حبوبات، راه نجات از بحران آبی و غذایی

۱۳۹۴/۰۸/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۳۱۹۸۲

عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم اعلام کرد: دولت باید با آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی، مردم را به عنوان متولیان اصلی گرامیداشت سال جهانی حبوبات وارد عرصه کند.

عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در گفت‌وگو با ایانا با اظهار خرسندی از نامگذاری سال 2016 به نام سال جهانی حبوبات گفت: با توجه به شرایط خشک کشور، باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی و ارائه راهکارهایی مصرف این محصولات را

افزایش دهیم.

رضا حق‌پرست با بیان اینکه در شرایط حال حاضر نیازمند استفاده از مواد غذایی با ارزش بالا و مصرف آب کم هستیم، افزود: چرا باید آب با ارزش موجود در کشور را صرف تولید چغندر و برنج کنیم. تولید حبوبات باید مانند تولید گوشت و چغندر از سوی دولت حمایت شود و برای تولید بیشتر حبوبات، برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

حق‌پرست با اشاره به اینکه شروع فعالیت برای تولید بیشتر حبوبات و فرهنگ‌سازی مصرف آن، حتی اگر از امروز شروع شود، دیر محسوب می‌شود، ادامه داد: باید طرز تفکر مردم عوض شود و نمی‌توان حبوبات را به زور در اراضی کشاورزی کشت کرد. مردم با هر لقمه خود تعیین می‌کنند که چه محصولی تولید شود و باید بتوانیم با فرهنگ‌سازی محصولات با ارزش غذایی بالا و صرف انرژی کم تولید کنیم.

عضو هیات علمی معاونت موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور بهترین متولی بروز تحولات در سال جهانی حبوبات را مردم عنوان کرد و یادآور شد: دولت باید بتواند با آگاه‌سازی مردم را وارد عرصه کند و بودجه‌یی برای فرهنگ‌سازی در نظر گرفته شود.

حق‌پرست با اشاره به وجود بیماری‌های دیابت، قلبی و چاقی در کشور که از دلایل عمده آن مصرف گوشت و برنج است، از ارگان‌های مسوول در این زمینه که می‌تواند نقش مهمی در فرهنگ‌سازی و مصرف بیشتر حبوبات ایفا کند را وزارت بهداشت عنوان کرد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که در سال جهانی حبوبات 2016، بتوانیم از طریق تولید حبوبات با مصرف آب کمتر و تغییر فرهنگ غذایی، گامی بلند در جهت سلامت جامعه‌برداریم و در نهایت بتوانیم امنیت غذایی کشور را نیز تامین کنیم.

مشاهده صفحات روزنامه