احتمال افزايش ناترازي برق به ۲۴ هزار مگاوات
رييس هياتمديره فدراسيون صادرات انرژي و صنايع وابسته ايران گفت: امسال ناترازي ۱۹ هزار مگاوات بود اما ممكن است اين عدد به ۲۴ هزار مگاوات افزايش يابد و لازم است براي گذر از اين شرايط تدابير لازم انديشيده شود.
رييس هياتمديره فدراسيون صادرات انرژي و صنايع وابسته ايران گفت: امسال ناترازي ۱۹ هزار مگاوات بود اما ممكن است اين عدد به ۲۴ هزار مگاوات افزايش يابد و لازم است براي گذر از اين شرايط تدابير لازم انديشيده شود. حميدرضا صالحي در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه دولت چهاردهم سعي دارد كه با صداقت با مردم صحبت كند و وعده دروغين به مردم ندهد بنابراين انتظار ميرود خيلي شفاف مسائل و مشكلات مطرح و مسووليت شرايط فعلي پذيرفته شود، گفت: اگر دولت به دنبال حل چالشهاي صنعت برق باشد و اراده جدي براي اين موضوع وجود داشته باشد، ميتوانيم نسبت به آينده اميدوار باشيم. وي با اشاره به موضوعاتي كه حل آن بايد در اولويت دولت چهاردهم قرار بگيرد، اظهار كرد: نبايد روي تصميمات اشتباهي كه در گذشته اتخاذ شده پافشاري شود، بايد در زمان كوتاه راهكارهاي گذشته را تغيير دهيم و به دنبال راهحلهاي جديد باشيم. دبيركل سنديكاي صنعت برق با اشاره به ناترازي در صنعت برق، گفت: در حوزه صنعت برق باتوجه به كمبودي كه در بخش توليد و تقاضا ايجاد شده با مشكلاتي مواجهيم؛ تقاضا هر سال افزايش مييابد و علاوه بر آن با گرمايش زمين هم روبرویيم كه بايد براي آن فكر اساسي شود. صالحي با تاكيد بر اينكه تابستان امسال ناترازي بيش از سالهاي پيش بود اما تا روزهاي آينده شاهد كاهش ناترازي خواهيم بود، گفت: نگراني اصلي براي تابستان سال آينده است كه ميزان ناترازي بيش از حال حاضر شود، اگر امسال ناترازي ۱۹ هزار مگاوات بود، ممكن است اين عدد به ۲۴ هزار مگاوات افزايش يابد. وي ادامه داد: اگر چنين اتفاقي بيفتد باتوجه به ناپايداريهاي شبكه (ناشي از كاهش فركانس و ولتاژ) ممكن است با مشكلات جدي مواجه شويم، لذا براي عبور از اين شرايط بايد اقداماتي در دستور كار قرار بگيرد، بنابراين لازم است در اين شرايط توسعه نيروگاههاي تجديدپذير در دستور كار جدي قرار بگيرد و موانع اخذ تامين مالي از صندوق توسعه ملي برطرف شود. رييس هياتمديره فدراسيون صادرات انرژي و صنايع وابسته ايران با تاكيد بر اينكه بايد بتوان با استفاده از ظرفيت تابلو سبز در بورس انرژي شرايطي را فراهم كنيم تا سرمايهگذاران بهراحتي و با امنيت اقتصادي نسبي سرمايهگذاري و اين بخش را بتوانند راهاندازي كنند تا براي سال آينده بخشي از ناترازي جبران شود، اظهار كرد: نميتوان در كوتاهمدت عدد بزرگي را از ناترازي برق كم كرد چراكه زيرساخت كشور براي ساخت نيروگاه خورشيدي در مقياس بزرگ وجود ندارد و فرايند كار زمانبر خواهد بود.
به گفته صالحي با وجود اين شرايط بازهم ميتوان بخشي از ناترازي برق را از طريق انرژي خورشيدي برطرف كرد، علاوه بر اين بايد به فكر توسعه نيروگاههاي حرارتي و ارتقاي راندمان آنها باشيم؛ درحال حاضر ۶۳ درصد از نيروگاههاي حرارتي در اختيار بخش غير دولتي است، ارزيابي ميشود كه اگر صنايع بزرگ كشور از طريق بورس انرژي و داشتن قرارداد با صاحبان نيروگاههاي غيردولتي نياز برق خود را برطرف كنند، منابع بزرگي ايجاد و جذب سرمايهگذاري ميشود كه ميتوان از آن در نيروگاهسازي و كاهش ناترازي فعلي بهكار گرفت. رييس هياتمديره فدراسيون صادرات انرژي و صنايع وابسته ايران با بيان اينكه اگر شرايط اقتصادي فراهم شود بخش خصوصي تمايل به احداث نيروگاه جديد يا افزايش راندمان نيروگاههاي فعل دارد، گفت: در حال حاضر نيروگاههايي در كشور وجود دارند كه بخش گاز آن ساخته اما قسمت بخار كه همان تكميل سيكل و افزايش راندمان هست هنوز احداث نشده است كه اگر شرايط فراهم شود بخش خصوصي وارد اين حوزه نيز خواهد شد. صالحي با بيان اينكه شرط لازم براي اين موضوع اين است كه دولت اجازه دهد بخش خصوصي كشور وارد ميدان شود و بعد از انعقاد قرارداد با صنايع كار خود را شروع كند، گفت: دولت از محل خريد و فروش اين برقي كه از اختيارش خارج ميشود (بخش خصوصي به صنايع ميفروشد) از محل ترانزيت برق حدود ۲۰ تا ۳۰ همت درآمد به دست ميآورد و اين مساله ميتواند بخشي از هزينههاي جاري وزارت نيرو را پاسخ بدهد.