نتيجه عمل وزارت اطلاعات بايد حفظ سرمايههاي مادي و معنوي كشور باشد
رييسجمهور خطاب به سربازان گمنام امام زمان (عجالله) گفت: بايد نتيجه زحمت شما حفظ سرمايههاي مادي و معنوي و منابع انساني كشور باشد. نبايد نسبت به خروج نخبگان و سرمايههاي مادي كشور بيتفاوت باشيم و بايد ريشههاي آن را شناسايي كرد.
رييسجمهور خطاب به سربازان گمنام امام زمان (عجالله) گفت: بايد نتيجه زحمت شما حفظ سرمايههاي مادي و معنوي و منابع انساني كشور باشد. نبايد نسبت به خروج نخبگان و سرمايههاي مادي كشور بيتفاوت باشيم و بايد ريشههاي آن را شناسايي كرد.
پزشكيان پيش از ظهر روز دوشنبه در ديدار با مديران و كاركنان وزارت اطلاعات به مناسبت چهلمين سالگرد تاسيس اين مجموعه، قدم اول براي آباداني و ساختن كشور را رفع اختلافات و دعواهاي بيمورد دانست و تصريح كرد: اگر به تكاليف سند چشمانداز عمل كرده بوديم، امروز وضعيت كشور متفاوت از شرايط فعلي بود.
وي با تاكيد بر اينكه بايد با تمام وجود باور كنيم كه، ميخواهيم و ميتوانيم بهترين در منطقه باشيم، افزود: ما قرار بود بر اساس سند چشمانداز به جايگاه اول منطقه برسيم، اما امروز بايد از خود بپرسيم آيا راهي كه در حال پيمودن آن هستيم، ما را به اين هدف ميرساند؟
رييسجمهور با بيان اينكه اگر هدف را دقيق بشناسيم، راههاي رسيدن به آن را پيدا خواهيم كرد، اظهار كرد: ما نبايد به دنبال اين باشيم كه افراد نزديك به خودمان در مناصب مختلف قرار بگيرند، بلكه بايد به دنبال آن باشيم كه توانمندترين افراد براي اجراي تكاليف سند چشمانداز و سياستها و قانون برنامه روي كار بيايند؛ اگر فردي در منصبي قرار گرفت كه توان اجراي مسووليتها و وظايف آن منصب را نداشت، آيا حضور او خدمت به كشور است يا خيانت؟!
پزشكيان با اشاره به اينكه اگر نتيجه حضور ما در يك منصب ايجاد رضايتمندي در مردم باشد، انقلاب، ولايت و جمهوري اسلامي تثبيت و تقويت شده است، افزود: ايجاد رضايتمندي نزد مردم محصول وحدت و وفاق است نه اختلاف و دعوا؛ با خدمت بيمنت و خالصانه به مردم ميتوان رضايت آنها را جلب كرد نه با دستور و سختگيريهاي بيمورد. اگر امروز در كشور مشكلات مختلف اجتماعي و فرهنگي و اقتصادي داريم ريشه آن در رفتار مديريتي ماست كه بر اساس سنت خدا و رسولان نبوده است.
وي با بيان اينكه مشكل مردم عمل و رفتار ماست، گفت: اگر توانستيم در عمل نشان بدهيم كه راه امامان ما كدام است، اعتقاد و باور مردم تقويت خواهد شد، اما اگر رانتخواري و گروهبازي كرديم، هر قدر هم حرفهاي خوب بزنيم مردم عمل ما را ميبينند و به حرفهاي ما توجهي نخواهند كرد. اگر درست عمل نكرديم، هر قدر هم حديث و آيه بخوانيم بيفايده است و با ايجاد ذهنيت رياكاري نزد مردم، بيشتر به اعتقادات آنان ضربه خواهيم زد.
رييسجمهور كاركنان و مديران وزارت اطلاعات را سربازان گمنام و بيادعاي واقعي خواند و خاطرنشان كرد: نقش شما در تامين و ارتقاي امنيت كشور بيبديل است، لذا بايد نتيجه زحمت شما حفظ سرمايههاي مادي و معنوي و منابع انساني كشور باشد. نبايد نسبت به خروج نخبگان و سرمايههاي مادي كشور بيتفاوت باشيم و بايد ريشههاي آن را شناسايي كرد و خشكاند.
پزشكيان در بخش ديگري از سخنانش با تاكيد بر اينكه نميتوانيم انتظار داشته باشيم كه نخبگان خودشان را به ما عرضه كنند، بلكه بايد به دنبال شناسايي و جذب آنها باشيم، گفت: ما براي اجراي تكاليف سند چشمانداز نياز به كمك نخبگان داريم، اما بايد در نظر داشته باشيم كه جذب اين افراد با دستور ممكن نيست، بلكه بايد محترمانه از آنان خواهش كنيم تا به ياري ما بيايند.
وي تاكيد كرد كه اگر چه پياده كردن افراد از قطار انقلاب راحت است، اما سوار و همراه كردن آنها به هيچوجه كار راحتي نيست، لذا بايد مراقبت كنيم كه نتيجه عمل ما به هيچوجه باعث نشود كه كسي بيجهت و ناروا از قطار انقلاب پياده شود.
پيش از سخنان دكتر پزشكيان، وزير اطلاعات در اظهاراتي ضمن تبريك فرارسيدن ايام ماه ربيع، گزارشي از تلاشها و اقدامات سربازان گمنام امام زمان (عج) ارايه كرد.
همچنين مسعود پزشكيان در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر كه - دوشنبه - برگزار شد، معضل اعتياد را يكي از مهمترين دغدغههاي جامعه و زمينهساز اكثر جرايم و مفاسد اجتماعي عنوان كرد و با تاكيد بر ناكارآمدي شيوههاي اجرا شده براي مقابله با اين معضل در كشور طي سالهاي گذشته گفت: مشاهده آمار و نتايج شيوههاي موفق اجرا شده در زمينه مقابله با قاچاق و كاهش مصرف مواد مخدر در برخي كشورها نشان ميدهد، به رغم تلاشها و زحمات بسياري كه در اين زمينه در كشور صورت گرفته، همچنان با شرايط مطلوب فاصله زيادي وجود دارد و اين مهم بازنگري و تغيير در روشها با نگاهي به تجربيات موفق صورت گرفته در ديگر نقاط جهان را ضروري ميسازد.
رييسجمهور عدم پايش و كنترل تقاضاي مصرف و تمركز بر جلوگيري از عرضه را از جمله اشتباهات صورت گرفته در زمينه مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و افزود: تا زماني كه تقاضا وجود داشته باشد، جلوگيري از توزيع و عرضه مواد مخدر ناممكن خواهد بود، بنابراين راهكارهاي مقابله با مواد مخدر بايد مبتني بر كنترل و كاهش تقاضاي مصرف باشد.
پزشكيان شناسايي جمعيت در معرض خطر ابتلا به اعتياد، توسعه پيشگيري و آموزش به اين قشر، تحت پوشش قرار دادن مبتلايان با هدف كنترل، كاهش مصرف و درمان و در نهايت توانمندسازي آنها براي بازگشت به جامعه را از جمله راهكارها و روشهاي موفق تجربه شده در مقابله با مواد مخدر دانست و با تاكيد بر اهميت و ضرورت استفاده از ظرفيت مراكز بهداشت در اين زمينه گفت: اگر مراكز بهداشت سراسر كشور، در قالب برنامهاي مدون و منسجم، افراد مبتلا به اعتياد در جامعه هدف خود را بهطور دقيق شناسايي و به منظور كنترل و كاهش مصرف، آنها را تحت پوشش قرار بدهند، علاوه بر كنترل تقاضا و درمان تدريجي معتادين، توزيع و عرضه مواد مخدر نيز بهشدت كاهش خواهد يافت.
رييسجمهور همچنين با تاكيد بر اهتمام ويژه دولت نسبت به ارايه خدمات مددكاري به افراد مبتلا به اعتياد در جامعه تصريح كرد: اين افراد براي نجات و رهايي از اين شرايط نيازمند كمك ما هستند و دولت نيز در اين زمينه خود را مسوول و موظف ميداند و قطعا اقدامات لازم را براي درمان، ايجاد اشتغال و تامين معيشت و زندگي آنها انجام خواهد داد.