با مشكلات فعلي، نميتوان از رشد هشت درصدي سخن گفت
معاون اول رييسجمهور با انتقاد از بيتوجهي و عدم سرمايهگذاري مناسب در زمينه انرژيهاي تجديد پذير گفت: يكي از اقدامات بسيار مهم در اين دوره، استفاده از انرژي خورشيدي، انرژي باد و ساير انرژيهاي تجديدپذير مانند زمين گرمايي است.
معاون اول رييسجمهور با انتقاد از بيتوجهي و عدم سرمايهگذاري مناسب در زمينه انرژيهاي تجديد پذير گفت: يكي از اقدامات بسيار مهم در اين دوره، استفاده از انرژي خورشيدي، انرژي باد و ساير انرژيهاي تجديدپذير مانند زمين گرمايي است.
محمدرضا عارف در آيين معارفه «مهندس عباس عليآبادي» وزير نيرو در دولت چهاردهم و تكريم مهندس علي اكبر محرابيان، وزير نيروي دولت سيزدهم با انتقاد از بيتوجهي و عدم سرمايهگذاري مناسب در زمينه انرژيهاي تجديدپذير گفت: يكي از اقدامات بسيار مهم در اين دوره، استفاده از انرژي خورشيدي، انرژي باد و ساير انرژيهاي تجديد پذير مانند زمين گرمايي است.
وي همچنين بر استفاده مناسب از منابع آبي انتقال آب درياي عمان و خليج فارس و استفاده بهينه از آبهاي زيرزميني تاكيد كرد و گفت: در حالي كه رشد ۸ درصدي را توقع داريم، اما روزانه ۷ تا ۸ ساعت قطع برق داريم كه علاوه بر خسارت، عدم النفع آن نيز بسيار زياد است كه براي حل اين مشكل بايدكار بزرگي صورت گيرد.
در اين جلسه كه صبح امروز (شنبه) در ساختمان وزارت نيرو برگزار شد، عارف با بيان اينكه جوان گرايي و استفاده از استعداد خانمهاي متعهد و تحصيلكرده، بايد سرلوحه كار وزارت نيرو قرار گيرد، از شهيد عباسپور به عنوان مديري كه اعتقاد راسخي به جوانگرايي داشت ياد كرد و گفت: يكي از خلاقيتهاي ايشان جوانگرايي بود كه در نخستين ماههاي پيروزي انقلاب اسلامي، با ابتكار و خلاقيت خود، جوانان دانشجو را در اين ساختار دعوت به همكاري كردند و توانستند تحولي در اين وزارتخانه ايجاد كنند و اكنون نيز بايد بر همان سياق استفاده از جوانان و زنان دانشگاهي و تحصيلكرده با قدرت ادامه يابد. وي در ادامه با تشكر از تلاش و مديريت وزير نيرو در دولت سيزدهم گفت: صندليها عوض ميشود، اما خدمت، الزاما بهواسطه داشتن يك سمت و نشستن بر يك صندلي نيست و بنابراين از همه وزراي دولتهاي گذشته دعوت ميكنيم كه با دولت چهاردهم همكاري كنند .
معاون اول رييسجمهور در ادامه با تقدير از مهندس عليآبادي افزود: ايشان از خانواده وزارت نيرو بوده و كارشناس متعهد و عالمي هستند كه به دور از حاشيه فعاليت ميكنند و با حضور ايشان در وزارت نيرو، دستاوردهاي ارزشمندي را در اين بخش شاهد خواهيم بود. وي افزود: خوشبختانه فضاي خوبي را بين همه قوا و نهادهاي حاكميتي در چهارچوب وفاق ملي احساس ميكنيم و خوشحالم كه در دولتي پايبند به «وفاق ملي» خدمت ميكنم.عارف با بيان اينكه بر طبق سند چشمانداز و برنامه هفتم توسعه، رشد متوسط ۸ درصدي هدفگذاري شده است گفت: متاسفانه با اين رشد، خيلي فاصله داريم كه بايد در دولت چهاردهم جبران كرده و برطبق افق چشمانداز، به جايگاه اول منطقه برسيم. معاون اول رييسجمهور به مهندس علي آبادي، خطاب به وزير نيرو گفت: در اسرع وقت، گزارش دقيقي از وضع موجود شامل مزيتها، چالشها و مشكلات موجود در حوزه وزارت نيرو تهيه شود تا در پايان خدمت ببينيم كه در چه وضعيتي قرار داشتهايم و در پايان دوره در چه وضعيتي كار را تحويل ميدهيم.عارف در ادامه سخنان خود در اين جلسه، با بيان اينكه «آب» چالش دهه آينده جهان است، گفت: اين چالش براي ما كه در منطقهاي با اكوسيستم خشك قرار داريم پيچيدهتر است، اما با اين حال آنچنان كه بايد در زمينه استفاده از آب، دقت نميكنيم. وي افزود: عليرغم همه شعارها و برنامههاي گذشته، سهم بخش كشاورزي در استفاده از آب در كشورما ۸۶ است كه ۱۶ درصد بيش از متوسط جهاني است و اين در حالي است كه ما يك سوم متوسط جهاني در كشورمان آب داريم، در بخش مصرف خانگي و بخش صنعت نيز همين مشكلات هدر رفت بالا و استفاده بيرويه از آب را داريم. وي با انتقاد از وضعيت قطعي برق نيز گفت: در حالي كه رشد ۸ درصدي را توقع داريم، اما روزانه ۷ تا ۸ ساعت قطع برق داريم كه علاوه بر خسارت، عدم النفع آن نيز بسيار زياد است كه براي حل اين مشكل كار بزرگي صورت گيرد. معاون اول رييسجمهور در زمينه كمبود برق با بيان اينكه سهم انرژيهاي تجديدپذير مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: در برنامه سوم، با آنكه تاكيد زيادي بر اين نوع از انرژيها داشتيم، اما وزير وقت نيرو حاضر نبود سهم توليد برق از اين بخش اندكي افزايش يابد، دليل مخالفتشان هم آن بود كه سوخت مجاني ميگرفتند، اما آن نگاه مقطعي حداكثر ۴ يا ۵ ساله، نتيجهاش اين شده كه امروز با قطعي برق روبهرو هستيم اما استفاده چنداني از انرژيهاي تجديد پذير و مخصوصا انرژي خورشيدي نميكنيم .
وي افزود: استفاده از انرژيهاي تجديد پذير بايد يك بحث ملي باشد اما نگاه بخشي در اين حوزه به ما ضربه زد، اكنون ما بايد با تلاش بسيار به سمت استفاده از انرژي خورشيدي، بادي و ساير انرژيهاي تجديدپذير مانند زمين گرمايي برويم، البته توليد و استفاده از انرژيهاي كلاسيك را نيز رد نميكنيم و بايد با قدرت ادامه بدهيم. وي كنترل مصرف برق، افزايش بهره وري، سرمايهگذاري در حوزه توليد برق، تلاش براي افزايش پايداري شبكه را از ديگر موضوعات مورد توجه وزير نيرو در اين حوزه برشمرد. عارف با بيان اينكه بر طبق برنامه هفتم توسعه، ميانگين بهرهوري در صنعت برق بايد به ۴۴ درصد و رشد خطوط شبكه به ۵ درصد برسد از وزير نيرو خواست كار را در اين حوزه با جديت ادامه دهد.
معاون اول رييسجمهور، در ادامه با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در سياستهاي كلي اين بخش كاهش مصرف انرژي، كاهش شدت انرژي، افزايش بازدهي نيروگاهها، افزايش سهم استفاده از انرژيهاي تجديد پذير و حركت به سمت استفاده از انرژيهاي خورشيدي، بادي و زمين گرمايي، افزايش بهرهوري، كاهش هدر رفت انرژي و سرمايهگذاري در اين حوزهها و تلاش براي پايداري شبكه ديده شده است كه بايد سرلوحه كارهاي ما قرار گيرد.
وي همچنين مشخص شدن قيمت تضميني خريد انرژيهاي جديد و خريد انرژي برق توليدي از منابع تجديد پذير و نيز برق توليدي از پسماندها را از وزير نيرو خواست.
عارف در ادامه با بيان اينكه «آبهاي مرزي» مساله بسيار مهمي است گفت: در اين حوزه بايد با همكاري ساير بخشها براي جبران كسري آب و غلبه بر بحران آب تلاش كنيم.
وي درباره پروژههاي انتقال آب از درياي عمان و خليج فارس گفت: اگر تنها بحث «انتقال» ديده شود و همه جوانب آن و از جمله قيمت تمام شده و چگونگي پرداخت هزينه آب بخش صنعت و مردم ديده نشود، تنها كاري كه صورت گرفته اين است كه مشكل به آينده انتقال داده شده است.