند. هميشه از زماني كه آنان در منطقه دخالت كردند، سعي كردند در كشور ما براي ما مشكل ايجاد كنند. يك اعتراض وقتي شكل مي‌گيرد پشت آن مي‌ايستند و تلاش مي‌كنند حكومت اسلامي يا جمهوري اسلامي ما را از بين ببرند.

رييس‌جمهوري تاكيد كرد: هروقت آنان بخواهند درست و باصداقت با ما صحبت كنند ما مشكلي با اين صحبت‌ها نخواهيم داشت ولي الان و فعلا اين صداقت و درستي را ما در برجام نديديم و در جاهاي ديگر هم عين همين است.

پزشكيان يادآور شد: ما برجام را امضا كرديم، آنان پاره كردند، ما به برجام عمل مي‌كرديم و آنان هر روز مي‌آمدند و ما را در شديدترين حالت، نظارت مي‌كردند و ما مانع آنان نبوديم. اگر مي‌خواستيم غير آن عمل كنيم كه ما جلوي آن نظارت‌ها را مي‌گرفتيم.

وي با بيان اينكه «امريكا بود كه برجام را پاره كرد»، ادامه داد: فردا ما چگونه قول آنان را باور كنيم كه اگر پيماني بستند، نمي‌آيند پاره‌اش كنند. ما غير از حقوق خود و برخورد در چارچوب قانون چيزي نمي‌خواهيم. آنان اگر بر اين اساس عمل كنند، ما مشكلي با هيچ‌كس نداريم و چيزي خاصي نمي‌خواهيم. طلب خاصي نداريم.

رييس‌جمهوري يادآور شد: آنان آمدند تحريم‌هايي طراحي كردند كه ما را زمين بزنند و ساقط كنند، همه آنها خلاف بوده است و از نظر قوانين بين‌الملل نمي‌توانست اين كارها را بكند اما زور دارد و انجام داده است. كشورهاي ديگر را هم با زور وادار مي‌كند با ما معامله نكنند و كشورهاي ديگر هم از او مي‌ترسند و معامله نمي‌كنند.

پزشكيان گفت: در دنيايي كه زندگي مي‌كنيم با چنين چيزي مواجهيم ولي نهايتا آنان تصور مي‌كردند با اعمال تحريم‌ها مي‌توانند ما را ساقط كنند. ولي اگر مي‌شد و مي‌توانستند تا به حال اين كار را كرده بودند.

وي تاكيد كرد: ما كشورهاي‌اسلامي بايد با گفت‌وگو به يك زبان و نگاه مشترك برسيم. به اين برسيم كه هركسي به جامعه اسلامي تجاوز كرد، متجاوز است و بايد از نظر بين‌المللي تكليفش روشن شود و اجازه ندهيم راحت بيايند و كشورهاي اسلامي و مسلمانان را قتل عام كنند و بنشينيم و نگاه كنيم و بعد بگوييم ايران مي‌خواهد چه كار كند؟

پزشكيان ادامه داد: ما مسلمانيم و زماني كه مسلماني را بي‌گناه مي‌كشند و زن و بچه و پير و جوان و بيمارستان را اينگونه تخريب مي‌كنند، علاوه‌بر مسلماني، هر انسان آزاده‌اي اين روند را ببيند، تحملش بسيار سخت است تا چه رسد به ما كه مسلمان هستيم و آنان برادران ما هستند.

رييس‌جمهوري تصريح كرد: در نتيجه ما در قدم اول بايد همه كشورهاي اسلامي باهم به روندي كه آنان در خاورميانه و در غزه و لبنان ايجاد كردند، اعتراض كنيم. اگر [قبول] نكردند همه باهم در برابرشان بايستيم. اگر همه باهم اعتراض كنيم آنان جرات نمي‌كنند به راحتي اين كار را بكنند.

وي افزود: ولي اگر تصور كنند ايران بايد عكس‌العمل نشان دهد، بقيه نگاه كنند، اسراييل بدش نمي‌آيد كه اين اتفاق رخ دهد و بعد ما با يكديگر درگير شويم.

پزشكيان در بخش ديگري از اين مصاحبه، گفت: زمان پاسخ به تجاوز رژيم صهيونيستي و ترور شهيد هنيه را ما مشخص مي‌كنيم و اين‌طور نيست كه آنان هركجا، هروقت كه دلشان خواست اين كار را انجام دهند.

رييس‌جمهوري افزود: آنچه كه ما انجام خواهيم داد، هم نوع كارمان و همزمانش را قرار نيست اعلام كنيم. اسراييل بدش نمي‌آيد منطقه را به آشوب گرفتار كند تا خودش از اين دامي كه در آن افتاده، راحت بيرون بيايد. اسراييل به تنهايي اين كار را نمي‌كند، پشتوانه محكمي مثل امريكا دارد.

وي يادآور شد: آناني كه ادعاي حقوق بشر و دموكراسي و كرامت انساني مي‌كنند در برابر كارهاي بسياري كه نتانياهو انجام مي‌دهد تا در منطقه جنگ و آشوب درست كند تا از فاجعه‌اي كه برايش رخ داده بتواند سالم بيرون‌آيد، ساكتند.

پزشكيان تصريح كرد: نگاه من بر اين بود كه بايد با كشورهاي اسلامي به وحدت برسيم. در داخل كشور بايد با همه كساني كه در اين كشور زندگي مي‌كنند در اداره كردن آن، مشاركت كنيم. نبايد كسي را در كشورمان بيگانه حساب كنيم.

وي ادامه داد: آنان از اينكه ما چنين كاري را در كشور انجام دهيم ناراحتند؛ براي اينكه دلشان مي‌خواهد حكومت ما و جمهوري اسلامي را با اختلاف و دعوا به‌هم بريزند و اين نگاه ما، توطئه آنان را خود به خود به هم مي‌زد.

رييس‌جمهوري گفت: [اگر] كشورهاي‌ اسلامي يك‌صدا مي‌شدند و نسبت به زندگي انسان‌هايي كه در اين منطقه هستند، مسلمانند و فرهنگ و آداب يكسان دارند، اعتراض مي‌كردند و اجازه نمي‌دادند پايگاه‌هاي امريكايي و اسراييلي به اين راحتي اين حملات را انجام دهند، تصورم اين است كه امريكا نمي‌توانست به اين سادگي اسراييل را پشتيباني كند و به او اسلحه بدهد.

وي با بيان اينكه «ما كشورهاي‌اسلامي مقصريم چون وحدت و انسجام نداريم»، يادآور شد: به جاي همصدا شدن و از حقوق مسلمانان دفاع كردن باهم دعوا مي‌كنيم، اين مشكل بزرگي است كه ما داريم.