اولين وعده پزشكيان به فعالان اقتصادي
فعالان اقتصادي خواسته‌هاي خود از رييس‌جمهور را مطرح كردند

اولين وعده پزشكيان به فعالان اقتصادي

۱۴۰۳/۰۶/۱۸ - ۰۱:۲۳:۱۵
|
کد خبر: ۳۲۰۲۳۷

مسعود پزشكيان رييس‌جمهور ايران به سفر اخيرش به مشهد به جمع فعالان اقتصادي بخش خصوصي رفت و به اظهارات آنها در مورد وضعيت نامطلوب اقتصاد و درخواست‌هاي آنها گوش كرد و در ادامه به آنها چند وعده داد. مسعود پزشكيان، دوام و قوام دولتش را به رونق صنعت، توليد و تجارت گره زد و گفت: اگر توليد و تجارت نباشد يا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت.

تعادل |

مسعود پزشكيان رييس‌جمهور ايران به سفر اخيرش به مشهد به جمع فعالان اقتصادي بخش خصوصي رفت و به اظهارات آنها در مورد وضعيت نامطلوب اقتصاد و درخواست‌هاي آنها گوش كرد و در ادامه به آنها چند وعده داد. مسعود پزشكيان، دوام و قوام دولتش را به رونق صنعت، توليد و تجارت گره زد و گفت: اگر توليد و تجارت نباشد يا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت. او وعده داد: دولت با بهره‌گيري از ظرفيت وزارت امور خارجه و همچنين اتاق‌هاي بازرگاني تلاش خواهد كرد تا در تعامل با كشورهاي مختلف زمينه تسهيل صادرات و واردات و رونق اقتصاد و تجارت كشور را فراهم كند.

 

تمركز زدايي و اختيار به مديران

مسعود پزشكيان در جريان سفر اخير به مشهد مقدس، با حضور در جمع فعالان اقتصادي بخش خصوصي در اين استان، افزود: دوام و قوام دولت به رونق صنعت، توليد و تجارت است؛ اگر توليد و تجارت نباشد يا رونق نداشته باشد، دولت هم دوام و رونق نخواهد داشت. دولت بايد در ازاي مالياتي كه از بخش توليد اخذ مي‌كند، امنيت بخش توليد و تجارت را حفظ و ارتقا داده و شرايط كسب‌وكار را تسهيل كند و از اجحاف بخش‌هاي ديگر به فعالان اقتصادي و توليدي جلوگيري كند. وي فراهم كردن بسترهاي لازم براي تسهيل فعاليت تاجران، صنعتگران و توليدكنندگان را از جمله وظايف دولت برشمرد و تصريح كرد: دولت با بهره‌گيري از ظرفيت وزارت امور خارجه و همچنين اتاق‌هاي بازرگاني تلاش خواهد كرد تا در تعامل با كشورهاي مختلف زمينه تسهيل صادرات و واردات و رونق اقتصاد و تجارت كشور را فراهم كند. رييس‌جمهور با اشاره به اينكه بناي دولت حمايت و پشتيباني از نخبگان، صنعتگران و توليدكنندگان است، تصريح كرد: ما اراده كرديم كه موانع پيش روي فعالان اقتصادي را مرتفع كنيم و در اين مسير هر آنچه در توان داريم به‌دوراز سياسي‌كاري به كار خواهيم بست. پزشكيان با بيان اينكه در دولت چهاردهم اختيارات كافي در اختيار مديران قرار خواهد گرفت، گفت: مهم‌ترين نكته اين است كه بدانيم چه مي‌خواهيم و چگونه بايد آن را به دست آوريم؛ اگر نقشه راه و اقدام نداشته باشيم، هرج‌ومرج پيش خواهد آمد و در چنين فضايي اعطاي اختيارات بيشتر آسيب‌زا خواهد بود. وي تصريح كرد: بنده خودم نيز همواره منتقد سياست‌هايي بوده‌ام كه مشكلات و وضعيت نامناسب فعلي را ايجاد كرده و حالا تلاش دارم با مشاركت شما فعالان اقتصادي و مردم اين مشكلات را برطرف كنيم. رييس‌جمهور با بيان اينكه مردم انتظار دارند حل مشكلاتشان به دست كساني سپرده شود كه توانايي و مهارت كافي و مناسب را دارند، عنوان كرد: در دولت چهاردهم حقوق و مزاياي مديران بر اساس كيفيت عملكرد آنان تنظيم و پرداخت خواهد شد و ديگر اجازه نخواهيم داد مديري كه باعث كاهش بازدهي مجموعه تحت مديريت خود شده، فوق‌العاده مديريت نيز براي خود تصويب كند.

وي با بيان اينكه حتماً تلاش خواهيم كرد تمركززدايي كرده و به مديران و استانداران اختيارات لازم را اعطا كنيم، يادآور شد: وقتي به عهدنامه حضرت امير با مالك نگاه مي‌كنيم مي‌بينيم كه ايشان با علم و اطلاع دقيق از اينكه حكومت براي مردم چه بايد بكند، فرد مناسب را براي انجام اين ماموريت‌ها انتخاب كرده و به او اختيارات كافي مي‌دهد و بعد انتظاراتش را از او مطالبه مي‌كند. پزشكيان، اشتراك نظر ميان همه دستگاه‌ها و نهادهاي حاكميتي براي رفع موانع پيش روي فعالان اقتصادي را ضروري دانست و خاطرنشان كرد: از اعضاي مجلس شوراي اسلامي كه با رأي بالاي خود به تشكيل دولت وفاق ملي كمك كردند صميمانه قدرداني و انتظار داريم در ادامه مسير نيز با همراهي و همدلي آنها بتوانيم كشور را از اين وضعيت خارج كنيم. رييس‌جمهور اظهار كرد: ما به روش‌هاي علمي و كارشناسي نخبگان كشور باور داريم و يقين مي‌دانيم كه اگر در فعاليت‌هاي اقتصادي به كار گرفته شوند، بسياري از مشكلات حل خواهد شد.

 

FATF را بپذيريد

در اين نشست، اثرات تحريم‌هاي خارجي، عدم پذيرش FATF و ديگري، تحريم‌هاي داخلي از محمدرضا توكلي‌زاده، رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي مشهد تشريح شد. او گفت: از عمده چالش‌هايي كه امروز اقتصاد ما را تهديد مي‌كند و مسير توسعه آن را دشوار مي‌سازد، پيشي گرفتن نرخ استهلاك سرمايه از رشد سرمايه‌گذاري است. اين امر منجر به فرسودگي صنايع و منابع توليدي كشورمان شده است. اين عوامل نه‌تنها به اعتماد عمومي آسيب رسانده، بلكه موجب دلسردي سرمايه‌گذاران داخلي و بي‌ميلي آنان نسبت به ورود به سرمايه‌گذاري‌هاي پرريسك داخلي شده است.

او در بخشي از اظهاراتش يكي ديگر از مسائل حياتي را تضاد منافع ميان برخي تصميمات اقتصادي اثرگذار به نفع آحاد جامعه و منافع كاسبان تحريم مطرح كرد. در مواردي شاهديم اگر تصميمات درست اقتصادي در تضاد با اين منافع قرار مي‌گيرند، اين منافع عمومي هستند كه به حاشيه رانده شده و سود كاسبان تحريم غالب مي‌شوند.

طبق گفته رييس اتاق مشهد، همكاري ميان كاسبان تحريم داخلي و شرايط تحريمي خارجي موجب شده است تا نتوانيم از منابع لازم براي توسعه زيرساخت‌هايي بهره بگيريم كه نفع مردم را فراهم مي‌كنند. او در ادامه پيشنهاد‌هايي را براي عبور از شرايط مورد اشاره مطرح كرد و بيان كرد: بازنگري در بودجه‌هاي سالانه و هدايت منابع به سمت بخش‌هايي كه بتوانند در توسعه سرمايه‌گذاري براي رفاه عمومي موثر باشند، قطعاً به گشايش ظرفيت‌هاي جديدي منجر مي‌شود. توكلي‌زاده اقدام ضروري ديگر را پذيرش FATF و فراهم كردن زمينه اجراي آن، به‌نحوي‌كه هزينه‌هاي ناشي از عدم پذيرش آن كاهش يافته و حتي حذف شوند، عنوان كرد و گفت: درخواست سوم جامعه اقتصادي استان و كشور از رييس محترم دولت چهاردهم، تعيين تكليف شركت‌هاي دولتي و نيمه‌دولتي است كه بخش بزرگي از بودجه كشور را مصرف مي‌كنند و زيان قابل‌توجهي را به اقتصاد تحميل مي‌كنند و در رقابت با اقتصاد مردمي قرار مي‌گيرند.

 

ديوار فرسوده اقتصاد را نقاشي نكنيد

غلامحسين شافعي، رييس پيشين اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران نيز در اين نشست گفت: گاهي ممكن است كه منافع كوتاه‌مدت توده مردم تأمين‌كننده نيازهاي ميان‌مدت و بلندمدت آنها نباشد و راهي به تعالي نبرد. دولت براي تحقق يك اقدام موثر بايد در انتخاب ميان رضايت و مصلحت آحاد جامعه، آن نقطه مطلوب را انتخاب كند و چه‌بسا دست به انتخاب‌ها و اصلاحات دشوار اما ضروري براي آينده اقتصاد كشور بزند كه در بلندمدت منافعش، آحاد جامعه را بهره‌مند مي‌سازد. او در ادامه از پزشكيان درخواست كرد: در آغاز فعاليت دولت چهاردهم، در انتخاب دو گروه از كارگزاران دولتي يعني استانداران و سفراي ايران، دقت و وسواس مضاعفي به كار بگيرد و توضيح داد: در موضوع انتخاب و اختيارات استانداران، بايد تلاش شود تا سد بزرگ تمركزگرايي عبور شود و افرادي به كار گمارده شوند كه فقط مجري سياست‌هاي مركزمحور نباشند چون رويكرد موجود كه بر مبناي چانه‌زني و درخواست بودجه بيشتر براي استان‌ها بوده، نتوانسته است تحولي بنيادين در اقتصاد استان‌هاي ما ايجاد كند. شافعي اظهار كرد: شايد اگر افراد توانمندي در اين حوزه به كار گمارده شوند و اختيارات لازم را كسب كنند، اين رويكرد هزينه‌اي به نگرش توليد درآمد توسط استان‌ها منتج شود.

او با انتقاد از اقدامات اقتصادي مقطعي و ناكارآمد، عنوان كرد: احوال امروز اقتصاد ما به‌مثابه آن ديوار فرسوده‌اي است كه مكرر بر آن نقش و رنگ زده‌اند تا براي بازه كوتاهي، ظاهري مطلوب ايجاد كند اما غافل از آنكه در زير اين سيماي مقبول، بنيان اين ديوار مكرر فرسوده‌تر شده و چه‌بسا روزي فرو بريزد. بايد بپذيريم، تا زماني كه اصلاحات ما بنيان‌ها را نشانه نرود، شرايط دستخوش تغيير اساسي نخواهد شد. شافعي از پزشكيان درخواست كرد تا جراحي اقتصادي خود را به دست خبرگان آگاه و حاذق و توانمند بسپارد و تكرار تجارب گذشته كه در آن افراد فاقد تخصص متولي اصلاح‌گري بودند و تبعات سنگيني را براي اقتصاد رقم مي‌زدند، پرهيز كند.