چشم انتظاري  بورس  براي  خنكاي  پاييز
«تعادل» روند بازار سهام را در پايان تابستان بررسي مي‌كند

چشم انتظاري بورس براي خنكاي پاييز

۱۴۰۳/۰۶/۲۷ - ۲۳:۰۰:۱۵
|
کد خبر: ۳۲۰۹۳۲

روز گذشته (سه شنبه) رييس جديد سازمان بورس و ارواق بهادار در مراسمي معارفه شد و به نظر مي‌رسد كه بازار سرمايه به واسطه سيگنال‌هاي مثبت ناشي از اين معارفه كمتر از يك درصد مثبت شد.

روز گذشته (سه شنبه) رييس جديد سازمان بورس و ارواق بهادار در مراسمي معارفه شد و به نظر مي‌رسد كه بازار سرمايه به واسطه سيگنال‌هاي مثبت ناشي از اين معارفه كمتر از يك درصد مثبت شد. به عقيده برخي از كارشناسان معارفه رييس جديد سازمان بورس جوانه اميد را در دل سهامداران كاشت و به نظر مي‌رسد كه اين جوانه به زودي به نتيجه خواهد رسيد و در بازه زماني كمتر از يك سال (يك سال حداقل زماني بود كه مسعود پزشكيان، رييس دولت چهاردهم براي ترميم بورس بيان كرده بود) اعتماد و در كنار آن نقدينگي به بازار  سرمايه  بازگردد. از سال 99 تا به امروز شاهد وضعيت وخيمي در بازار سرمايه بوديم و در دوسال اخير نيز به واسطه نوع رياست مجيد عشقي، اعتماد و نقدينگي با سرعت بيشتري از بازار خارج شد و به نوعي اميد سهامداران هر روز نااميد مي‌شد. درحال حاضر درخواست سرمايه‌گذاران از رييس جديد سازمان بورس اين است كه اجازه دخالت در بازار ندهد و در برابر نايملات بورسي ايستادگي داشته باشد. اگر بخواهيم بازدهي روساي سازمان بورس را مقايسه كنيم شاپور محمدي با قدرت بيشتري نسبت به روساي سازمان جلو است و حتي فعالان بورسي عملكرد وي را به مجيد عشقي  مقايسه  مي‌كردند. در زمان رياست علي صالح‌آبادي، شاخص كل بورس بازدهي 627 درصدي، در زمان محمد فطانت‌فرد 8 درصد، در زمان شاپور محمدي بازدهي 705 درصدي، حسن قاليباف اصل بازدهي 89 درصدي، محمدعلي دهقان دهنوي 15 درصدي و در در دو دوره رياست عشقي بازدهي شاخص 50 درصد بود. بسياري از فعالان بورسي عقيده دارند كه در زمان رياست عشقي شاخص‌سازي نيز در بازار انجام شده و واقعيت بازار شاخص دو ميليوني نبوده! وي براي درخشان كردن روزمه خود شاخص را به اعداد بالاتري رسانده است. به هرترتيب مجيد عشقي پس از رسوايي وام 10.5 ميلياردي مجبور به استعفا شد و با حكم وزير اقتصاد و راي شوراي عالي بورس، حجت‌الله صيدي به عنوان رييس سازمان اين سازمان انتخاب شد. اما نكته قابل توجه اينجاست كه پس از گذشت بيش از يك هفته از انتخاب رييس جديد سازمان بورس، هنوز خبري از بازگشت وام بيش از 10 ميلياردي نيست و بايد منتظر ماند و ديد كه آيا اين وام 10 ميلياردي از منابع سازمان بورس باز مي‌گردد يا خير؟ در حال حاضر اميد سرمايه‌گذاران بورسي به رييس جديد است كه آيا وي مي‌تواند شرايط را تغيير بدهد يا خير؟ يكي از اولين خواسته‌هاي فعالان بورسي رسيدگي به وضعيت دامنه نوسان و برداشته شدن اين محدوديت است؛ اما روز گذشته حجت‌الله صيدي، رييس سازمان بورس در حاشيه مراسم توديع و معارفه رييس جديد سازمان بورس در جمع خبرنگاران، در خصوص بازگشت دامنه نوسان گفت: تغيير يا افزايش دامنه نوسان كاري نيست كه به سرعت و با عجله انجام شود و بايد بررسي بيشتري صورت گيرد. اين بدان معناست كه حداقل چند هفته‌اي نبايد اميد به تغيير دامنه نوسان داشت و بايد كمي صبور بود. البته اين موضوع نيز منطقي است و حدود يك هفته‌اي مي‌شود كه رييس سازمان بورس و اوراق بهادار تغيير كرده و نبايد انتظار داشت در يك هفته معجزه رخ بدهد و رييس جديد بتواند همه‌چيز را تغيير بدهد؛ بلكه تغيير وضعيت بازار سرمايه و رسيدن روزهاي خوش در بهترين و خوش‌بينانه‌ترين حالت دو ماه زمان نياز دارد و پس از گذشت حدود دو ماه احتمالا تغييرات اساسي در بازار شروع شود و پس از آن روزهاي طلايي  بازار  فرا مي‌رسد.

   بازار  از  دريچه  معاملات
در چهارمين روز كاري هفته يعني سه شنبه، شاخص كل بورس تهران 16 هزار و 586 واحد معادل 0.8 درصد نسبت به روز گذشته افزايش داشت و به محدوده 2 ميليون و 84 هزار واحدي رسيد. همچنين شاخص كل هم وزن نيز با افزايش 6 هزار و 95 واحدي نسبت به معاملات روز گذشته به عدد 682 هزار و 655 واحدي رسيد. در سوي ديگر معاملات نيز شاخص كل فرابورس با افزايش 133 واحدي روبه رو شد به تراز 21 هزار و 720 واحدي رسيد. از 688 نماد در بازار سرمايه 523 نماد مثبت و 100 نماد منفي بودند، همچنين16 درصد از نماد يعني 110 نماد صف خريد و 4 درصد از نماد يعني 26 نماد صف فروش را تجربه كردند.  همچنين ارزش معاملات بازار سرمايه به 3 هزار و 168 ميليارد تومان رسيد و از سوي ديگر ورود 230 ميليارد تومان نقدينگي به بازار بوديم. ارزش دلاري بازار سهام نيز به عدد 195 ميليارد دلار رسيد.