شاهد تركيب جديدي از فناوريهاي پيشرفته در علوم و فنون دريايي هستيم
فرمانده كل سپاه در آيين الحاق ۲۶۵۴ فروند انواع سامانههاي موشكي، جنگالي و پهپادی به نيروي دريايي سپاه گفت: دستاوردهاي امروز در عصر تحريمها به وجود آمده و تركيب جديدي از فناوريهاي پيشرفته در علوم و فنون دريايي است.
فرمانده كل سپاه در آيين الحاق ۲۶۵۴ فروند انواع سامانههاي موشكي، جنگالي و پهپادی به نيروي دريايي سپاه گفت: دستاوردهاي امروز در عصر تحريمها به وجود آمده و تركيب جديدي از فناوريهاي پيشرفته در علوم و فنون دريايي است.
به گزارش سپاه نيوز، سردار سرلشكر پاسدار حسين سلامي فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در آيين الحاق ۲۶۵۴ فروند انواع سامانههاي موشكي، جنگالي و پهپاد به نيروي دريايي سپاه كه با حضور جمعي از فرماندهان نيروهاي مسلح برگزار شد، گفت: جريان توليد و گسترش قدرت در حوزههاي دفاعي نيروهاي مسلح منطقي متصل به حكمتهاي الهام يافته از وحي و با تدابير مقام معظم رهبري (مد ظله العالي) و در راستاي منطق ايران قوي است.
فرمانده كل سپاه اظهار كرد: در نظام ناعادلانه جهاني امروز كه قدرتهاي استكباري بر بقاي آن و ملتهاي آزاده و مستضعف جهان بر فروپاشي ن تاكيد دارند، اين است كه در جهان امروز يا بايد قوي بود تا بقاء پيدا كرد و يا تسليم شد؛ راه وسطي وجود ندارد. اين بسته به انتخاب ملتها است كه آيا قوي شدن و قدرتمند شدن و آزاد زيستن و مستقل بودن را انتخاب كنند و خود را از سيطره اراده سياسي قدرتهاي سلطه طلب جهاني آزاد كنند و يا اينكه راه سازش و تسليم و كرنش را انتخاب كنند. سرلشكر سلامي تعاليم و شعائر عظيم انقلاب اسلامي را استقلال، حريت و آزادي عدالت اخلاق و كرامت انسان بر شمرد و افزود: اين جزو مهمي از تعاليم انبيا الهي است كه هدف اصلي آنها، باز كردن زنجير اسارت از دست و پاي انسانها است. جهانخواران و مستكبران و سلطه طلبان به دنبال ايجاد يك بردهداري مدرن، جهالت نو و نابينايي سياسي عميق در جوامع هستند تا بتوانند سطح نفوذ و گسترش منافع خود را در تمام جهان تامين و توسعه بدهند.
سرلشكر حسين سلامي به جغرافيا و صحنهاي كه بايد در گستره وسيعي از منافع حياتي ملت بزرگمان دفاع كنيم اشاره كرد و گفت: در دريا بايد مسير غلبه را بر دشمنان ببنديم تا بتوانيم در مواقع نياز با غلبه و اراده الهي تسلط خود را بر دشمنان ايجاد كنيم. جغرافياي كشور، ما را به يك كشور بينالمللي تبديل كرده است آرمانهاي اعتقادي و سياسي و نيز موقعيت و جايگاه جغرافيايي ما در عالم و نقش و تاثير ما در اقتصاد، سياست و امنيت جهاني اينگونه اقتضا ميكند كه در عرصه مناسبات منطقهاي و بينالمللي داراي قدرت تاثير و مضمون عميقي از قدرت باشيم.
فرمانده كل سپاه افزود: دريا پهنه وسيعي از حضور قدرتهاي نظامي بدون هيچ حد و مرزي و نيز نقطه تلاقي آنها است؛ كشور ما محاط در خشكي نيست انبساط و امتداد دريايي داريم كه اگر نتوانيم در اعماق دريا و اقيانوسها در هر نقطه دلخواه با دشمن درگير شويم و از دوردست دشمن را متوقف نكنيم طبيعتا در مرزهاي ملي خود دچار مشكل خواهيم بود. نبرد در دريا و دفاع در دريا سطح كاملي از دفاع و نبرد است دريا خود صحنه جنگ كامل است قدرتهاي دريايي معمولا در همه ابعاد نبرد، داراي خودكفايي در قدرت هستند. فرمانده كل سپاه با اشاره به دقت و حساسيت بالاي نبرد در دريا خاطرنشان كرد: دريا جنگ نقطهها در سطح مقطعهاي وسيع است كه بايد بتوان نقاط كوچكي را در يك سطح بينهايتي از نقاط پيدا كرد اين اولين نقطه شكلگيري قدرت دفاعي است، بينايي و شنوايي در دريا و پيدا كردن دشمن نكته مهمي است هرچند دريا به دليل سطح صاف و همواره خود هر پديده و شيئي خارجي در آن به سادگي قابل رويت است، اما وقتي بايد اعماق سپاه دشمن را ديد بايد از دور اشراف داشت تا بتوان در فاصلههاي نزديك به خوبي درگير شويم و درگيري را از فاصله صفر تا اعماق وسيع تعريف كردهايم يعني ما بايد توانايي داشته باشيم در خطوط و نقاط تماس با دشمن درگير شويم. دريا فاقد يك خط ثابت نبرد است و برخلاف زمين جغرافياي ثابتي براي گسترش يا درگيري وجود ندارد.
سرلشكر سلامي با تاكيد بر نقش فناوري و نيروي انساني در رزم دريا اظهار كرد: دريا نبرد تركيب موزون انسان و ابزار و فناوري است بدون فناوري و انسانهاي مومن كه اين فناوريها را تاثير و نفوذ بدهند هم نميتوان جنگيد. جنگ در دريا به تمام عوامل و فاكتورهاي انساني از شجاعت، ثبات قدم، استحكام و مقاومت جسماني، روح بلند و قوي، هوش سرشار انساني، ابتكار عمل، مديريت، خلاقيت، تاكتيك آفريني نياز دارد جنگ در دريا جزو پيچيدهترين و رمز آلودترين نبردها است.
فرمانده كل سپاه در ادامه افزود: براي كامل بودن صحنه جنگ در دريا بايد نبرد سطحي، نبرد در زير سطح، رزم موشكي نبرد مين عمليات از ساحل نبرد در هوا و فضا و دفاع هوايي در مقابل تهاجمات هوايي دشمن، نبردهاي موشكي رزم تفنگدارها، نبرد با استفاده از سامانههاي بي خدمه جنگ اطلاعاتي، نبردهاي سايبري جنگهاي الكترونيك، فرماندهي و كنترل، رادارها و همه اين اجزا پيكره ساختار يكپارچه يك دفاع دريايي را شكل ميدهند و نيروهاي دريايي معمولا بستههاي قدرت رزمي خود را كامل ميكنند.
وي سرعت در نبرد دريايي را فاكتور تعيين كننده دانست و خاطرنشان كرد در دريا، هر كسي سرعت بيشتري داشته باشد قدرت دستيابي به طرف مقابل براي او بيشتر ميشود، اين اصل كه شناورها در نيروي دريايي سپاه بر اساس حداكثر سرعت ممكن بر مبناي قابليتهاي فني موجود دنبال ميشود يك واقعيت درست است دريا عرصه دقت است حجم آتش كارگر نيست و دقت آتش موثر است بايد بتوان با يك ضربه يك هدف را منهدم كرد.
فرمانده كل سپاه با اشاره به اينكه دريا وسيع است و نميتوان از آتشها بلاهدف استفاده كرد و نقطه زني در دريا يك نياز واقعي است جديدترين رويكرد در دريا را هوش مصنوعي بر شمرد و اظهار داشت: در دريا اصابت نقطهها با قابليت استفاده از هوش مصنوعي در تمام سطوح از شناورها گرفته تا موشكها، پدافندها، زير سطحيها و مينها هدف بسيار مهم است. هر چقدر هوشمندي قدرت انتخاب درست مسير، قدرت انتخاب درست هدف حتي اصابت به نقطه معيني از يك هدف بزرگ براي ما مهم است گاهي لازم است شناوري منهدم شود اما خدمه آن كشته نشوند اجتناب از تلفات انساني در بعضي از نبردهاي دريايي اصل است كه با هوشمندي حاصل ميشود.
سرلشكر سلامي در پايان خاطرنشان كرد: دستاوردهايي كه امروز شاهد هستيم در عصر تحريمها به وجود آمده و تركيب جديدي از فناوريهاي پيشرفته در علوم و فنون دريايي و نشاندهنده ارادهاي است كه بر تحولات عالم حاكم و فراتر از اراده قدرتها است.
