بورس در ابتداي خط حمايت
«تعادل» روند بازار سهام را بررسي مي‌كند

بورس در ابتداي خط حمايت

۱۴۰۳/۰۷/۰۱ - ۲۳:۵۸:۰۰
|
کد خبر: ۳۲۱۲۰۸

معاملات بورس تهران در اولين هفته پاييز با تعطيلات آغاز شد، با وجود اين شرايط توانست بازدهي مثبتي براي سرمايه‌گذاران برجاي بگذارد.

معاملات بورس تهران در اولين هفته پاييز با تعطيلات آغاز شد، با وجود اين شرايط توانست بازدهي مثبتي براي سرمايه‌گذاران برجاي بگذارد.

درحال حاضر بازارسهام تحت احاطه اخبار مثبت است و وزير اقتصاد و رييس جديد سازمان بورس نيز رسما از بازار حمايت كرده‌اند و به نوعي اين حمايت باعث شده كه شاخص‌ها تا حدودي مثبت شوند و نقدينگي روانه تالار شيشه‌اي شود. وزير اقتصاد اخيرا گفت رييس سازمان بورس بايد كت را در بياورد و با فعالان بازار صحبت كند تا در مسير كمك به بازار گام بردارند. بخشي از اين كمك‌ها قوانين و شفاف‌سازي‌ها و بخشي ديگر جريان پول بوده كه از اولي مهم‌تر است. بخشي از اين جريان پول را مي‌شود از بانك‌ها و بسته‌هاي نجات و… ديد و بخشي در دل خود بازار است. تزريق پول به بازار يكي از مهم‌ترين اقدامات براي بورس است و البته كنار آن اتفاقات و رويدادهاي مهم ديگري هم وجود دارد. در فضاي فعلي كه بازار از كمبود نقدينگي به‌شدت رنج مي‌برد اين جريان پول و لاين‌هاي اعتباري و مواردي شبيه اين مي‌توانند حداقل به كف‌سازي بازار كمك كنند. پس يكي از مهم‌ترين و ضربتي‌ترين كارها در كوتاه‌مدت رجوع به بسته‌هاي نجات بازار به خصوص با اهرم نقدينگي است.

 

افزايش نرخ بهره بين‌بانكي

نرخ بهره بين‌بانكي در هفته پاياني شهريور و روزهاي پاياني تابستان بار ديگر با افزايش همراه شد و با رشد 0.02درصدي وارد كانال 23.7 درصد شد، اين نرخ در هفته منتهي به 28 شهريورماه به 23.7 درصد رسيده است. نرخ بهره بين‌بانكي از هفته مياني مردادماه با افزايش همراه بود و بعد از گذشت 5 هفته افزايشي، در هفته منتهي به 21 شهريورماه با كاهش 0.03درصدي به 23.68 درصد رسيد، اين نرخ در هفته منتهي به 14 شهريورماه به بالاترين سطح خود در سال جاري رسيده و ركورد 23.71درصدي را ثبت كرده بود.

نرخ بهره بين‌بانكي در هفته نخست شهريورماه امسال با افزايش يك‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن ركورد جديدي را زد و براي اولين‌بار در سال جاري وارد كانال 23.7درصدي شد، اين نرخ در هفته منتهي به 7 شهريورماه به 23.7 درصد رسيد. در هفته منتهي به 31 مردادماه نرخ 23.69درصدي براي سود بين‌بانكي به ثبت رسيده است، پيش از اين و در هفته منتهي به 3 مردادماه نرخ سود 23.68درصدي بالاترين نرخ سود بين‌بانكي در سال جاري بود. نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 24 مرداد ماه با افزايش 2صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.61 درصد رسيد. نرخ سود بين‌بانكي در هفته منتهي به 17 مردادماه با افزايش 2صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.59درصد رسيده بود. اين نرخ در هفته منتهي به 10 مرداد ماه با كاهش 11صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.57 درصد رسيده بود، همچنين نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 3 مردادماه با افزايش 5صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.68 درصد رسيد. اين نرخ در هفته منتهي به 27 تيرماه با افزايش جزئي نسبت به هفته قبل از آن به 23.63 درصد رسيده بود. نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 20 تيرماه با كاهش يك‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.62 درصد رسيد.

نرخ سود بين‌بانكي در هفته منتهي به 13 تيرماه با كاهش سه‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.63 درصد رسيده بود. نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 6 تيرماه بدون تغيير نسبت به هفته قبل از آن 23.66 درصد بوده است. نرخ سود بين‌بانكي در هفته پاياني خردادماه به بالاترين سطح در ماه‌هاي نخست سال جاري رسيده و ركورد 23.66 درصد را در هفته پاياني خردادماه ثبت كرده بود.

اين نرخ در هفته منتهي به 23 خردادماه نيز ركورد 23.63درصدي را ثبت كرده بود، همچنين در هفته منتهي به 16 خردادماه اين نرخ با افزايش سه‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.64 درصد رسيده بود. نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 9 خرداد ماه با كاهش يك‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.61 درصد رسيده بود، نرخ سود بين‌بانكي در هفته منتهي به 2 خرداد نيز با افزايش محسوس نسبت به هفته پاياني ارديبهشت ماه به 23.62 درصد رسيده بود، اين نرخ در هفته منتهي به 26 ارديبهشت ماه با افزايش نسبت به هفته قبل از آن 23.56 درصد بود.

نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 19 ارديبهشت‌ماه نسبت به هفته قبل از آن بدون تغيير بود و 23.5 درصد اعلام شد، اين نرخ در هفته منتهي به 12 ارديبهشت ماه با كاهش يك‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.5 درصد رسيده بود. نرخ سود بين‌بانكي در هفته منتهي به 5 ارديبهشت ماه با كاهش يك‌صدم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.51 درصد رسيده بود، اين نرخ از ابتداي سال جاري با روند كاهشي همراه بود به‌جز هفته منتهي به 29 فروردين ماه، نرخ بهره بين‌بانكي در هفته پاياني فروردين با افزايش همراه شد و با 4صدم درصد افزايش نسبت به هفته قبل از آن به 23.52 درصد رسيد.

نرخ بهره بين‌بانكي در هفته منتهي به 22 فروردين ماه با كاهش نيم‌درصدي نسبت به هفته قبل از آن به 23.48 درصد رسيد. نرخ بهره بين‌بانكي كه در هفته نخست فروردين ماه سال جاري 23.62 درصد شده بود در دومين هفته از نخستين ماه سال جديد با كاهش 4صدم‌درصدي همراه شد و به 23.58 درصد رسيد.

 

بازار از دريچه معاملات

در معاملات اولين روز كاري هفته يعني يكشنبه، شاخص كل بورس تهران هزار و 893 واحد -معادل 0.09 درصد- نسبت به روز كاري گذشته بالاتر ايستاد و به سطح 2 ميليون و 98 هزار و 898 واحد رسيد. شاخص كل هم‌وزن بورس نيز با رشد 2 هزار و 161 واحدي در رقم 689 هزار و 766 واحدي ايستاد. شاخص كل فرابورس 79 واحد رشد كرد به رقم 21 هزار و 927 واحد رسيد. همچنين شاخص هم وزن فرابورس با افزايش 710 واحد به سطح 121 هزار و 151 واحد رسيد. روز يكشنبه خالص تغيير مالكيت حقوقي به حقيقي بازار منفي بود و شاهد خروج 148 ميليارد تومان پول حقيقي از موقعيت‌هاي سهامي بورس تهران بوديم. همچنين نماد‌هاي وبصادر، وتجارت، فزر و ونيكي بيشترين جذب پول حقيقي را تجربه كردند و از طرف مقابل نيز حكشتي، شيران و حساپا با بيشترين خروج سرمايه حقيقي مواجه بودند.

روز گذشته نمادهاي فملي، رمپنا و شپديس نمادهاي سبزپوش بورس بودند كه بيشترين اثر را در رشد شاخص كل بورس داشتند. در سوي ديگر نمادهاي فارس، حكشتي و كچاد نمادهاي قرمزپوشي بودند كه بيشترين اثر منفي را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نيز نمادهاي فزر، زاگرس و شاوان بيشترين اثر افزايشي را بر شاخص كل داشتند و نمادهاي خاور، بمپنا و فرابورس بيشترين اثر كاهنده را بر شاخص داشتند. روز يكشنبه ارزش معاملات كل بازار سهام به 12 هزار و 19 ميليارد تومان رسيد. ارزش معاملات اوراق بدهي در بازار ثانويه هزار و 992 ميليارد تومان بود كه 17 درصد از ارزش كل معاملات بازار را در اين روز تشكيل مي‌دهد. ارزش معاملات خرد سهام با افت 11 درصدي نسبت به روز چهارشنبه به رقم 3 هزار و 764 ميليارد تومان رسيد.

در معاملات يكشنبه، 162 نماد صف خريد داشتند و 81 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. در معاملات روز مذكور بازار سهام 407 نماد قرمزپوش بودند و 420 نماد در نقشه معاملات سبز رنگ بودند. سرانه فروش هر كد حقيقي در سطح 36.4 ميليون تومان قرار گرفت و سرانه خريد در محدوده 32.4 ميليون توماني ايستاد.