بازسازي ۵۰۰ هزار واحد مسكوني طي برنامه هفتم توسعه

۱۴۰۳/۰۶/۲۵ - ۰۰:۴۵:۰۲
|
کد خبر: ۳۲۰۷۰۹

مديرعامل شركت بازآفريني شهري با اشاره به اينكه تعداد پروانه‌هاي صادره در بافت فرسوده از مرز ۵۲ هزار واحد عبور كرد، گفت:

مديرعامل شركت بازآفريني شهري با اشاره به اينكه تعداد پروانه‌هاي صادره در بافت فرسوده از مرز ۵۲ هزار واحد عبور كرد، گفت: بازسازي ۵۰۰ هزار واحد طي برنامه هفتم توسعه انجام خواهد شد.
به گزارش مهر، محمد آييني گفت: برنامه‌هاي اعلامي وزير راه و شهرسازي در مجلس شوراي اسلامي در دستور كار شركت بازآفريني شهري ايران قرار دارد و موضوع عدالت در حوزه بازآفريني شهري چه در حوزه مسكن و چه در زمينه تأمين خدمات زيربنايي و روبنايي مورد توجه است.
آييني، افزود: بر اساس برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه كليه احكام حمايتي و امتيازات قانون جهش توليد مسكن به نوسازي مسكن در محدوده‌هاي مصوب بازآفريني شهري (بافت فرسوده، سكونتگاه‌هاي غيررسمي، بافت تاريخي و ناكارآمد شهري) به ازاي هر پلاك تا پنج واحد مسكن تسري داده شده است.
او با اشاره به اينكه طبق برنامه هفتم، پروانه نوسازي مسكن در محدوده‌هاي مصوب بازآفريني شهري (بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد) بايد خارج از نوبت و حداكثر ظرف مدت ۳ ماه از درخواست متقاضي توسط شهرداري‌ها صادر شود، از تمام شهرداري‌هاي سراسر كشور و دستگاه‌هاي عضو ستاد بازآفريني شهري پايدار خواست تا در اجراي اين  بند پايبند باشند.
او اعلام كرد: ظرف ماه‌هاي آينده، الزامات ضمانت اجرايي اين بند پس از تنظيم و تدوين با امضاي وزير راه و شهرسازي به مديران كل راه و شهرسازي استان‌ها ابلاغ مي‌شود و از ظرفيت دستگاه‌هاي نظارتي و وزارت كشور در جهت اجراي آن و بازخواست دستگاه‌هاي متخلف در اين خصوص استفاده خواهيم كرد.
آييني با اشاره به اينكه هدف‌گذاري در طول اجراي برنامه هفتم توسعه كشور، بازسازي ۵۰۰ هزار واحد مسكوني به صورت (نوسازي، مقاوم‌سازي، مرمت) است، گفت: سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسكوني در بافت‌هاي ناكارآمد شهري بايد بازسازي شود.
به گفته معاون وزير راه و شهرسازي بايد در پايان برنامه توسعه هفتم كشور به ميزان ۲۰ درصد و در هر سال به صورت نسبي يا مطلق ۴ درصد از سطح بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري كاهش پيدا كند و اگر ۱۰ هزار پروژه بازآفريني شهري در محلات بازآفريني شهري با كليه دستگاه‌هاي ذي‌ربط در طول پنج سال اجراي برنامه توسعه هفتم كشور اجرا شود، به اين هدف مهم دست پيدا خواهيم كرد.
او با ارايه گزارشي از وضعيت بارگذاري اطلاعات نوسازي مسكن در سامانه ستاد ملي بازآفريني شهري، افزود: تعداد واحدهاي وارد شده از ابتداي سال ۱۴۰۳ تاكنون ۵۲ هزار و ۵۴۰ واحد و تعداد واحد در پروانه‌هاي صادره در اين مدت ۲۶ هزار و ۳۳۷ واحد بوده است.
مديرعامل شركت بازآفريني شهري ايران با اشاره به تكليف قانوني كاهش ۲۰ درصدي بافت فرسوده در برنامه هفتم توسعه، گفت: اگر ۱۰ هزار پروژه بازآفريني شهري اجرا شود به اين هدف دست مي‌يابيم.
آييني با اشاره به اينكه با همفكري شهرداري‌ها بايد در پايان برنامه توسعه هفتم كشور 20 درصد و سالانه به صورت نسبي يا مطلق 4 درصد از سطح بافت‌هاي فرسوده و ناكارآمد شهري كاهش يابد، اظهار كرد: اگر 10 هزار پروژه بازآفريني شهري در محلات بازآفريني شهري با همه دستگاه‌هاي ذي‌ربط طي 5 سال اجراي برنامه توسعه هفتم كشور اجرا شود، به اين هدف مهم دست مي‌يابيم.
او با بيان اينكه وزير راه و شهرسازي دو مقوله شتاب بخشي به نوسازي ابنيه ناپايدار با اجراي بسته‌هاي تشويقي حمايتي در محدوده بافت‌هاي فرسوده و همچنين مشاركت متخصصان، را از اولويت كارهاي خود در بخش مسكن اعلام كرده‌اند، افزود: جلسات شوراي نوسازي مسكن در شركت بازآفريني شهري ايران بسيار تاثيرگذار بوده است و مي‌توان اين نشست را با اولويت‌هاي نام برده شده، تعميم داد.
مديرعامل شركت بازآفريني شهري ايران گفت: توانمندسازي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي ساكنان و نيز تامين خدمات زير بنايي و روبنايي در محلات هدف بازآفريني شهري در قالب يك برنامه جامع با همكاري دستگاه‌هاي عضو ستادهاي بازآفريني شهري پايدار در اولويت برنامه‌هاي شركت در دوره جديد خواهد بود.