پرشدگي سدهاي كشور به ۵۱ درصد رسيد

۱۴۰۳/۰۶/۰۸ - ۰۶:۱۲:۵۹
|
کد خبر: ۳۱۹۸۰۱

سخنگوي صنعت آب ميزان پرشدگي سدهاي كشور را در حال حاضر ۵۱ درصد عنوان كرد و گفت: با تمركز بر مديريت مصارف، اين ميزان در مقايسه با سال گذشته ۱۱ درصد و در مقايسه با مقدار متوسط ۵ ساله ۶ درصد افزايش داشته است.

سخنگوي صنعت آب ميزان پرشدگي سدهاي كشور را در حال حاضر ۵۱ درصد عنوان كرد و گفت: با تمركز بر مديريت مصارف، اين ميزان در مقايسه با سال گذشته ۱۱ درصد و در مقايسه با مقدار متوسط ۵ ساله ۶ درصد افزايش داشته است.
به گزارش ايسنا، فيروز قاسم‌زاده در ارتباط با وضعيت ذخایر آبي كشور گفت: به‌رغم سال نرمال بارشي، ورودي سدها نسبت به متوسط ۵ ساله داراي كاهش ۱۴ درصدي بوده است. با توجه به اينكه بر اساس مدل‌هاي اقليمي، شانس وقوع شرايط زيرنرمال از نظر نزولات جوي و نيز گرماي بالاي نرمال در پاييز پيش رو بالا است؛ لذا مديريت مصرف آب براي كاهش فشار به منابع  آبي امري  اجتناب ناپذير است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر كه تا پايان سال آبي ۱۴۰۳-۱۴۰۲ كمتر از يك ماه مانده و اين در حالي است كه بارش كشور ۲ درصد بيشتر از نرمال و ۱۹ درصد بيشتر از سال گذشته بوده است، خاطرنشان كرد: اما با توجه به تداوم سال‌هاي خشك در ۳ سال آبي گذشته، آورد رودخانه‌ها جبران نشد؛ به‌طوري كه به عنوان يك شاخص، ورودي به مخازن سدها عليرغم رشد ۶ درصدي نسب به سال گذشته، نسبت به متوسط ۵ ساله با كاهش ۱۴ درصدي روبرو بوده است.
سخنگوي صنعت آب، ميزان پرشدگي سدهاي كشور را در حال حاضر ۵۱ درصد عنوان كرد و افزود: با تمركز بر مديريت مصارف، اين ميزان در مقايسه با سال گذشته با افزايش ۱۱ درصدي و در مقايسه با مقدار متوسط ۵ ساله با افزايش ۶ درصدي همراه است.
قاسم‌زاده با بيان اينكه در سال آبي جاري، بر اساس شبكه مبناي باران سنجي وزارت نيرو، به دليل بارش متفاوت در مناطق مختلف كشور، تغييرات استان‌ها نسبت به نرمال در دامنه ۱۷ درصد كاهش تا ۵۲ درصد رشد متغير بوده است، تاكيد كرد: استان‌هاي بوشهر، تهران، چهارمحال و بختياري، قزوين، فارس و سمنان با بيشترين كاهش بارش در شرايط زيرنرمال قرار داشته‌اند.
وي ادامه داد: به‌طور كلي بارش‌هاي ۱۷ استان بالاي نرمال بوده كه استان‌هايي چون يزد، سيستان و بلوچستان، ايلام، آذربايجان غربي بالاي ۲۰ درصد رشد داشته‌اند.
سخنگوي صنعت آب كشور با اشاره به اينكه همين امر باعث شده است درصد پرشدگي مخازن سدها نيز در استان‌هاي مختلف متفاوت باشد، تصريح كرد: به‌طور مثال سدهاي تهران در حال حاضر داراي ۳۰ درصد پرشدگي هستند كه نسبت به متوسط ۵ ساله با كاهش ۱۹ درصدي مواجه هستند. در چنين شرايطي توجه به امر مديريت مصرف ضروري است تا از اين طريق بتوان اثرات كاهش منابع آبي و بارش‌هاي زيرنرمال احتمالي در پاييز پيش رو  را جبران كرد.