ويژگي‌هاي واكنش به يك ترور

۱۴۰۳/۰۵/۲۰ - ۰۰:۳۱:۵۷
کد خبر: ۳۱۸۴۳۵
ويژگي‌هاي واكنش  به يك ترور

يكي از پرسش‌هاي مهم در فضاي عمومي كشورمان نحوه پاسخگويي ايران به ترور اسماعيل هنيه در تهران است. در واقع مردم مي‌خواهند بدانند، كدام واكنش در راستاي منافع ملي كشور است. بارها تاكيد شده، اگر مي‌خواهيم مبارزه واقعي عليه اسراييل كنيم بايد شبكه نفوذي‌هاي اسراييل در داخل از بين برود. 

حسن بهشتي‌پور

يكي از پرسش‌هاي مهم در فضاي عمومي كشورمان نحوه پاسخگويي ايران به ترور اسماعيل هنيه در تهران است. در واقع مردم مي‌خواهند بدانند، كدام واكنش در راستاي منافع ملي كشور است. بارها تاكيد شده، اگر مي‌خواهيم مبارزه واقعي عليه اسراييل كنيم بايد شبكه نفوذي‌هاي اسراييل در داخل از بين برود. 

در واقع به همان سبك و سياقي كه اسراييل در ايران واكنش نشان مي‌دهد ما هم بايد بتوانيم عمليات انجام بدهيم. البته لازم به عجله كردن براي انجام اين عمليات نيست. ولي با توجه به امكاناتي كه رژيم صهيونستي دارد پاسخ دادن به اين شكل و شمايل بسيار دشوار است (اگر نگویيم غيرممكن است) ما بايد كاري انجام بدهيم كه اثرگذار باشد و جنبه بازدارندگي ايجاد كند و دشمن متوجه بشود هر اقدام او با پاسخي از سوي ايران همراه شده و بازدارندگي ايجاد مي‌شود. به عبارت روشن‌تر، در ادامه توان و جرات انجام دادن چنين اقداماتي را نداشته باشد. 

به نظر من در مرحله اول نيازي نيست براي پاسخ دادن به ترور اخير عجله بكنيم و در مرحله بعد بايد بيشتر از اينكه به گسترده بودن و سخت بودن اين انتقام فكر كنيم، به موثر بودن اين عمليات فكر كنيم. اگر بتوانيم مناسب‌ترين و همگن‌ترين پاسخ را در برابر اقدام رژيم صهيونستي انجام بدهيم مي‌تواند بهترين پاسخ و انتقام باشد. اما آيا نتانياهو به دنبال ادامه دادن جنگ تا زمان به قدرت رسيدن ترامپ در انتخابات رياست‌جمهوري امريكاست؟ نتانياهو مي‌داند كه اگر جنگ تمام شود، بايد برود و او دولت او سقوط خواهد كرد. 

بنابراين نتانياهو جنگ را ادامه مي‌دهد تا بر سر قدرت بماند. در انتخابات امريكا مولفه‌هايي كه مردم از آن براي تعيين رييس‌جمهور آينده استفاده مي‌كنند، بيشتر مولفه‌هاي داخلي مانند قيمت سوخت و شرايط اقتصادي و همچنين امنيت داخلي كشورشان است و اين مسائل را در اولويت قرار خواهند داد. 
اما دليل اصلي اينكه نتانياهو به دنبال روي كار آمدن دولت دونالد ترامپ در انتخابات آينده امريكا است، براي حمايت‌ها و خدمات ويژه‌اي بود كه ترامپ براي صهيونيست‌ها انجام داد كه بي سابقه‌ترين آن پذيرفتن بيت‌المقدس به عنوان پايتخت اين رژيم بود و همچنين بلندي‌هاي جولان را هم جزيي از خاك اسراييل اعلام كرد. و در عمل سياست شهرك‌سازي‌هاي صهيونيست‌ها در مناطق اشغالي را تاييد كرد. 

پس مطلوب آقاي نتانياهو اين است كه ترامپ برنده انتخابات آبان ماه آينده شود و بابت خدماتي كه در دوره خودش براي رژيم صهيونستي انجام داده، به او نزديك مي‌شود. 

اما ادامه جنگ را نتانياهو براي بقا و وجود دولت خودش لازم دارد و تفاوت ويژه‌اي در روي كار آمدن دموكرات‌ها يا جمهوري‌خواه‌ها در اين زمينه وجود ندارد زيرا اسراييل متحد استراتژيك ايالات متحده امريكا در خاورميانه است پس بنابراين امريكا در هر شرايطي از اين متحد استراتژيك حمايت خواهد كرد اما ممكن است اين تحركات در دولت‌هاي دموكرات و جمهوري خواه متفاوت باشد. 
سوال مهم بعدي آن است كه آيا احتمال اينكه اسراييل پس از انتقام ايران از ترور اسماعيل هنيه دوباره دست به اقدام تروريستي می‌زند؟ 
در پاسخ بايد گفت كه بله؛ به نظر من بايد براي مقابله با چنين كاري ما افراد نفوذي را شناسايي كنيم و امنيت خود را افزايش بدهيم و از نظر من بازدارندگي فقط اين نيست كه برويم به دشمن ضربه بزنيم بلكه بايد در داخل با دفاع غيرعامل امنيت و هوشياري خود را تقويت كرده و افزايش بدهيم.