خودكفايي در تامين كالا و تجهيزات عمده صنعت پتروشيمي تا ۵ سال آينده

۱۴۰۳/۰۶/۱۹ - ۰۱:۲۴:۲۵
|
کد خبر: ۳۲۰۲۹۷

مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: در زمينه تامين كالا و تجهيزات عمده مورد نياز صنعت نفت، گاز و به ويژه پتروشيمي در ۵ سال آينده به خودكفايي مي‌رسيم. مرتضي شاهميرزايي در افتتاحيه هجدهمين نمايشگاه ايران پلاست، با اشاره به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي صنعت پتروشيمي، اظهار كرد: جريان واردات كالا و تجهيزات تا ۵ سال آينده در اين صنعت معكوس مي‌شود و ايران تبديل به هاب و مركز توليد صنايع نفت، گاز و به ويژه پتروشيمي خواهد شد.

مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي گفت: در زمينه تامين كالا و تجهيزات عمده مورد نياز صنعت نفت، گاز و به ويژه پتروشيمي در ۵ سال آينده به خودكفايي مي‌رسيم. مرتضي شاهميرزايي در افتتاحيه هجدهمين نمايشگاه ايران پلاست، با اشاره به ظرفيت‌ها و پتانسيل‌هاي صنعت پتروشيمي، اظهار كرد: جريان واردات كالا و تجهيزات تا ۵ سال آينده در اين صنعت معكوس مي‌شود و ايران تبديل به هاب و مركز توليد صنايع نفت، گاز و به ويژه پتروشيمي خواهد شد. او با بيان اينكه در بحث كاتاليست ۱۱۶ سال وابستگي وجود داشت اما ظرف سه سال اين دوران را پشت سر گذاشتيم، اظهار كرد: در صنعت پتروشيمي با توانمندي‌ها توانستيم دستاوردهاي زيادي را به دست آوريم. وي با بيان اينكه ۹۵ درصد توسعه صنعت پتروشيمي پس از پيروزي انقلاب اسلامي محقق شده است، گفت: صنعت پتروشيمي ايران پيش از انقلاب با ۵ مجتمع پتروشيمي در همه زمينه‌ها، از طراحي گرفته تا توليد، وابسته بود. مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبري بر حركت به‌ سمت ايجاد ارزش افزوده بيشتر از ذخاير هيدروكربوري گفت: خوشبختانه هم‌اكنون صنعت پتروشيمي با شتاب مناسبي به كمك متخصصان داخلي در حال پيشرفت است، به‌گونه‌اي كه بيشتر موارد وابستگي اين صنعت حل شده و تنها در بعضي موارد وابستگي وجود دارد كه مهم‌ترين آن حوزه دانش صنعت پتروشيمي است.

در سال‌هاي اخير گام‌هاي بلندي براي بومي‌سازي دانش‌هاي فني اين صنعت برداشته شده است. شاهميرزايي با بيان اينكه صنعت پتروشيمي از سويي به‌سمت افزايش حجمي توليد و از سوي ديگر در مسير توليد كيفي و ايجاد ارزش افزوده بالاتر حركت مي‌كند، گفت: اولويت‌ شركت‌هاي ملي نفت، گاز و پالايش و پخش فرآورده‌هاي نفتي ايران بايد تأمين خوراك صنعت پتروشيمي باشد، البته در فصل سرما، تأمين گاز بخش خانگي در اولويت قرار دارد. مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينكه تخفيف خوراك مايع در برنامه هفتم توسعه از سوي قانونگذار از ۳درصد تا حداكثر ۱۷ درصد، با توجه به شرايط، قابل افزايش است، اظهار كرد: توسعه عرضه اعتباري محصولات پتروشيمي در بورس از سوي شركت ملي صنايع پتروشيمي و با همكاري وزارت صنعت، معدن و تجارت كمك بزرگي به تأمين سرمايه در گردش واحدهاي تكميل و اشتغالزايي كرد. وي با بيان اينكه تكميل زنجيره ارزش مهم‌ترين موضوع در اين صنعت است و بايد به همه محصولات توليدي در اين صنعت دست يابيم، گفت: اميدواريم در افق ۱۰ ساله تا پايان برنامه هفتم و هشتم توسعه، رسيدن به قله تكميل زنجيره ارزش را جشن بگيريم. شاهميرزايي با اشاره به اينكه هم‌اكنون معادل يك‌ ميليون و ۱۰۰ هزار بشكه نفت خوراك واحدهاي پتروشيمي است، تصريح كرد: اين رقم تا پايان برنامه هشتم توسعه به بيش از ۲ ميليون و ۷۰۰ هزار بشكه نفت مي‌رسد.